Scurt: Mai mult cacat la suprafata cu “spargatorul de papusi”.

Asa cica zice psihopatu’ care le-a crapat celorlalti pacienti capetele cu stativul de perfuzii, ca aia credea el ca face. Neimportant.

Ce e important sunt cauzele pentru care sistemul nu poate face fata provocarilor pentru care ar trebui sa fie proiectat sa faca fata. Adica, fiind un spital de nebuni, te astepti la chestii, desi, corect e ca exista intotdeauna un risc si un individ determinat si calculat ar putea gasi oricum portitie si scapari umane.

Dar, sunt cateva chestii:

Las eroarea cu stativul la o parte, asta-i doar elementul care ofera psihopatului sansa sa mai sape la lumina niste cacat din sistemul public de sanatate, de data asta.

Cica e de neinteles, de ce, desi existau paturi libere in pavilion , un alt pacient, tot elitist, pardon etilist si ala, a fost cazat cu asta in pat.

Simplu. Fac o pura speculatie, dar nu chiar nedocumentata, mai pe surse asa.

Spitalele de nebuni nu-s doar ceea ce-s ele in acte, adica stabilimente unde sunt cazati ( foarte rar tratati sau recuperati) indivizi cu probleme psihice.

Ele tin loc si de stabilimente unde sunt cazati cetateni cu probleme sociale sub pretextul ca sunt nebuni, unde sunt cazati cetateni incapabili de a se sustine singuri, adica un fel de azil, ai caror apartinatori cotizeaza, pe canale din afara sistemului desigur, e si o portita pentru alti cetateni care vor sa iasa la pensie sau un concediu’ medical si sunt inregistrati ca nebuni, unii ocupand paturile, altii nu – si tata a fost o data deprimat, pe buna dreptate, fix cand unii la care lucra voiau sa-l disponibilizeze subit, ca se inchidea sectia sau ceva. Bine, el lucra deja din postura de pensionar, da’ depresia e depresie.

Canalele paralele, din statul paralel ( ca e la moda expresia) sunt tolerate si sustinute, pentru ca ele sunt, pe o parte, si canale de bani catre factori politici, pe linie ierarhica de management, nu spun mai multe.

Stim noi. Si cam aia e cu paturile libere si cu alte probleme. Sistemul e deturnat, unii ar spune putred, functioneaza pe baza de scurtaturi, si pe baza de meta-procese si meta-proceduri care sa poata gazdui simbiozele mai sus menționate.

Uneori astea isi mai iau cate un reset de la cate un nebun cu un stativ in mana, care nu intelege meta-tesatura sociala, ce reprezinta el in toata schema si nici nu sunt mijloace de coercitie pentru a-l face sa-si accepte rolul. D-aia si spunem: Asta e nebun , dom’ne, nu te-nțelegi cu el!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
speedy.gonzales
speedy.gonzales
4 years ago

pacientul celalalt suferea de “etilism” nu de “elitism”, adica in traducere libera suferea de alcoolism.

euglena
euglena
4 years ago

Era un etilist de elita, gen campion pa sate la sticlism și halbere :B.

Animaloo
4 years ago

De ce nu salvezi ma datele? Zi?

Deci da. La psihicucu vin mulți d-astia pensionați. La București vin ca în concediu de odihna.
Fosta mea era tot asa la un spital de lângă sate. În perioada cu tulburelul se umple de bețivani. Și au faze dastea de halucinații

Catalinx
Catalinx
4 years ago

Gata am reparat, bifezi ca vrei sa salvez alea si se salveaza .

Animaloo
4 years ago

Io am auzit povesti de pe la dili dili. Nu negative ca asta, dar destule. Și bah, la un moment am vrut sa ii cumpăr jucărie cu electroșoc

Animaloo
4 years ago

Salvează, slăvit fie numele lu Peashpe