Încercând să scap de Gillette

E mișcarea asta anti Gillette , ăștia care cică sunt împotriva bullying-ului masculin. Ca orice bărbat alb, am decis să văd dacă mai există și alte opțiuni, ca să-i putem lăsa pe cei de alte culori să aibă brandul lor care-i reprezintă exclusiv.

În primă fază se pare că ăștia de culoare, ori sunt toți bărboși, ori prea săraci să cumpere Gillette ( ce dracu’ că e cam cel mai ieftin din celelalte opțiuni decente – vezi mai jos ) mai ales că l-au ieftinit acum la jumătate aproape. Ori nu sunt de ajuns de bărbați să aibă păr pe față, dracu’ știe.

Cert e că s-a cam văzut la vânzări și la popularitate .

Eu nu mă barbieream cu chestiile cele mai scumpe de la Gillette, deci putem presupune că nivelul meu de pretenții ar trebui să fie moderat?

Foloseam cel mai des, de vreo 5 ani, Gillette Blue 3 , un aparat de “unică folosință” cu 3 lame și ceva bandă cu aloe, sau din aia portocalie.

Chestia aia mă bărbierește bine de vreo 3-4 ori, deci cam o saptamană, si aproape decent incă vreo saptamană si jumătate. După cam 10 folosințe intru pe teritoriul lui Scrooge , că bărbierit nu se mai cheamă.  Dar nu-i nevoie, că prețul obișnuia să fie circa 13-15 lei, pachetul de 3 , am să traduc în lire că majoritatea alternativelor le-am cumpărat in UK și atât lira cât și leul au fost un pic volatile anul ăsta.  Deci circa 2.2-2.5 lire, dar e preț de Romania.

Și am început căutările.

I-am luat prima data pe ăștia de la BiC . I-am găsit prin Auchan / România. Ieftini,15 lei pachetul de trei aparate de “unica folosință” . Se simte mai la fel sau mai bine decât aparatele Gillette similare ( Blue 3 )

Se vede cam așa.

Și la a doua bărbierire curul de bebeluș arată în felul următor. E cam aproape bine.  Nu agață nu irită, deși pare că exfoliază un pic.

După 3 bărbieriri e circa la fel. Și după 5.

În UK am mers la supermarket și am cumpărat un Wilkinson cu 3 lame , îi spune nu știu cum. 5 lire. Cu încă o rezervă.

Se simte bine , nu agață , taie, cât de cât. Lamele nu sunt așezate chiar cum trebuie cred și nu iese chiar cur de bebeluș.

Nemulțumit, am cumpărat asta: Bull Dog.

5 lame . De bărbierit pare că face frumos, dar cam agață. Nu se simte bine pe piele.

Au și propriul gel de bărbierit. Și scump și prost , caut altul , că ai din ăla foloseam tot Gillette, dar soția ‘ce că nu-i place cum miroase ăla. Meh, mie îmi plăcea că alunecă lamele mai bine, dar dacă nu miroase corespunzător și cum mă uit după alternative, aia e, ne uităm și la alții.

Inevitabil, fiind în UK , am ajuns și la Harry’s . E 8 lire la Sainsbury, cu un singur cap. Tot așa , cu 5 lame, și mă gândesc bă nene, aici am ajuns cu tehnologia, e nevoie de 5 lame să te poți bărbierii calumea? Un bunic se bărbierea cu o singură lamă și aparat din ăla vechi fără protecție, în ciobul de oglindă și cu cremă din aia Palmolive ( după revoluție, dracu’ știe ce folosea înainte, probabil săpun) .

Celălalt bunic a folosit până când am încetat eu să îl mai vizitez un brici cu o singură lamă. Îl toot freca de curea și de o piatră să îl ascută și folosea baton din ăla de săpun și pămătuf. Se mai tăia , că nici briciul ăla nu era cine știe ce, ca ăstea de acuma de 50-100 de dolari bucata, nici mâinile nu îl mai ajutau ca în tinerețe, dar altfel, bărbieritul era la ras, ca să zic așa.

Acum ai nevoie de 5 lame ca să nu te poți bărbieri cam trebuie.

bărbierit cu Harry’s

Am ajuns la 8 lire și tot nu sunt mulțumit.

Soția mă întreabă ce tot fac cu toate codăliile ăstea prin baie. Pula mea, până acum obișnuiam să am mizeriile alea de unică folosință de la Gillet, acum am mizeriile astea, care s-au dovedit tot de unică folosință.

Aș putea să îmi iau un aparat din ăla cu lame separate și protecție, dar nu merge de transportat pe avion. Când călătoresc tot de unul din ăsta am nevoie .

Aș putea să îmi iau un brici, dar am aceeași problemă, plus că îmi iau gâtul cu el, plus că nu e chiar rapid procedeul de ascuțire, pe care tre’ să îl repeți destul de des.

La cum mă uit, pare că Gillette a câștigat, sau tre’ să mă bărbieresc mai prost mereu.

Care zice primul ceva de aparate electrice îl împușc. Ia încercați să ziceți și de celelalte branduri să vedeți cum vă ciurui.

Care zice ceva de Philips One Blade, cum că ăsta e “altceva” – îl spânzur de coaie.

Am luat o mizerie de la Rozia, de tuns parul din nas si din urechi si cica si de tuns barba. L-am luat dupa mine in Malta, am stat nebarbierit trei zile, că ala ciupea si nu taie altceva decat par din nas, urechi si sprancene. Cand am ajuns in Romania eram popă.

BIC sau Gillette, aia e.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
17 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
danu
danu
4 years ago

Eu folosesc BIC Astor Twin, 2 lame, de aproximativ 15 ani. Este la Emag acum cu 7 lei. Un pachet din asta ma tine 2-3 ani, ma barbieresc de 2 ori pe saptamana, dupa ce ma spal bine pe fata cu orice fel de sapun, chiar de casa, fara alte geluri si mofturi. Am noroc ca n-am nevoie nici de after-shave, ala chiar ma irita. Ieeeeftin!
Fiind mai “scotian” (sau “oltean”), nu-mi pot inchipui ceva mai bun care-mi protejeaza banii din buzunar.

nergo94
nergo94
4 years ago

BIC!
Eu am o chestie din coreea de sud, o marca oarecum locala, taie bine si dupa tshpe utilizari numai ca sotia a zis sa imi las barba sa par popa de tara asa ca adio barbierit!

gabi
gabi
4 years ago

Vezi că sunt unele mașini de tuns (nu de bărbierit) care se pot folosi și pentru barbă. Nu iese ca după un bărbierit cu lama ci ca și cum ai fi neras de vreo două zile. Dacă ești ok cu asta poate fi o alternativă.

Stropic
Stropic
4 years ago

Pai si daca ai fost multumit de BIC de ce ai mai incercat atatea produse?

Sau nu iti plac nici reclamele de la ei? :))

Cosmin
Cosmin
4 years ago

La mine nu merge decat cu aparat din ala ”vechi” cu o singura lama. Ma irita incredibil astea de unica folosinta de la Bic, Gillete, etc. Un set de lame Feather (5€) ma tine si juma de an. In deplasari nu am incotro si merg cu Gillete dupa mine.

Catalinx
Catalinx
4 years ago

@gabi: Da, nu-s ok. Atunci me enerveaza si pe mine si pe sotie cel mai mult barba, la doua zile.
@stropic: am cumparat BIC din Romania , l-am testat o data si am plecat in UK. Acolo nu am gasit modelul asta ( ci doar niste jeguri mici cu 2 lame ) si am incercat altele. Cand am mai trecut prin tara am testat BIC, dar am continuat sa caut solutii si in UK. Ca sa nu ma car cu aoaratele de ras dupa mine.

Gabi
Gabi
4 years ago

Cu ceva vreme în urmă am căutat mai întâi să văd dacă există alternativă la Gillette și am ajuns la concluzia că nu prea. Nu știu cum reușesc dar mi se par la mare distanță de concurență. Văd că ați pomenit mulți de BIC, mie ăștia mi s-au părut cei mai jenanți. Cu bărbieritul electric am avut experiențe tare neplăcute, ciupește ca naiba. Probabil contează mult tipul firului de păr, în cazul meu n-a funcționat.

Mars
Mars
4 years ago

Ce griji aveti!!🐵

Stropic
Stropic
4 years ago

Nu se poate sa nu fie pe amazon. 🙂

Catalinx
Catalinx
4 years ago

Flex4. Am pus poza in articol. Diferenta intre 3 si 4 e destul de mare.

Nu se poate sa nu fie pe amazon

Exista pe amazon. Dar am asteptat sa imi fac o parere despre mai multe. Acum voi comanda din alea.

0040
0040
4 years ago

Cel mai bun e briciul, insa e cu riscuri… gen ala chiar taie. Daca prinzi aiurea poate sa iasa nasol.

Redoo
4 years ago

Sunt vreo 4 ani de cand nu ma mai bărbieresc dar cand o faceam, cel mai bine m-am inteles cu Bic confort 2..două lame, banda aloe..e de culoare verde aparatul. Gel de ras am folosit mai tot timpul de la nivea.

Livache
Livache
4 years ago

ai parul sârmos maică.. de aia nu mere Philipsul. dacă ai ocazia, testează unul care nu e pe baza de discuri.. ci cu sita / ferăstrău 🙂

parcă pe la Braun văzusem modele de tipul ăla

Neon
Neon
4 years ago

Eu nu am gasit nimic comparabil cu gilett. folosesc tot blue 3, ma tine cam o luna o bucata. am ramas la compromis: spuma de ras am inlocuit-o, lamele le pastrez. ce incapabila e concurenta astora, pana la urma isi merita soarta.