Scurt: iPhone X – raport de utilizatori

E târziu să scriu asta acum, dar hei, acum am datele.

Nu, nu-mi am cumpărat așa ceva, nici măcar SH ( tot e scump și-așa). Doi colegi au, încă unul de la sfârșitul lui 2017, la lansare, cu precomandă & shit – fan boy . Celălalt de la începutul lui 2018.

Cel din 2017 – îl mai ține bateria circa 2 ore. Iarna stă cu el înfipt în bateria externă, că se stinge când nu te aștepți altfel – e grea iarna în Suedia. Cică se schimbă, dar dac-o face nu-l mai poate da buy back, practic era ceva cu mai bine îl dă buy back și-și ia ultima generație. Habar nu am cum vine asta. Eu m-am uitat cum se poate schimba, sunt doar 43 de pași. Cică dificultate moderată, poate dacă lucrezi la service de telefoane. Pentru mine e un pic dificil să fac asta și să-l mai asamblez la loc flawless. Aș face-o , dacă ar fi telefonul meu, cu asumarea riscului că-mi cumpăr altul.

Cel din 2018 – la câteva luni s-a futut display-ul. Cică n-ar fi căzut, dar la garanție au găsit urme de lichide și l-au refuzat. Omul a recunoscut că l-a mai uitat pe terasa afară, nu chiar în piscină, dar știti cum e vremea în UK. Plm. Măcar i l-au reparat pe bani. După care a mers. Un an. I s-a futut iarăși display-ul , l-a schimbat din nou.

Da, știu, iPhone X acum suntem la 11, două generații mai târziu. Numai zic.

La început de 2018 mi-am cumpărat un jaf de Motorola Z2 Play. Căruia i-am spart ecranul cam în 2 săptămâni. Așa merge și acum ( fără zone negre & shit, că le arunc când ajung la alea – s-a spart gorilla glass-ul).

Am crezut că se duce bateria repede, dar a fost doar un glitch. Nu-i bai, se duce. Mă apropii de 2 ani și e la 92% (2770mAh din 3000), in termeni de utilizare. Tine de dimineața până seara doar dacă îl utilizez foarte puțin. Altfel 4-5 ore. Prin comparație, la telefonul meu sunt doar 14 pași pentru a schimba bateria, aș face-o, în mod normal, relativ ușor, dar nu am s-o fac, că am ecranul crăpat și se face bucăți, când îl încălzesc sau când îl desprind cu ventuza.

De ce e contează un pic, un pic – ce spun? Utilizatorul 2 de iphone, de două ori m-a anunțat că nu poate lucra, că nu se poate loga pe VPN-ul de serviciu (2FA , baby) , pentru că nu-i merge telefonul, implicit aplicația ”Authenticator” de la MS. Și nu, ăștia nu au și ei câte 2 telefoane, ca mine, au unu și bun.

Cât costă un iphone? Pe la 700-1000 de euro/lire/dolari, depinde când îl cumperi și de care e. Cât costa o zi de lucru? Tot cam așa.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Buruc
Buruc
4 years ago

Cred ca au avut si ghinion amicii … eu fac 3 ani de iphone plus si se misca inca bine ca soft/update, imi place si camera foto (fost utilizator de dslr – e drept ca la 4-500£ iei un dslr bun dar e greu si incomod) Confirm bateria health 79% a mea descarcare rapida, umblu cu baterie externa, apple recomanda service:)) mda mersi am dat 800£ pe scula aproape cat pe jumate de masina in uk. E drept ca intre timp mi am luat o tableta huawei cu 100£ care face treaba si sunt in proces de ‘application migration’, momentan… Read more »

Catalinx
Catalinx
4 years ago

Imi imaginez ca da, au avut ghinion, nu cred ca telefoanele apple se strica 2 din 2. Farte-meu a cumparat unul SH si l-a mai tinut si el cativa ani ( cred ca il are si acum). Eu am primit de la firma unul nou, l-am forjat, s-a futut in 1.5 ani. Apropo, m-am jucat aseara cu iphone 11 promax, pro si 11 si-atat. 11 pro si ala mare sunt misto, se misca bine, imi plac. Imi place si cum au pus camerele alea acolo. Mai mult, evident, nu stiu ce sa zic. Dar iphone 11, ala simplu, de saraci… Read more »

Claw
Claw
4 years ago

iPhone 6, vechi de 5 ani, nicio problema, se misca bine in continuare. Compania plateste pentru telefonul actual – iPhone Xs, iar fara probleme, se misca excelent. Tocmai m-am uitat, l-am incarcat acum 30 de h, am bateria la 55%.
As zice ca colegii tai au avut ghinion.