Dileme de politică locală

În 16 ani de locuit în București am plătit taxe locale vreo 7 ani. Că în România nu se obișnuiește să se plătească taxe la consilul local de către locatar, ci asta e întotdeauna o sarcină/ responsabilitate a proprietarului. Ceea ce-i greșit, că dacă eu locuiesc în chirie eu ar trebui să plătesc taxele alea ( probabil le plătesc oricum în costul chiriei) , dar mai interesant eu ar trebui să fiu consultat, să am ceva de spus cu privire la taxele ălea, că eu trăiesc acolo. Poate proprietarul locuiește în Papua Noua Guinee și-l doare în pizdă de ce se întâmplă în București.

Dar în România nu e cazul, că nu te întreabă nimeni la modul ”ce vrei, bă, să facem de banii tăi, mai mult decât să-ți dăm o muie?”

Și asta zic, că în cei 7 ani nu am fost consultat în mod direct vreodată cu privire la ceva. Desigur, au mai fost consilieri la strâns semnături prin bloc, că așa se fac consultările prin România. Dar atât.

La țară mai discutăm ocazional cu primarul urbei direct sau pe facebook – la circa 2000 de locuitori, oricum răspândiți prin Europa și prin țară nici nu-i nevoie de ceva mai formal. Dar parcă e un pic mai productiv decât la Bucale City.

Eh, aci în Reading n-am un an bătut pe muche și mă întrabă ăștia chestii. Sigur, întrebările nu prea au răspuns, din punctul meu de vedere, unele sunt încuietoare, dar mă întreabă. Gen:

Astia ma intreaba daca eu sunt de acord sa reduca astia birocratia si aia care sunt ”pe sociale” sa nu mai aplice pe fiecare an si sa fie evaluati de consiliu anual, ci sa li se acorde bani in baza a ceea ce in UK se numeste ”universal credit” – un sistem de pomeni cu nume glorificat.

Acuma, eu nu vreau să li se acorde ăstora suport de loc, cu sau fără universal credit ( numai mie, of course, lol) dar ne fiind țara mea și neavând întrebarea AIA pe masă ce pula mea să le spun?

Ce e pe masă, de exemplu, e dacă sunt de acord ca acolo unde au dat prea mulți bani la săraci (CTS), să le ia înapoi ( cu niște limitări, desigur). Plm, dacă doar atâta se poate, bun și atâta nu?

Plm, p-aicișea prin orașul ăsta e cu consiliu Labour ( PSD) cu pomeni, cu hajutoare, etc.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Buruc
Buruc
4 years ago

Vazusem un grafic cu bugetul anual de jde miliarde al astora … juma de ‘pie chart’ era pt … ‘social’. Dau laburistii dar dau si consevatorii iar acu ca e si campanie se promite ‘la doua maini’