Cu austriecii

scris  Vineri  28 februarie

 

GW gals

 

Austrian

 

      Poveste cu Austrian si cu Germanwings ( cheap division de la Lufthansa) de data asta . Mai mult cu Austrian.

Pentru ca-s fiul ploii , in satul ploii de pe strada mestecenilor daca vreau sa ajung vinerea acasa mai devreme de sambata la ora 2:00 AM , pot sa imi iau retur doar cu o combinatie de GW+ Austrian.

GW sunt low coști. Mi se cam rupe. Sunt  cei mai buni dintre low coștii cu care am zburat eu pana acum ( ei , wizz , air berlin , fly niki ( au fost cumparati de air berlin) ). Anyway, desi sunt toti parte din star alliance-ul vietii , nu poti cu dat dracu’ sa-ti faci un checkin compus cu boarding card si tot ce trebuie printr-o aplicatie unificata ceva. Checkin, da, dar nu si carte de imbarcare. Asa ca merg mereu ca milogu’ la  ghiseul de bagaje si ii zic aluia , hai fratica printeaza-mi si mie un BC  de Austrian , ca n-am traiti-ar familia matale. Printeaza. Ma rog azi n-aveau cartoane, dar se duse un baietica si veni cu un brat , dupa vreo 5 minute.

Eh , pe langa boarding cardul din Viena in Bucuresti , de care aveam nevoie , imi dadu si un carton pe care imi lipi tagul de la bagajul de cala ( de obicei mi-l lipeste pe telefon , sau pe BC). Dar azi avea un carton special pe care scria sa îl arat in aeroportul in care schimb avionul.

Ma minunez, ca n-am vazut asa ceva si il intreb pe mameluc:

-Ma, tata , nu-mi facusi checkin la bagaj pân’ la Bucuresti?

– Ba da.

– Pai si transferul nu se face automat?

– Ba da.

– Pai si ce mai vrei  de la mine?

El, cica:

–          Nu stiu , regula noua , de azi. N-am vazut nici eu astea pana acum . Dar  , credem ca pierdem cam multe bagaje si vrem sa ne asiguram ca  e totul ok.

–          No shit? Asa credeti ,ai ? Gen, anu’ asta de doua ori si nici nu se termină Februarie . Sa nu care cumva sa…

Si il mai intreb:

–          Auzi, da’ cum vine asta sa va asigurati ca e totul in regula . Ca vad ca eu  tre’ sa ma asigur. Si degeaba intreb eu in Viena , daca voi nu-l puneti la cala in Dusseldorf, gen , ca data trecuta cand l-ati pierdut?

–          Aaa, pai daca nu-l punem aia e, dar se poate sa il punem si sa nu se transfere  din Viena.

–          Se poate ,ai ?….

Ce imi place de astia de la GW , e ca spre deosebire de fratii lor cu pretentii de quality ( in realitate , e vorba de high cost, fata de low cost ) , fac un boarding blitz , iar sandwichurile lor sunt mai bune.  Nu mancai nici de la ei , dar au miros, nenica. Si miros bine . Alea de la  LH, n-au gust , n-au miros. Ca apa , doar ca nu-s lichide si te-ngrasa.

 

Am mai mers eu cu Austrianu’ , dar azi fu special.  Ajuns in Viena ,dadui din intamplare peste launge-ul lor pe care il caut de luni de zile. Dar asa in treacat ca de obicei n-am timp , cand sunt p-acolo.

 

A stai , pana la lounge , de la  locul de aterizare , pana la portile “G” , e un drum lung cu lifturi si mers pe jos printr-o pustietate psihedelica  ( e in interior ). Au pereti  plcati cu ceva gresie , marmura neagra. WTF?

Cand am intrat in lift de la portile D, la G am vazut ca vine o doamna. Am tinut liftul  si-am asteptat-o , ca mi se facuse deja urat sa merg de unu singur. Am ajuns la  security check . O portita, nu poarta, o masuta si o gagica tanara care se juca pe telefon.  Fara pistol , fara spray , fara nimic. Doar haine albastre de polizei.  Bah,  astia nu seamana neam cu fratii lor germani. Pun bagajele pe banda sa treaca prin scanner  , imi zice sa trec prin poarta . Nu-i nimeni in partea cealalta de poarta, nici la scanner. Gagica da un bip si vine un pulete , tot asa , ca ea. Ba, eji nebun?

 

Asa , cu lounge-ul. Si fiindca  si ei sunt star alliance, hai la ei.  La ghiseu doua doamne  trecute de 40, poate si de 50, cu fețe inghetate , stateau, bah, nemiscate. Ma intrebam dac-or fi vii. Cand m-am apropiat au inceput sa miste. Am mai zis cu operatorii de customer service de la Austrian. Frate ,astia sunt ardelenii nemtilor. Nu au pic de graba, o citesti pe fata lor. Luminosi , relaxati , iti vine sa-i bati cu capul de birouri. Ma intreaba ca :

-Buna seara , ce doooooriiiiiiiiiiti.

Mi-aduc aminte ce a zis ala de la GW , ca uitasem complet  si zic , a da, pai mai intai trebuie sa va arat chestia asta de bagaje. Ea cica :

-Boarding card , please.

I’l dau , intra in  letargia caracteristica obiectelor din orizontul gaurilor negre, dupa o vreme zice ca bagajul meu e ok. Nu ma convinge , dar fie. Si mai zice ca boarding cardul nu e bun.

-Ce-are , femeie? N-am bilet catre Bucuresti?

-No, no , you’re checked in to Bucharest , but the BC is not good.

Si-l rupe si scoate altul la fel , cu acelasi loc , acelasi cod , acelasi tot, doar poza Austrian pe spate in loc de  GW.  Mi-l da si mustacea la mine. Mustacea in sensul ca avea mustata. Si cealalta avea. Frate, astea-s vii!

 

Ma rog , intru la lounge-ul de business, care e mai quality si decat Lounge-ul Lufthansa de la Munich , sau  Frankfurt. Decat lounge-urile Lufthansa , business , bineinteles.

 

Chiar  misto. Vin mai bun , Whisky-uri mai bune , Red Label , Bourbon Jim Beam , ceva Bailies , cola la sticla – nu la dozator , etc.  Internet mai rapid. Prea rapid pentru cat de incet se misca ei. Cred ca de-aia.

 

Ma rog , stau 10 minute si plec.  Merg la ghiseul de la poarta spre Bucuresti si din lipsa de incredere   vreau sa verific tagul de bagaj si acolo. Acolo alte mustacioase. Bai frate , da se poarta la astia. Nu glumesc. Mai mare ca a mea. Bine ,  eu m-am barbierit de dimineata , ca merg acas’ la nevasta si asa se cade.

Una  din ele zambeste la mine cu niste dinti ca de cal. Mi se pare cumva ca si necheaza.  Ma simt obligat sa zambesc si eu  formal si isi da si ochii peste cap ca fructele de la pacanele.  Nu cred ca a mai zambit cineva la ea pana acum, ca n-avea de ce. Oricum , ii spun ce vreau, dureaza ceva timp pana reactioneaza, normal – ardeleni,  imi confirma ca e totul ok si zice ca imi da alt boarding card.

Ma gandesc: Bai frate, aveti hartie de aruncat sau ce? O si intreb ce-are ala  anterior , ca e vechi de doar 10 minute.

N-are  nimic , dar am fost upgradat la business. Aaa, pai sarumana , brusc nu mi se mai pare ca are mustata asa mare . pana si zambetul mi se pare ca se apropie de ceva suportabil.

Eh, incerc sa ma imbarc o data in viata mea  primul, dar imi iau alti 2 insi fata. Dupa mecle si comportament sunt si ei tot upgradati.  Prea upgradati.  De la microbuzul de Spania , ceva. Nu-i paguba.

 

Frumos la business , nu pentru “tratamentul special” –

– aka mancare , care mirosea bine, dar am refuzat , ca era tarziu , in timp ce upgradatii ailalti se uitau la mine ca la prost, plm , asta e , nu stiu ce pierd

-nici pentru paharele de sticla in loc de alea de plastic , pentru ca trebuie sa fii absolut idiot sa servesti ceai in cana de portelan si suc/ bauturi in pahare de sticla in avion , unde masuta  rabatabila e stabila de numa’. Dar , din  nou, plm , nu stiu eu cum e cu businessul.

 

Bah , da’, avionu era d-ăl cu 2 locuri pe-o parte și am apucat acolo si deci singur pe rand.

Si-n antisociabilitatea mea , am putut sa stau departe de ăilalti upgradati care molfaiau friptane incalzite la microunde , sau ceva, in spatele meu.

 

In rest , astia de la Austrian cred ca  discrimineaza femeile angajate . Cred ca fac un concurs neoficial , ceva , si angajeaza cele mai urate stewardese de pe planeta. Alea care sunt refuzate din bun simt de orice alte companii.  Si e oarecum  necinstit sa spun asta despre zborul asta , unde chiar am vazut o doamna absolut prezentabila , inalta , fara mustata , care , in mod rezonabil servea in zona de business 😀 .

 

Comparativ, alea de la GW  de azi , erau mai frumoase , mai aranjate si mai bine imbracate si decat alea de la Wizz. Pentru ca scriu asta de la business, nu vreau sa ma plang acum si de hainele  spalate de prea multe ori , de dresurile de culoarea rosu balon, care arata uneori ca baloanele alteori ca baloanele dezumflate , ca-s prea largi (WTF? ). Chiar nu, pentru ca doamnele , ofera altfel servicii fiind  MUUUULT , MUUULT  mai amabile decat cele de la Lufthansa, Wizz , si chiar GW. Doar  cele de la TAROM sunt aproape la fel de amabile.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments