Un mesaj bun, dar posibil tardiv

Lumea râde de Orlando și de politicile lui, da’ mie mi se pare cam unul din cei mai competenți din guvernul actual.

Unele dintre lucrurile pe care le-a spus și le-a inițiat, băi , chiar au sens.

Ultima văzută de mine e asta.

Pentru mine și pentru mulți mesajul lui nu mai are nicio miză din două motive, însă mă duce cu gândul la o vorbă veche : mintea românului cea de pe urmă.

După ce căpșunarii romulani au adus acasă saci de bani, după ce sacii ăia s-au împuținat când pentru mulți întoarcerea acasă a căpătat un iz de idee proastă, iar acasă a devenit un loc incert, politica românească a avut o schimbare de poziție, lătrând și acționând deunăzi anti-capșunari, mare parte din vina pentru retorica asta având-o fără îndoială PSD, în strategia lor proastă de a încerca strângerea de voturi locale prin ridicarea unei sperietori și identificarea emigranților ca fiind vinovații de problemele României.

Aici s-a greșit un pic. Poate cel mai vizionar om politic pe temă a fost Băse care la un moment dat a spus cu toată gura plecați taică, că nu prea avem nimic p-aici . Și nici soluții nu avea din interior.

Cu o politică bună treaba asta cu emigratul în masă s-ar fi putut dovedi foarte prolifică pentru România; bine, cu o politică bună multe lucruri ar putea fi prolifice, emigrarea nici nu ar mai fi o necesitate.

Dar România ca spațiu, în mod clar nu poate răspunde nevoilor majorității cetățenilor și cei mai mult din cei cu potențial de orice fel vor pleca în continuare. Că banii sunt afară.

Nici nu ar trebui să fie ceva de rău. Nu-i de neimaginat o țară care are majoritatea populației afară. Mai știu eu una, se numește Israel și o duce foarte bine.

Una din diferențele dintre ei și noi sunt un puternic sentiment naționalist al evreilor, care nouă ne lipsește cu desăvârșire.

Acum, după o vreme, se pare că România duce dorul banilor căpșunarilor.

Acum, Orlando vrea să facă pace cu emigranții români că asta este oferta lui cu CEC, sanchi, să nu mai plătească romulanii comisioane.

Romulanii au descoperit Revolut și rușii nu ne iau comisioane la banii pe care ii mutăm de colo-colo.

Deci oferta lui Teodorovici e, cumva, tardivă. CEC e, tehnic vorbind, o relicvă.

Dar ca atitudine a guvernului român, că, politic, asta contează, nu pot decât să salut inițiativa.

Știu, PSD e rău, nu zic să îi votați pe ei sau ceva, priviti însă mai departe de lungul nasului și veți descoperi o atitudine potrivită a statului față de cetățenii săi.

E normal să fie așa pentru că din ce în ce mai mult, în viitor , statul român va avea nevoie de cetățenii săi emigranți.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
L
L
4 years ago

Ar fi un lucru bun de făcut, da. Dar a zice și a face îs două lucruri foarte diferite. Iar chiloțaru’ ăsta, doar bate din gură înainte de alegeri. Mai bine să ne uităm la ce face, nu ce zice. Se împrumută imens, aproape în fiecare zi, să plătească cheltuieli curente, adică salarii+pensii. Asta în timp ce din gură neagă evidența asta. Ăsta e doar un alt politruc ipocrit și putred, man.

Mad
Mad
4 years ago

Se împrumută imens, aproape în fiecare zi, să plătească cheltuieli curente, adică salarii+pensii.

Sunt multe tari cu un grad de indatorare mult mai mare decat al nostru. Si aia se imprumuta cam tot pt cheltuieli sociale sau militare. Dar ei au un rating mai bun si au dobanzi mai mici.
Cine a platit toate datoriile a fost omorat asa ca..
In privinta votului am ajuns ca cetateanul turmentat( eu) 🙁

Andrei
Andrei
4 years ago

Nu uita ca Teodorovici e cel care vroia sa bage permise cu durata limitata (5 ani) pentru munca in strainatate

Catalinx
Catalinx
4 years ago

Nu uit. Undeva s-a produs un shift in politica fata de romanii emigrati. Cred ca si-au dat sansa ca singura sansa e una de cooperare. Tinand cont ca astia cam sunt aia care produc cei mai multi bani, dintre romani – in medie.