Spam academic:Academia.edu

Nu există inimi pure.

Din când în când mai caut pe net diferite studii și foarte des ajung pe aici.

Au destul de multe studii din diverse domenii. Asta e mișto. Și, în teorie, îți permit să descarci și gratis în măsura în care o faci ocazional, altfel , îți recomandă să plătești ceva abonament , pentru un cont premium, ceea ce nu e neapărat nasol, cerșetătorii ăia tre’ să bea și ei o cafea, nu?

Nu am o problemă cu asta. Nu aș avea o problemă nici dacă ar alege să nu ofere opțiunea ”gratis”.

Doar că, pentru a accesa conținutul gratis trebuie să te loghezi cu google sau facebook și să le dai acces la agenda ta ( ca să le facă spam tuturor, presupun, după ce le iau datele, sau ceva).

Bineînțeles că toți avem un cont de google de spam, fără nimeni în agendă, special pentru ocazii de acest fel, dar ideea e una care mă roade.

În plus, după ce am descărcat un studiu, m-au umplut de mailuri, adică , ok , o fi el de spam, dar totuși, te numești academia.edu.

În general , interesul crescut pentru știință a generat, am observat și eu și alții înaintea mea, creșterea cantității de spam legată de domeniu, a materialului de proastă calitate ( un fel de sci-folk senzaționalist) disponibil online gratuit .

Sunt puțin detașat de fenomen, căzut în plasa mainstreamului și-s curios dacă mai există ”gazete” de profil cu conținut de calitate ( ”cum se făceau odată”, dar online)

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Adrian
Adrian
4 years ago

Eu personal caut foarte mult pe subiect prin multe site-uri, asa zise de profil sau nu. Gasesti si bune si rele dar…e greu sa faci separare daca nu ai cunostiintele necesare. Din pacate si daca ai idee iti mananca mult timp si asta ma deranjeaza si pe mine. As prefera sa gasesc doua trei dezbateri pertinente despre subiect decat zeci sute fragmentate si incomplete si mai rau gresite.

Iulian
Iulian
4 years ago

Cauti studiile ce apar in jurnale serioase, behind a paywall.
La fiecare ai un abstract, ca sa vezi daca ar putea fi relevant. Si mai ai si un DOI number. Ceva de genul asta: 10.2994/SAJH-D-15-00006.1

Cauti sci hub pe gogu, sa vezi pe ce domeniu e sus acum, intri, bagi numarul si citesti.

Numarul de mai sus te-ar duce la un subiect interesant pentru un prieten de-al tau dar probabil absolut irelevant pentru noi doi.

speedy.gonzales
speedy.gonzales
4 years ago

la ultimul articol cu troller-ul ai blocat comentariile

ala
ala
4 years ago

Incearca gen.lib.rus.ec daca stii ce cauti