Filme: Joker, filmul anului.

Fără spoilere, că e chiar filmul anului – fie că-ți place, fie că nu.

Probabil că are să ia Oscarul pentru cel mai bun film și cea mai bună interpretare în rol masculin pe anul ăsta, anul viitor și anul trecut.

Pentru mine e un pic o dezamăgire să văd povestea scoasă din universul fantastic al benzilor desenate și mutată cumva în ceea ce pare lumea reală, într-un registru mai degraba dramatic, pentru că își bate pula de Batman, îl transformă (și) pe el într-un psihopat maniac, îi cam , nu că anulează, dar strică motivul poveștii și transformării lui.

Altfel, filmul e un pic dur si nesimtit, nu neapărat vizual , deși in UK vine cu rating de minim 15 ani, ci conceptual. Ci pentru că deși Jokerul e asumat psihopat, a nu-i înțelege și empatiza cu drama și comportamentul lui te pune în poziția de a gira și accepta de normal comportamentul unei lumi întregi nebune și defecte.

Altfel, violența explicită pe ecran cât să restricționeze filmul celor ce n-au 15 ani parcă nu-i ”suficientă”, însă ratingul e corect. Nu prea poți procesa filmul cu mintea unui copil.

E ceva ce n-aș fi vrut să aud că s-a făcut că mai mult distruge decât crează, spațiul Batman fiind acum un pic închis pentru mine. E greu să vezi în viitor alte posibile filme cu Batman, să ”crezi” ce spun ăia acolo și să-l ignori pe ăsta.

Joaquin Phoenix nu e unul din actorii mei preferați, am mai văzut un singur film în care aaaproape mi-a plăcut – Her și mi-l aduc aminte din Gladiator. Nu știu dacă ăsta e cel mai bun rol al lui, dar eu nu cunosc altul.

Eu am văzut filmul în cinema, cu reclame, așa cum se cade, nu-i neaparat nevoie de ecranul imens pentru cine știe ce efecte, un televizor cinstit e suficient, deși nu-i fimul potrivit să-l vezi în sufragerie pe aproape mute și cu subtitrare – pentru sunet.

Muzica e foarte bună, câteva teme cu acorduri grave de violoncel, dar și tonalitatea vocii și restul acusticii merită ceva mai bun. Măcar o pereche de căști respectabile over the ear, dacă n-ai un Dolby acasă.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
4 years ago

Am vazut her si mi-a placut, mi s-a parut greu sa sustii practic un film de unul singur.

Ce e la rolul joker-ului de evidentiaza asa actorii? 🙂 actori pe care i-ai vazut inainte, dar nu ti-ai dat seama ca sunt asa de buni.

Catalinx
Catalinx
4 years ago

Cred ca e partea de teatru, se apropie de un rol de scena. La un rol de om sanatos la minte probabil nu isi are sensul.

Ronnie
Ronnie
4 years ago

mi-a placut si in Walk the line si The master. eu il vad la acelasi nivel cu Leo DiCaprio, doar ca a mai aparut si in multe filme mai slabe my 2 cents: tinand cont ca nu aveau cum sa concureze cu Marvel (nu stiu daca ei isi doreau concurenta, dar mass-media a tot promovat-o) din cauza unor ingerinte crase ale Warner Bros in Batman vs Superman (din care au taiat 30 min stricand povestea, vezi director’s cut) si Justice League (plin de reshootinguri si redus la 2 ore fix, afectat si de retragerea lui Zack Snyder datorita sinuciderii fetei),… Read more »

Marius
Marius
4 years ago

Batman chiar pare socipat ca si personaj.

Mike
Mike
4 years ago

“Probabil că are să ia Oscarul” , sau probabil ca nu atata timp cat oscarurile sunt biased cu teme legate de diversity , feminism sau alte mizerii.
L-am remarcat mai demult pe Joaquin Phoenix in filmul “Two lovers” pe care il recomand. “Her” nu m-a impresionat ca sa-mi aduc aminte de el.

Stropic
Stropic
4 years ago

Daaa, diferenta intre heath ledger in dark knight si 10 things I hate about you. :))