Traveling light 2

După experiențele astea a rămas stabilit: bagaje puține pe avion. A găsit soția un mod de a ambala de încap și multe chestii în bagaj.

Bine, unele nu prea, ceea ce m-a dus cu gândul la următorul nivel se optimizare. Haine subțiri, ușoare și bune / de calitate. Asta nu merge foarte bine cu calitatea mea de zgârcit feroce, că hainele ălea care nu sunt chiar trențe costă, nu e vorba de brand e vorba de calitate. De exemplu, am o geaca de – cam toamnă, dacă e să fim cinstiți, merge până pe la -5 cu un hanorac, flanela bună, dar merge și la 15 grade cu tricou. Mai am una “foaie de ceapa” galbena, pot sa o port cu tricou de la 25 de grade daca e vant si/sau umed pana pe la 0 grade, cu tricou, hanorac, polar si se face mica, mica.

Eh, nu toate hainele sunt la fel, de exemplu cardiganul din poza de mai sus umple trollerul de unul singur, de aia nici nu e bun de transportat in bagaje. Plec cu el doar pe mine.

Eh si de data asta am facut noi bagajul pentru Maldive. Cum am uitat drona, a fost simpla treaba.

Un troller de cabina si doi rucsaci de două persoane si nu am consumat toate hainele, mi-am luat si laptopul si DSLR-ul si action cam-ul.

Băuatul care căra valizele ne intreba unde sunt bagajele. Păi, ăsta. Doar atât? Atât.

Ușor, foarte ușor. Orice altă familie de doi avea minim un troller de cabină, de obicei din alea ditai. Dacă erau și cu copii, copii fete, era jale, aveau nevoie de cărucior de bagaje.

M-am porcit un pic, adică m-am descălțat de adidașii din piele in mașină, în aeroport, încălțat adidașii de pânză, lăsat geaca de iarnă, luat geaca de vară, aia galbenă. La întoarcere mi-a fost un pic frig, de mă cam căcam pe mine, pâna am ajuns la mașină și până s-a încălzit.

Diferența e totuși vizibilă. Noi ne plimbam acolo “casual” , papuci, sotia avea sandale, sau adidași. Mi-am luat șlapii de acasă, că deși aveau ăia la hotel, nu suport papucii “cu deget” .

Doamnele și gagicile de acolo aveau ținute, coaie, nu haine. Toace, rochii de seară, de zi, de pula în pizdă.

Partea cea mai mișto nu e că sunt ușor de cărat și că nu plătesc bagaje, dacă aș merge cu low costul, cum mai merg cu Wizz. E ca a durat vreo 30 de minute sa impacheteze sotia si tot cam atât să reîmpachetăm, noaptea la hotel înainte să plecăm . Și nu avem probleme gen ne-au pierdut ăia bagajele, etc.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
13 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
veve
veve
4 years ago

Si care e metoda aia faina de impachetat? Si eu discutii cu nevasta din dotare la facut bagajele…

veve
veve
4 years ago

Scuze pentru incurcatura! Asta cu rularea o stiam, mai putin faza cu “buzunarul” de la baza sa nu se desfaca. Eu ma implic la impachetat ca altfel ma trezesc cu 7 camasi pentru 4 zile, eventual cu 4 pantaloni tot pentru 4 zile. Si ghici cine trebuie sa care bagajele 🙂 ? Asta cu mai multe perechi de incaltari e cu dus-intors! Am patit-o asta vara, de fapt sotia ca a ramas fara talpa la o sanda (noroc ca a avut rezerva o alta pereche). Asta cu tinuta de seara si pijamale e cam exagerat, chiar in climat temperat (eu… Read more »

Doru Vlad
Doru Vlad
4 years ago

Egipt? But why?

Marius
Marius
4 years ago

Eh, nu toate hainele sunt la fel, de exemplu cardiganul din poza de mai sus umple trollerul de unul singur, de aia nici nu e bun de transportat in bagaje. Plec cu el doar pe mine. —Unde e poza?! Sau doar eu nu vad pozele….

Doru Vlad
Doru Vlad
4 years ago

Băi nu știu…. când te iau ăia de la aeroport cu pază, parca, parcă nu ma simt prea confortabil. Adică eu am avut de ales să plec de la navă așa și am zise nu mulțumesc aștept cuminte Europa chit că e peste 20 de zile. Ce-i drept era cam Nigeria acolo! Ptr. mine Egipt a fost de fiecare dată țigăneală maximă, întrecută doar de Nigeria la acest capitol. Sunt ferm convins că în resort e cu totul diferit, dar la fel de convins că dai de ea imediat cum treci de barieră. Eu de fiecare data m-am întors la… Read more »

Doru Vlad
Doru Vlad
4 years ago

Băi înțeleg de ce și soția e aproximativ la fel ca tine, vrea să exploreze un pic să scape din lagărul turismului organizat. Eu pe de altă parte am văzut destule, aș baga doar gen resort in Turcia, ok nu vrei doar relax si lenevire, vrei să si explorezi sa vizitezi. Hai mami la civilizație, bagam un Chile un San Francisco, vreai să vezi Niagara si Yellowstone? No problem! Dar Marrakech si Casa Blanca mergi de le vezi singură că și eu tot așa le-am văzut! Si de aia discutăm că dacă facem ca voi anul ăsta dupa voia mea… Read more »

Catalinx
Catalinx
4 years ago

20 de.zile la Cluj

În oraș?
Și cum e? Merită să te muți acolo? Dacă da, de unde merită să te muți la Cluj.

Eu am fost pe acolo doar in trecere și nu pot spune că am fost impresionat, dar în 20 de zile poate capeți altă perspectivă

Doru Vlad
Doru Vlad
4 years ago

Ca sistematizare, organizare e cam peste tot ce am văzut in Ro, sigur nimic ieșit din comun, doar chestii logice si de bun simț. Media vitezei in trafic 17-19 km/h dar te mișcai si deci luând viteza asta in considerare puteai ajunge la timp unde ți-ai propus. Transport in comun destul de fiabil, curse la timp, metode de plată flexibile. Oameni cu bunăvoință care incercau sa te ajute dacă aveau cum. Activitate cultural socială la fel de intensă ca in București mult, mult peste Constanta. Prețul locuințelor nejustificat de mare pe toate palierele. Am văzut un cartier de vile destul… Read more »