Bănci – populația româniei este conservatoare – lol.

Raiffeisen nu mai oferă, în România, posibilitatea de a avea depozite la termen în euro.

Între noi fie vorba, nu e ceva spectaculos, ar fi absolut normal dacă nu am raporta absolut totul la euro în țara asta. Adică , eu am vândut apartamentul în euro, să nici nu aud de lei, și așa, am mai mulți bani în lei decât aș vrea, serios.

Raiffeisen ştie foarte bine că populaţia din România este conservatoare, îşi schimbă foarte greu banca, iar o asemenea decizie de a nu mai oferi depozite în euro nu va avea un impact semnificativ, prin plecarea resurselor financiare.

Aceasta e o afirmație cretină și singurul motiv pentru care are acoperire e ca, oricum, nici la alte bănci care oferă oportunitatea unui depozit în euro nu merită deranjul, că-i vorba de dobânzi la mișto.

Gen, hai bă, serios?

Și e normal să nu ofere nimeni dobanzi pentru depozitele în euro, când banca centrala europeana le dă euro cu nemiluita cu dobândă de referință negativă. Ce pula mea să facă băncile și cu euroii tăi când banca centrala europeană le dă mai ieftin decât gratis? Quantitative Easing e noul termen pentru inflație pe care îl folosim ( nu noi, bancherii) de peste 10 ani și-l vom mai folosi probabil încă un ciclu economic de-aici încolo, minim. E o formulă sofisticată prin care statele ne spun că se pișă pe munca și pe banii noștri și prin care ne îndeamnă să ”vrem pământ” și în general să ne orientăm în a ne stoca economiile în altceva.

Desigur ei ne împing către alte instrumente gen burse și bonds din care ne putem pierde banii în alte feluri, dar care arată oportun.

Dar nu, Raiffeisen nu a făcut nimic fantastic, probabil a tras pe linie moartă un produs oricum nefolosit și neatractiv, e corect că mai bine îți ții banii în lei dacă altceva mai de doamne ajută n-ai ca opțiune.

Dar populația României nu este suficient de conservatoare. Dacă ar fi, iar acum nu glumesc. Ar atrage toate creditele posibile, în Euro, și-ar cumpăra cu banii ăia, înapoi de la străini, tot pamântul țării. Nope, populația României vinde, pe euroi . Va fi un mare succes, vă spun!

Ce pot să zic ? #investitiincrypto – lol.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Buruc
Buruc
4 years ago

Romanii sunt prosti din pacate… ar tb sa invete de la englezi cum se concesioneaza pamatul pe 100-150 de ani, se construiesc blocuri in ‘lease’ si locatarii sunt dublu chiriasi datori … si la banci si la ‘ground fee’

Buruc
Buruc
4 years ago

Si tot din putu gandirii … daca i ai spune unui roman sa si cumpere apartament pe teren inchiriat … te ar scuipa intre ochi ca ne a invatat prost comunismul ala rau!

Cu toata gargara nu si a permis nimeni o schema atat de tupeista :))) nici iliescu cand a dat locuintele oamenilor muncii desi terenul e ‘dedesupt’ putea ramane al statului.

Doru Vlad
Doru Vlad
4 years ago

Eu nu știu dacă toate obiceiurile de căcat din vest trebuiesc adoptate șii in țară.

Catalinx
Catalinx
4 years ago

daca i ai spune unui roman sa si cumpere apartament pe teren inchiriat …

La fel as face si eu si la fel si fac cand ii aud pe astia de mega-schema asta.

Buruc
Buruc
4 years ago

Si apropos de dobanda, am avut eu la ing depozit la termen 30k/3 luni anul trecut … mi au dat mu a pardon 1 eur ca restul de 2eur fusesera comisioane sau taxe