Relaxant în Bucale City

De săptămâna trecută. Aveam insomnii pe la 3 dimineața. Nu era pentru că aveam programate întruna vizite la apartament și că aveam și o grămadă de treabă , da’ nu știam ce pula mea mă deranjează de la somn, că parcă mi se părea un fel de gălăgie dar nu auzeam ceva distinct, simțeam așa un zumzet in tot corpul. Zic, coaie , am înnebunit, mă duc să îmi fac o cașchetă din staniol că mă bruiază reptilienii.

Da’ zic, mă , ia stai așa, ia să fac eu o analiză de zgomot acuși pe loc . Și pornesc aplicația care măsoară zgomotul .

Si văd așa un 15 – 20 decibeli, de control. Noaptea. Ignorați capătul din dreapta graficului , acolo fac print screen și alterez eu sunetul. Cu termopanele închise.

Comparativ , am ajuns in sat si ziua, că noaptea dorm lemn, zgomotul e de 10-15 decibeli.

Aceleași considerente cu privire la partea dreaptă a graficului.

Diferența de 3 decibeli înseamnă, ca să ne fie clar, un zgomot de fond se trei ori mai puternic în București noaptea, cu geamurile închise ( sunt termopane din ălea bunicele și bloc izolat ) decât ziua acasă, cu geamurile și ușile deschise . Spike-ul de la mijloc e un cucoș și mai sunt niște ciripeli de pasaroaie, că cred că e o diferență între ciripit și mașini, canalizare, la confort zic.

Apoi, chestii minore. Ar mai fi că mă întrebau unii care au venit la vizionare că de ce pute in bloc la parter. Pentru că e blocul locuit de putori, bă, de aia pute, ca și cum ei nu ar sta in București, știi tu.

Îmi cărăm niște chestii de aci la țară și mă uitam că ia uite, bă, nene – la popa la poartă…

Articolul e scris mai demult, da’ am așteptat un pic să semnez niște chestii, gen nu știi cine citește pe aici și dacă se răzgândesc , treaba lor, dar îi costă.

De aia zic, relaxant orașul ăsta, nu îmi era dor de el.

Pe de altă parte au ăștia aer condiționat, din ăla bocnă, în autobuzele ălea noi, turcești. Iar în alea vechi, Mercedes, au cam început să nu mai aivă.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Buruc
Buruc
4 years ago

Bravo tie daca ai vandut ap, cred ca e cel mai bun moment, cei mai multi bani.
Ce aplicatie e aia cu sunetul ?

Buruc
Buruc
4 years ago

Mersi, mi am pus si eu vad ca sunt multe si pt iphone.
Bafta cu vanzarea, eu ma uit saptamanal cam de 1 an sa cumpar cu cash si mi se par preturile suuus si au mai crescut in ultimele luni … ca target am doar banu manta, 1 mai (acum 1 an jumate vazusem 2 cam bloc 80 banu manta la 75k, acum ceva asemanator e 110k ptiu drace) dar na, nu ma grabesc

Buruc
Buruc
4 years ago

WOW wow multumesc pt link! Mufaretul de la pagina doi mi e cunoscut dintr un video recent ZF in care zicea ca se vind apartamentele ca painea calda dar parca nu prea … Daca eram dastept cumparam cu 75k si dadeam acu cu 100k dar evident n am fost. Si atunci mi se parea mult :)) Asa ca ma tot uit dupa o tzeapa cat mai mica. Cei +5% pe zona 1 mai pari reali si din analizele mele fara metoda … doar uitat pe anuntul/imobiliare/olx si vazut cate mii in plus pe luna cer vanzatorii desi se ventileaza aceleasi… Read more »

Buruc
Buruc
4 years ago

Probabil ai dreptate cu ghetourile :))) venise cineva cu ideea sa ne asociem 3 persoane sa luam niste garsoniere in militari in blocuri ‘noi’ ca sa negociem bine pretul la dezvoltator dar s a linistit treaba cu un drum pana acolo :)) Mi a placut cum ai explicat, noi n am reusit sa verbalizam asa bine ce vazusem. Am stat cam 12 ani chirie 1 mai cu schimbare cateva apartamente. Iesire rapida pe dn1 directia munte regulat, ture de parc in herastrau seara, feng suiuri la terase pe la domenii etc viata tihnita de bucale pe bani ok dar na,… Read more »

Stropic
Stropic
4 years ago

@Catalinx: felicitari pt vanzare! 🙂 cum planuiesti sa investesti banii? @buruc: ca o idee, daca esti decis ca vrei asa sigur-sigur, si tinand cont ca ai toti banii cash, ti-as sugera sa cumperi la licitatie mai degraba. stiu pe cineva care a luat in delea veche un apt cu 2 camere la 37k. se vindea cam dublu in zona atunci in…2017. vorbise cu un avocat (care costa extra, dar nu asa mult) si l-a ajutat cu tot procesul. spunea (si cred ca are dreptate) ca nici la un crash nu va pierde, pentru ca nu au cum sa scada preturile… Read more »

Buruc
Buruc
4 years ago

@strotopic
Nu stiu daca vreau chiar sigur-sigur ca de 1 an ma uit si nu mi convine ce vad :))) iar acum mi se par prea scumpe.

Din ce am inteles la licitatii/evacuari silite pot exista probleme cu evacuarea datornicului ca legea in romania e vai de ea. Gen poti sa te trezesti ca esti nou proprietar si nu poti sa l scoti pe ala din casa ca a facut ‘imbunatatiri’ apoi stai incurcat in sistemul de justitie din ro cu anii … (sau poate ma insel si nu inteleg ce e cu licitatia)

Stropic
Stropic
4 years ago

@Catalinx: da, dar e ca si vanduta daca ai facut contractul deja. 🙂 Unde te gandesti sa cumperi? Nu te-ar interesa ceva tot in reading, ca sa nu mai platesti chirie deloc? @buruc: nu am mare expertiza, dar nu e pericol sa nu il scoti din casa. Nu mai mare decat pericolul sa nu-l scoata viitorul cumparator pe catalinx din casa, lol. Sau sa nu vrea sa plece chiriasii, cu tot cu contract. Dar sunt alte pericole. Gen e posibil ca si dupa tranzactie, ala sa deschida un nou proces. Asta ar insemna ca locuinta e in litigiu si nu… Read more »