Cum devii antivaccinos

N-am devenit din ăia și sper să nu devin prea curând (vreodata), dar este o pantă pe care-o poți apuca destul de ușor și nu depinde decât parțial de mine, cu toată obiectivitatea de care poate da dovadă un om, oricât de inteligent l-ai bănui tu că poate fi.

Omul este prin definiție subiectiv; prin definiția modului în care învață și acumulează cunoștințe. Se spune că proștii învaă din greșelile lor, iar deștepții din ale altora.

Exemplu practic. Copilul cel mic a facut două vaccinuri (în aceeași zi, motivul mai jos) și era un pic afectată de vreme, tuse, chestii normale pentru vremea asta ( nu gripă – e vaccinată și anti gripă, le fac ăștia la școală) și la câteva zile după a dezvoltat o inflamație la urechi – aveam și eu probleme din ăstea când eram copil ( canale strâmte) care s-a concretizat într-o infecție la una din ele, destul de urâțică, cu ceva purulență – d-ăstea na mai avut vreodata.

Sigur că aș putea să o iau ca pe o coincidență , dar e știut faptul că vaccinurile sensibilizează un pic sistemul imunitar în perioada de imunizare și pot apărea efecte adverse.

Acuma, infecția asta e tratabilă și am luat măsurile posibile, medic, tratament cu antibiotice și ce mai e ( toată poliloghia e ca să nu trec cumva drept un retardat care crede in homeopatie, aiur veda și medicina naturistă germană, sau ceva). Probabil, până în momentul publicării articolului ăsta totul va fi ok.

Dar realitatea e că e posibil ca lucrurile să „meargă către sud” și nu știi de unde sare moartea cu coasa, care poate nu te omoară, da-ți taie o ureche, un picior, ceva.

În momentul ăla ai putea accepta că ești doar statistică, ăla 1 din 100,000, sau cineva care a supt-o cu vaccinurile, dar ai scăpat de probabilitatea de a te îmbolnăvi de altceva, cum ar fi o poliomielită, o meningită, o pneumonie, o gripă și dracuț mai știe ce. De la toate ăstea poți muri, dacă te îmbolnăvești, dar în cazuri foarte rare, și de la o complicație apărută pe fondul unui vaccin.

Nu-i amuzant să te îmbolnăvești de polio, dar nici să tragi de altceva în timp ce vrei să eviți polio. Chiar deloc. Sunt probabilități și probabilități, statistica zice că șansa e mai mică să pățești ceva de la un vaccin și trebuie că-i corectă, dar statistica personală întotdeauna o bate pe aia generală, că-i o alegere pe care o faci și-o dată decisă defavorabil ție, nu mai e vorba de probabilități ci de ghinion sau fatalități.

Scriu asta pentru că sunt prea puține lucruri consemnate faptic și pe internet găsești foarte multe emoții. Iar treaba cu de ce două vaccinuri într-o zi e legată de statul român care e unul antivaccinist – muie Arafat, nu-l mai dă nimeni afară pe ăla o dată?

Cu asta vreau să spun că pe lângă că nu găsești vaccinuri ( noi am găsit) , în România nu se fac în schema aia standard, din câte am găsit consemnat și noi și personalul medical de aici în cartea de vaccin a copilului, vaccinuri anti pneumococi , dar mai ales anti meningită.

Și lipseau cam multe chestii față de schema ăstora de vaccinare, care nu puteau fi compilate într-o singură doză, înțepătură. Sunt necesare vreo 3, de fapt. Dar erau prea multe și hai cu două. Una era vaccinul standard din schemă conform vârstei și una acoperea o parte din agenții împotriva cărora trebuia să fi fost imunizată anterior, dar nu-s cuprinși în vaccinurile care se practică în România, din ce îmi dau seama. Și e nașpa când observi că n-ai în istoricul medical nimic anti-meningită ( iar de la asta se moare rapid și fără mari posibilități de intervenție, dacă te nimerești prin România)

Și cam așa stă treaba, la un moment dat, într-un caz extrem, m-aș putea simți vinovat și m-aș putea întreba ”ce pula mea m-a mâncat în cur?”, nu puteam să las probabilitățile naturale nealterate și să intervin doar reactiv?

Nu poți să dezînveți ceea ce ți se întâmplă sau să ignori, decât dacă ai alzheimer sau ești idiot, e în condiția oricărui organism dotat cu inteligență și capacitatea învățării. La fel și subiectivismul – în teoria AI-urilor se numește limitarea dată de setul de date, maximul local, cum ar veni – experiența personală.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
4 years ago

Eu de asta nu ma vaccinez de gripa. Am zacut doi ani la rand dupa vaccin, asa ca am concluzionat ca stii ce? si daca fac gripa tot asa stau.

Dar e altceva cand e o alta boala.

speedy.gonzales
speedy.gonzales
4 years ago

eu am facut vaccin antigripal in saptamana dinainte de craciun, in urmatoarele 5-6 zile dupa vaccin am dezvoltat toate simptomele gripei: moleseala, febra, durere de cap si de gat, ameteala, usturat ochii si gatul, stranutat la greu, curs nasul. de craciun de-abia mi-am revenit si a mai durat inca vreo 4-5 zile pana am revenit la normal. chestia e ca la cat am stranutat nimeni din familie nu a mai racit sau facut vreo gripa dupa mine, deci a fost de la vaccin, adica au fost microbi inactivati si nu o gripa reala. daca la vaccin am aceleasi simptome si… Read more »

Stropic
Stropic
4 years ago

Pai vaccinul cu gripa e gripa. 🙂 Nu sunt medic, dar asta e ideea, ti se injecteaza sa poti dezvolta anticorpi. Familia probabil nu a luat ca are imunitate buna. In teorie iti revii mai repede si mai usor ca dupa o gripa reala, ca ai primit doar “putina”, si dupa esti protejat. In practica, tot nu te scapa de gripa, ca ei vaccineaza pentru nu stiu ce mutatie a virusului, dar in realitate mai sunt o gramada cu alte tulpini etc. Ba chiar mi se pare ca te pandesc mai tare cu imunitatea la pamant cum ai ramas dupa… Read more »

rox
rox
4 years ago

Stiu eu cum devii antivaccinist, cu medici aroganti care fac deflect la intrebari. Nu mi-a placut cum a vorbit dr ala – Craiu – de la dezbaterea cu Olivia Steer (desi ce e drept raspunsurile au fost pe masura interlocutorului).
In alta ordine de idei eu am facut vaccinuri optionale in Ro dar costa. Anti pneumococ a fost bagat in schema de vaccinare standard Ro dupa 2017.
Daca mai baga si varicella si meningita deja devine Ro first world.
BCG-ul se face in UK?