Cateva idei

In Romania bursa nu merge si nu investeste nimeni in ea – vorbesc de jucatori mici, nespeculanti. De aia se face reclama. Ca uite cati bani ai strange pentru copiii tai daca le-ai baga alocatia in bursa. I-auzi, pula mea. Care alocatie, boss? Asta?

Cica sa se dea o lege, ca in Polonia sa fie angajatorii obligati sa disponibilizeze fonduri, ca sa. Auzi, futu-i in gura, cum ar veni, vor sa joace munca omului, cu japca la pacanelele lor de bursa. Eu as zice sictir.

Cu criza viperelor și a serului antiviperin.

Au intrat, vere, viperele în orașe și mănâncă copiii, zice știrea. Și dă exemplu un copil care o joacă pe cap :/.

Și după aia se vorbește de “criza serului antiviperin” cum se potrivește asta cu criza viperelor.

Bă, simplu zic eu. Ser nu era nici înainte, poate cine știe pe unde , de gust. Acum doar e nevoie de el și se vede că nu e. Asta e tot.

Restu’ mai incolo. Daca mai am timp, da’ nu cred :).

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
27 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mike
Mike
4 years ago

E un circuit aici, daca investesti la bursa finantezi companiile care se dezvolta si creeaza noi locuri de munca, consum etc Daca esti amator nu trebuie sa te bagi pe cine stie ce companii care poate sa fie ok sau nu mergi pe fonduri de investitii ( gen Fondul Proprietatea la noi ) si doamne ajuta. Te bagi si tu cu banii se zice ( dupa care sa nu-ti para rau daca-I pierzi ) si de preferat pe termen cat mai lung.

Mike
Mike
4 years ago

Te inteleg dar sa fii impotriva sistemului inseamna sa pierzi. Vei fi maturat de torent in caz de catastrofa si nu vei gasi nicaieri unde sa te adapostesti.
Stii vorba aia cat e muzica trebuie sa dansezi. Asta-i sistemul de valori capitalist cu exponentul maximus trump.
Speculatorii sunt una dar mai sunt si investitori pe termen lung ( inclusiv fondurile de pensii ) si ca un bonus mai primesti si dividende unde la banca e dobanda zero.

Mike
Mike
4 years ago

Sa nu-mi spui ca imobiliare.

Mike
Mike
4 years ago

Asta daca nu cumperi supraevaluat ( pe bula ).
Personal am incercat sa evit investitii la care se pricep toti romanii ( de la soferul de taxi la presedintele tarii ).
Daca se prabuseste DB si ingheata astia creditele ca in 2007-2008 iti vezi peste noapte diminuate investitiile cu minim 20%-50%.

Mike
Mike
4 years ago

Din vremea lui WB ( warren buffet ) investitiile la bursa erau o arta. Acum toti echivaleaza bursa cu specula , jocuri de noroc , loterie ( mai ales in tarile bananiere gen romania ).
La fel de etica e bursa cat de etic a fost si berbecali care a uns niste generali ca sa cumpere terenuri in bucuresti.

Mike
Mike
4 years ago

Gandeste-te la Amazon, cativa ani in urma o companie de duzina, acum lider mondial. Pai n-ar fi fost o realizare sa investesti in ea ( de preferat la inceput nu acum ) si sa scoti de zeci de ori banii ? E un risc, ok dar eu zic ca soferul de taxi parca nu s-ar fi prins ca o sa rupa toata piata compania asta pe cand un om cat de cat educat si-ar fi dat seama.

Mike
Mike
4 years ago

Nu inteleg de ce crezi ca e un cancer ? Pentru ca automatizeaza si renunta la joburi ? Asta e viitorul, sigur o sa gaseasca guvernantii solutii pentru cei fara joburi pana la urma. Lumea cumpara de unde e mai ieftin, la fel cu e e-magul in romania, baietii se duc la mall vad la altex ce au nevoie si pe urma comanda pe e-mag ca e mai ieftin. In legatura cu amazon nu crezi ca o sa-l lase la nesfarsit pe besos sa acumuleze miliarde in nestire fara sa-l jupoaie asa un pic mai mult la nevoie. Ia sa… Read more »

Mike
Mike
4 years ago

Dar bancile ( too big to fail ) care dau credite in nestire la faliti si au distorsionat la maxim piata imobiliara nu sunt un cancer ? Industriile poluante care contribuie la incalzirea globala nu sunt un cancer ?
Revolutia industriala din secolul 20 nu a reprezentat un cancer pentru economia clasica de atunci ? Cati au ramas fara job-uri si pe drumuri ? Oricat s-ar incerca nu cred ca putem oprii inovatiile eficiente de genul asta. Societatea trebuie sa evolueze si sa gaseasca solutii pentru toti amaratii care lucreaza in domenii care vor dispare.

Mike
Mike
4 years ago

Societatea vestica din pacate ( ca sa nu vorbesc de alea bananiere ) nu e pregatita nici ea pentru o evolutie asa rapida a automatizarilor. Practic peste noapte apar chestii care disponibilizeaza zeci de mii de indivizi. Care e Solutia in astfel de situatii ? Sa ne opunem inovatiilor sau sa cautam solutii ( alte joburi ) pentru forta de munca disponibilizata ? Pe investitori ii interesaza doar profitul restul ce ramane e treaba politicienilor, a guvernului sa o resolve. Aici fie il taxeaza pe besos puternic fie se dau ajutoare financiare pentru businesurile care angajeaza forta de munca umana… Read more »

Stropic
Stropic
4 years ago

Acum nu ca imi pun cenusa in cap sau ceva, dar si noi suntem vinovati oarecum. Noi consumatorii adica. Ca nu ne convine sa luam din alta parte. Ca nu toleram politica altora de livrare. Ca vrem cat mai ieftin. Ca nu vrei sa cauti pe enspe mii de siteuri si sa iti faci cont pe toate. Cand cumperi e un vot. Si inchizi ochii, pe de o parte ca nu ai timp si energie sa cercetezi, pe o parte ca ai senzatia ca nu e responsabilitatea ta. Cand toti se bat pe tine pe piata? Sa vina altii cu… Read more »

Stropic
Stropic
4 years ago

@Mike: hai ca asta ar fi genial, sa se dea ajutoare sa angajeze aia oameni. :)) pe bune?!

Mike
Mike
4 years ago

” Inteleg si ca vrei sa investesti bani ca sa faci bani din saracirea unora.” – asta se numeste competitie. Modelele de vanzare prin malluri sunt depasite, online e viitorul la fel cum va fi si cu masinile electrice. Te adaptezi supravietuiesti, nu dai coltul.
@Stropic, de venit minim garantat sau helicopter money ai auzit ? O chestie importanta care sper ca le-a intrat in cap la politicieni e sa nu tina oamenii fara ocupatie ca pe urma apar alte chestii mai nasoale gen revolte, revolutii etc

Mike
Mike
4 years ago

Ecosistem erau si carutele cu cai sau boii la plug care a fost desfintat odata cu inventarea motorului cu aburi. Dar uita-te si la partea buna , mallurile o sa fie pline de spatii de recreere, distractie si nu doar de shop-uri care sa vanda diverse balarii la suprapret. Eu zic ca un ne putem opune evolutiei chiar daca uneori din pacate inseamna disparitia unor anumite specii sau ecosisteme cu totul. In plus nu inteleg de ce asociezi bursa doar cu investitiile speculative ( de scurta durata gen crypto etc ). Te poti baga cu banii pe un index fund… Read more »

Mad
Mad
4 years ago

Mike pare mai degraba involutie decat evolutie.
Daca numarul persoanelor care nu se mai simt bine in viata asta e in crestere, daca a inceput sa se vorbeasca tot mai des de mental health ceva nu e in regula.
Citeam zilele trecute de un experiment facut de nordici cu livrari prin robot la adresa. Au constatat ei ca oameni prefera contactul uman si l-au retras.
Faptul ca tot mai multi oameni nu vor avea job chiar daca vor avea un venit, nu e deloc benefic pt societate.
“idle hands are the devil’s workshop”

Mike
Mike
4 years ago

Adica amazon a ajuns un monopol pe anumite piete/zone , si isi trateaza angajatii ca pe sclavi ? Asta era ideea ? Nu pot sa spun decat ca asa functioneaza capitalismul. Cheltuieli minime cu profit maxim. Sclavetii sa se reprofileze de la asamblat pachete la mentenanta bosorogi de exemplu. “Bursa n-are nici un rol aici.” Bursa reprezinta una din sursele importante de finantare ale companiilor. Un pilon de baza al capitalismului. Mesterii besos sau elon daca au ei niste idei geniale dar n-au cash sa le puna in practica sau extinde se lanseaza pe bursa si vin banii , bineinteles… Read more »