CH3-CH2-OH.E ceva în neregulă cu #veațaînUK

Și nu mă refer numai la viața mea, dar pe pielea mea am observat-o primul.

Toată lumea pe-aicișea #cambea, am mai scris de asta, nu mă mai uimește ( pula mea, vin din România), nu mă uimește nici că m-a prins și pe mine – nu prea m-a prins, dar am simțit așa un îndemn din eter. Însă am observat indubitabil că și soția bea mai mult pe aici – ea nu bea aproape deloc prin România; mai un gin mic, mai un cidru, până și bere pe care n-o suportă.

Ok, ai putea spune pentru că băutura e mai bună în UK, decât în România. Și, cu excepția vinului, chiar e, nu-i îndoială.

În fine, cum am tot simțit că mă trage ața la băutură, nu am mai cumpărat, ce pula mea. Nici bere, nici vin – eu nu prea beau altele acasă. Simplu. Și nici apă tonică ca să punem în gin, că e sticla începută. Cumpăr cidru, să bea soția, dacă vrea.

Nu-i nicio problemă, nu suntem alcoolici, după standardele ăstora mai avem până la statutul de social drinker – plm. nu suntem capabili nici de 10 unități de alcool pe săptămână, dacă ajungem la 6-7 de căciulă.

Dar mă miră ca mă sună un amic indian cu aceeși problemă. Zice: băi tre’ să te sun acum, că e important se poate? Ii spusesem să aștepte că stricasem ceva cod și-l afecta tot pe el, voiam să repar.

-Da, pula mea, se poate, dacă e așa urgent.

Imi zice că ce e mai bine pentru sănătate să bea, bere sau coniac. Eu eram la modul – bă, vin la tine și te bat, că știu unde stai, asta nu mai poate aștepta? Te ții de glume?

Cică nu, că , de ceva vreme s-a apucat de băut ( plm, bravo lui, să fie sănătos) , a început lejer cu 2 păhărele de coniac pe seară. Are o regulă de doar 3 seri pe săptămână și ca să nu încalce regula a mai adăugat câte un păhărel, a ajuns la 4, a început să pună mai mult în pahare și uite așa dă gata o sticlă de tarie în 1 săptămână și jumate, două.

Zic – bine, boss! Hai că poți și-ntr-o săptămână, bagă mare acolo, care e problema?

Pai că se trezește dimineața mahmur, că totuși 4 pahare de tărie contează orișicâtuși de puțin și se întreabă dacă nu e mai sănătos să bea bere, că se plictisește lucrând și se trezește cu paharul în față, mai ia o gură, mai scrie o linie de cod, plm – munca de acasă. Și treaba e simplă în ochii mei – la modul – bă, nene, câtă bere ai de gând să bei, tot 4 păhărele pe zi? Că dacă da, bagă mare. O sticlă de bere pe zi n-a omorât pe nimeni, ce dracului.

Zice că nu, că a mai avut o perioadă, când s-a mutat aci, tot așa bea bere, până s-a îngrășat. Și nu știe dacă e sănătos sau nu. Eh, atunci lasă. Rămâi la coniac, dacă faci ciroză măcar să mori frumos, zvelt.

Și nu e numai el, că mai am și alți cunoscuți care tot așa. Eu, în general, nu mă abțin de la băut, la modul, dacă am poftă de o țuică, sau un pahar de vin azi, merg și beau, sau desfac o sticlă. Dar aici, am început să capăt temeri și mă feresc să-mi fie poftă, ca să zic așa. Am ajuns de beau mai puțin decât soția.

Ceva e în neregulă, o fi țara prea depresivă, o fi vremea, c-o fi munca de acasă (la unii) ce-o fi nu știu, dar nu e a bună. La un moment dat m-am trezit că am început să-mi pun ceva tărie în cafea, știți voi, să fie acolo, că nu strică, decât să bei cafeaua moale!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
4 years ago

Doaaamne. :)) Si credeam ca eu beau mult. 10 unitati adica 10 sticle pe sapt de persoana????? Bautul e un obicei, ca si fumatul, ca si cafeaua. Logic ca daca toti fac asta, pe nesimtite ajungi si tu sa o faci, mai ales cand te incurajeaza cu cifre din astea. E chestiune de eliminat tentatia – adica nu mai cumperi – si de inlocuit cu altceva. Enspe mii de ceaiuri, limonade, apa carbogazoasa, smoothiuri, milkshakeuri, freshuri de un milion de chestii, iaurturi, ayran…vezi ce iti place. Cred ca nu e atat chestie de gustul bauturii, cat iti place sa bei… Read more »

nimeni
nimeni
4 years ago

ba, da’ voi astia care sunteti in aia 1% bogatani, nu trebuia sa fiti pe la Davos zilele astea? LOL

Stropic
Stropic
4 years ago

Lasa, iei alocatiile copiilor, ai bani de tigari. :)) la miros devii imun dupa o perioada, trebuie doar sa #rezisti. Doar ca eu vad ca ei recomanda 14 units, nu 10. “Fourteen units is equivalent to 6 pints of average-strength beer or 10 small glasses of low-strength wine.” Mi se pare si mie cam mult. E si vina lor, ca daca recomandau 5 units, parca vedeai niste stegulete rosii si te opreai cat de cat. Asa daca ei recomanda zilnic aproape, bei linistit ca e ok si sanatos, si dupa mai greu renunti cand iti intra asa in rutina si… Read more »

luvieere
luvieere
4 years ago

“nu prea m-a prins, dar am simțit așa un îndemn din eter.”

*din etil.

FTFY :))

Doru Vlad
Doru Vlad
4 years ago

Un pahar de vin pe zi nu văd unde ar fi problema. Știu oameni care bagau la pranz o țuică înainte de ciorbă și seara musai ceva vin și au prins ușor 80 de ani. Bine și munceau, ora 4 dimineața fiind potrivită pentru deșteptare iar carne si legume din supermarket nu cred să fi cumpărat macar odată.

Stropic
Stropic
4 years ago

Pai n-ar fi musai rau, daca ar fi singurul. :))

Cea mai grea parte e sa te limitezi si sa nu urci la 2 pahare pe zi si tot asa. Da, oamenii aia sunt din alta era, gone with the wind, e imposibil sa mananci si sa muncesti ca ei acum.0p