Ușor de weekend: 3 Olteni trecură Oltul.

La un ginseng ( gin sec ) cu doi prieteni din copilărie. Copilăria mea, ei sunt mai boșorogi un pic, ne găsim toți 3 grinchi, nemulțumiți de țara asta , hotărâți să ne luăm viteză și de aici. Lol.

Apropo, am băut tot liceul toate spurcăciunile (“Wembleeey, să po’ să beeei!!!) – până mi s-a făcut scârbă de el și nu am mai băut, convins că ginul e mizeriile alea două prezente pe piața din România.

Ajuns aici am descoperit o altă apă tonică și alte distilé-uri. Eu avusesem o idee bună în liceu. Materia primă era proastă. Nu-i bai, asta am rezolvat-o aici. Dacă mă dau ăștia afară din țară, plec și cu câteva navete, să fie.

sipsmit london dry gin

Cei trei olteni, zic, trecurăm Oltul și canalul și ce mai fu până aci, doar ca să ne reunim in corul bocitoarelor din UK.

Acum ceva vreme eram la fel de nemulțumiți România, căutam să ne luăm viteză de acolo. Ei au venit primii.

Reiterăm, nu aceleași nemulțumiri, dar altele, la un grătar, cum se cade la engleji, doar că cu mici,nu știu de unde îi găsesc ei, eu nu am găsit acibin Reading.

Ne lipsește mersul la peste pe Olt si frecatul pulii pe dig. Am fi putut trăi săraci, fericiți și perfect ratați la Oltul nostru. Dap, mai puțin fericiți, calitate incompatibilă cu cea de oltean, sau român?

Tot timpul suntem nemulțumiți, nu știu dacă suntem olteni sau evrei. Nicăieri nu-i bine și totuși ne găsim locul oriunde. Nicăieri nu-i ca acasă și totuși niciunul nu avem mare lucru “acasă” și în niște ani “acasă” nu știu ce o să mai insemne, altceva decât locul ăla unde te întorci cu scop intrinsec: Aaliyah.

Copiii noștri leagă prietenii ne-legați de locurile care ne unesc pe noi . Incerc să proiectez dacă pe ei i-o lega ceva spațiu , dacă vor dezvolta sentimentul întoarcerii acasă. E mișto, e romantic , dar nu-s sigur că aș vrea să le leg eu bila asta de picior…

Well, o să îi spun grătarul întoarcerii acasă, deși dracu’ știe care pe unde și când ne-om găsi. Eu mă întorc primu’ , vineri, vreau să mă duc la pește. Îmi iau barcă și sonar și nebunii, la atâta muncă se cade să spun că îmi permit atâta lucru, cred. Mai văd. Mare pescar n-am fost vreodată, dar nu de aia merg la pescuit.

Până în septembrie nu mai calc pe aici.

Bunică-mea din partea mamei mi-a bântuit nopțile copilăriei cu povestea lui Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte; basmul ăla mă bântuie întruna.

Aș putea să plec și pe Marte, cum voiam în 2009 ( am aplicat la o chestie a unora care voiau de fapt să facă o telenovelă planetară ), cred că tot m-aș întoarce la un pește, sau ceva .

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Silviu
Silviu
4 years ago

Oltean=evreu

Manowar
4 years ago

Micii fara halloumi sunt ca unicornul fara picioare.

#tarani #amzis

Catalinx
Catalinx
4 years ago

Corect, la mine la tara se servesc cu mustar de mici si paine, pe carton, nu altceva. Nu cred ca am vazut in viata mea halloumi . Nici nu auzisem pana nu ai mai zis tu odata. De mancat sigur nu. Bine, eu nici cu micii nu prea sunt, da’ asa e obiceiu’, rugineste grataru’ daca nu faci si din astia.

Manowar
4 years ago

Ba, baiatule, e lipsa de patriotism sa nu pui si de-ala langa mici pe gratar. Si cum adica sa pui paine, se pune lipie afghana pe gratar langa, neofitule. Doamne-fereste, efectiv nu mai mira halul fara de hal in care a ajuns tara aia. #asaceva….

Uita-te si tu la poza aia, e deprimanta. Pai, nu-ti e rusine, o sa cheme vecinii politia pentru cruelty…

Se face cam asa cand ajungi in UK (sterge tu linkul, lol):

Pai, se poate? Daca vad aia de la homo office ca nici un gratar nu faceti cum trebuie, va deporteaza in plm pe toti…

Stropic
Stropic
4 years ago

Tot din zona aia a lumii sunt si micii si halloumi.

Cum unde gasesc ei micii? Pai ii fac, cred. :)) Desi nu pare cand ii iei din magazin, sunt totusi carne tocata cu condimente, bicarbonat si apa.

Redoo
4 years ago

Pai cu gratar din asta vreti voi sa va iasa micii #caacasă? Cu inox? Trebuie gratar din ăla cu fier beton, adus in stadiul de a nu mai rugini din cauza stratului de grasime.

Manowar
4 years ago

altfel imi plac la fel de bine si vinetele perpelite in loc de mici, gen.

Kill it with fire.