In culorile naționale nu există niciun pic de verde

Roșu, galben și albastru. Dacă te uiți la steagul României, seamănă mult cu al unor tarot mai calde, meteorologic vorbind.

Lucru cumva întărit de temperatura medie la care romulanii medii, inclusiv eu și familia,ne simțim confortabil. 23 de grade fix. După cum sublinia un venetic , șăf la Engie mai mult decât temperatura medie la care se simt confortabil ceilalți europeni, adică 21 de grade C .

Nu știu dacă surprinde, sau dacă îngrijorează pe cineva, faptul că noi consumăm iarna semnificativ mai multă energie decât restul europenilor să ne încălzim. Pe mine unul mă lasă rece amprenta de carbon, poluarea și ce mai e. Dacă ceea ce îmi spui e că ar trebui să întăresc din piele și să mă simt confortabil in frig , cum le place să stea zgârciților de nemți sau olandezi, îmi bag pula in morții mă-tii de comunist infect și îți doresc moartea, ca oricărui comunist care vrea să fie util.

Iarna foc și vara aer condiționat. Da, nu e bine pentru planetă, dar îmi bag pula și în ea de planetă fără să clipesc.

Eu am învățat la școală, că omul se deosebește de animale prin faptul că a renunțat să se adapteze la mediu, a adaptat mediul la el, că ce pula mea facem aici. Și îmi place definiția asta.

Dincolo de acestea pot să înțeleg până la un punct că dacă toată lumea fute entropia planetară ca să își asigure un nivel ridicat de confort e inerent că o să avem dereglaje generale ale ecosistemului mare. Și sunt dispus să fac mici concesii și să reduc risipa pe alocuri.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Buruc
Buruc
4 years ago

:)) te pregatesti sufleteste pt factura la incalzire in toamna iarna englezeasca ? :))

Stropic
Stropic
4 years ago

E chestiune de obisnuinta. Daca treci la 22.5 vreo luna, nu simti diferenta. Apoi 22 si tot asa, in 3 ani esti acolo.

E mai sanatos asa, dormi mai bine. Eu dorm minunat la 20-21 de grade.

Citisem undeva ca 16-18 grade sunt ideale pt somn si am incercat o noapte direct 16. Nu mai povestesc cum m-am trezit a doua zi. :))

Doru Vlad
Doru Vlad
4 years ago

As putea sa fiu belicos si sa zic ca sotia ta batea un apropo ca ar vrea sa o încălzești nițel, dar nici la mine in ogradă nu e mai diferită treaba. Asa zic ca ăla e un muist care doar încercă să argumenteze eventuale scumpiri, vrei lux și boiereala mai ceva ca in Vest pai plătește pentru el!
In plus cand o navă port container consumă peste 200t de combustibil e zi ca să aducă trotinete electrice la hipsteri parca mă ia așa o durere fix la juma de metru in fața p…. de amprenta de carbon!