Silicoza, boala minerului de București

Țin să precizez 2 chestii interesante de la început. În UK încă nu mi-am spălat rabla pe exterior până acum și o am din martie. Am aspirat-o pe interior o dată, că avea vreo 2 saci de nisip cărați de copii de pe plajă. A mai adunat un sac și trebuie s-o aspir din nou. Nu are inca nevoie de spalat exterior. Erau cativa păienjeni pe oglindă, dar cred că i-a rezolvat soția azi, că zicea ceva asigurări și oglinzi.

Rabla din România am spălat-o exterior acum 2 saptămâni și am lăsat-o în parcare in Aeroportul Otopenis. Când am ajuns aci am găsit-o tot un maldăr de praf. Mi-a și luat jumătate de oră s-o găsesc, dar asta nu din cauza prafului, ci pentru că sunt idiot și nu mi-am notat unde am parcat.

Ok, e cam secetă pe aici, nu prea a plouat de aproape două luni ca lumea, revin pe tema asta. N-am avut timp s-o spăl, poate azi mâine, înainte să plec. Dar, băi! Am dormit joi spre vineri în apartament și m-am trezit cu vreo două basculante de praf mucificat în nas. WTF? Am dormit vineri spre sâmbăta la fel. Mi-am recăpătat respirația la țară. Deși p-acolo mirosea puțin a ars – cu puțin noroc putea fi de la casa mea și a căcat – mare succes, revin și cu asta.

Acum sunt tot la fel. Și nu, nu cred că s-a schimbat ceva sensibil în rău cât am plecat eu d-aici, dar nu mai știe nasul meu ce e ăla praf. M-am șubrezit, băi, vere.

Sunt distrus. Merg din jumătate în jumătate de oră la baie și imi suflu plotoage de sânge îmbibat în nămol; ori e o problemă severă cu praful, ori mi-au crescut ovare în sinusuri și-acum sunt la ciclu. Am făcut duș de dimineața iar acum îmi simt praful și-n păr, am pornit aerul conditionat să-l mai filtrez un pic.

Sfinte căcat, adică Sfinte București, mai am 2-3 zile și mă gândeam că ne cumpărăm alt apartament aici ca să facem bridge de avion și pula mea, investiții, dar sper să putem găsi o soluție mai bună.

Nu, nu am observat asta prima dată acum, sanchi că m-am fițoșit că nu mai stau pe aici. Nu, mi-a ajuns de acum 4 ani si n-am putea spune ca a fost o decizie pripita sa incerc sa-mi scot macar copiii din ocna asta. Mi-a luat ceva, cam un mandat intreg de primar, cum ar veni.

5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
20 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
4 years ago

Mergeee! 🙂

Unde te gandesti sa cumperi ca alternativa?

Eu chiar ma intreb de ce e atata praf. Banuiesc ca e de la faptul ca e prea putina verdeata…

Catalinx
Catalinx
4 years ago

Mnu stiu. Poate Sibiu, poate cumpărăm in Reading, dacă mai bat cocosul de niste basculante de bani, poate în altă țară dacă ne dau ăștia afară, poate ne vine o idee mai bună.

Sigur că e de la verdeață lipsă și de la faptul că pe străzile ăstea trec prea multe rable nespălate și că e tot timpul în construcție și că sunt prea multe blocuri de beton unul lângă altul, iar betonul in sine e o sursă de praf și poluare.

Alex
Alex
4 years ago

Nu știu ce sa zic de Sibiu. Eu locuiesc în el de ceva timp.

La început era fain, dar acum s a schimbat.

Mike
Mike
4 years ago

De ce nu-ti cumperi boss in Spania, Portugalia. Acolo se retrag la pensie toti bosorogii din nordul europei. Probabil stiu ei de ce. Intr-adevar aerul e mult mai fresh in UK dar clima aia rece la pensie nu prea e recomandata.

Catalinx
Catalinx
4 years ago

Pentru că investiția asta nu e pentru la pensie , eventual să iau bani de pensie din ea, dar momentan trebuie să mă servească in alt fel.

Stropic
Stropic
4 years ago

Eu cred ca e ok sa cumperi unde stai, adica in reading. Stiu preturile, dar gandeste-te ca asa economisesti chiria.

Poate poti lua o darapanatura mai ieftin si sa o refaci diy. 🙂 la modul serios, ca te pricepi la chestii din astea. :))

Mike
Mike
4 years ago

“gandeste-te ca asa economisesti chiria.”
Chestia asta e cel mai mare cliseu pe care il auzi 100% daca stai de vorba cu un ajent imobiliar. Asa se spunea si in 2007-2008. Personal as evita sa investesc in Uk , cel putin pana nu se lamureste cu brexit-ul.

Stropic
Stropic
4 years ago

@mike : Brexitul -adica peste o luna. :)) doar sa cauti casa dureaza 6 luni, ca sa nu zic doi-trei ani.

Intr-adevar, ai mai putina mobilitate dupa ce cumperi. Dar nu cred ca are nevoie de mobilitate in urmatorii 10 ani?

: Imi imaginam ca e o diferenta mare intr-o casa renovata si una nu.

Bine, hai sa te injur. :)) te-ai gandit sa cumperi un apartament? Stiu ca nu e ideal, dar ar fi mai ieftin cred cu mult.

Mike
Mike
4 years ago

Sa nu zici ca aerul fresh din Uk te-a convins sa bagi peste 300k lire intr-o cosmelie dintr-o localitate obscura. Gandeste-te si ca investitie ca la banii astia iei trei apt in bucales city , zone bune pe care sa le inchiriezi apoi. Nu-ti recomand nici o investitie in urmatoarele luni, cel putin asteapta pana dupa alegerile din US sa vezi cum se mai misca lucrurile.

Mike
Mike
4 years ago

Ok, stai cu copii in UK pentru scoala , inteleg dar nu o sa stai presupun 20 de ani, iar casa daca o iei o iei pe viata. Ce casa ai putea cumpara totusi comparativ in Romania cu banii aia ? La 300k iti iei o mosie serioasa in Romania si chiar intr-o regiune mai instarita daca nu vei sa stai inconjurat de asistati sociali. Nu vad avantaj pe termen lung sa cumperi o proprietate intr-o tara in care traiul e foarte scump. Multiplici valoarea banilor daca ii cheltuiesti intr-o tara ieftina.

0040
0040
4 years ago

Mike, la 300k nu prea mai iei nici in Buc mare lucru…

Doar 1 exemplu
https://www.olx.ro/oferta/casa-de-vanzare-IDcN8Gy.html
Daca asta ti se pare tie “mosie seriosa”….

E OLXul plin de dughene intre 150—300k dar care arata mai rau decat casele de pamant de la tzara…

Fery
Fery
4 years ago

“Multiplici valoarea banilor daca ii cheltuiesti intr-o tara ieftina.” – mai baga o fisa pe tema asta. Multiplici pula mea cumparand cacaturi asa zis ieftine, dar care sunt calitativ sub orice critica. Daca vrei chestii care sunt de calitate in romanezia fac pariu ca sunt mai scumpe decat in UK pe ce vrei tu, incepand cu mancare si trecand prin prize, vopsea si covoare. Par pe par, UK vs romania la proprietati imobiliare de calitate asemanatoare, in zone comparabile, e cam acelasi pret. Cat despre infrastructura si calitatea vietii nici n-are rost sa discutam, la mine in gradina se bat… Read more »

Mike
Mike
4 years ago

“cumparand cacaturi asa zis ieftine”
Chill out, m-am referit la servicii. Poluarea depinde de mai multe chestii, vezi Singapore sau Beijing. Ce poluare vrei sa ai pe o insula ?

ratonbox
ratonbox
4 years ago

Stiu durerea. In 2 luni cu masina parcata la 5 metri de plaja in Franta a strans cam la fel de mult praf cat strangea in Bucuresti in 2 zile. Nici n-am gasit/cautat spalatorie auto pe aici, ca n-a fost nevoie.