Exerciții de imagine antreprenorială

Știrea asta a făcut un pic de cancan, dar nu pentru că nu ne-am fi așteptat că în România rurală migranții din Asia sunt priviți cu oarecare reticență, ci pentru că impresia generată a fost că ungurii au fost aia xenofobii și retrograzi.

Realitatea e că românii sunt similari in opinii, însă au beneficiat de PR mai bun.

Bun, ce vreau eu să spun e altceva. Tipul cu #șîeu, vrea o felie din vitalitatea subiectului și împinge tema in altă parte. Anume, spune că vrea să îi angajeze el, că el e modernist și avertizează ( cum ar veni pe maghiari ) că deschise o franșiză la Sfântu Gheorghe unde va angaja străini, ca să le arate el locuitorilor secuimii ( asta e “traducerea mea”) că romulanii sunt moderni .

Că se ocupă el și demonstrează asta. De fapt e un adevăr preschimbat, căci orașul unde zice el că vrea să deschidă are 50k locuitori, nu 5k. Acolo normal că se găsește loc pentru doi asiatici.

Atât că ăia din Sf.Gheorghe nu au nevoie să li se demonstreze nimic, dacă aveau se strige ceva ar fi de salarii mici și lipsă de oportunități.

Dar așa te înșurubezi gratuit la propagandă.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
4 years ago

“Dacă ascultăm televizorul, în Germania, Franţa sunt oameni care de 100 şi ceva de ani stau acolo, prima dată s-au dus zece, apoi 20, 30 şi acum sunt cartiere unde nu are curaj nici miliţianul să intre, le violează femeile. ”

Daca ascultam televizorul, in Franta si Germania sunt cartiere fix asa, dar de romani. :)) deci sa plece toti locuitorii, sa isi dea fiecare afara copiii si rudele, ca nu poti trai printre romani, doamne fereste, tu nu ai vazut ce fac la televizor?

Buruc
Buruc
4 years ago

Cred ca oamenii s au revoltat nu impotriva celor 2 colorati ci a conditiilor de munca pt ei – gen 800 ron salariu si munca 10 ore si daca nu va convine atunci hai pa, afara ca noi aducem migranti non ue (ca pt ei avem bani si facilitati fiscale…)
Si am impresia ca patronii s au sesizat nu ca s au facut 3 sedinte la primarie ci ca le au scazut vanzarile cu 20-30% (gen boicot de la comunitatea locala)

Stropic
Stropic
4 years ago

@buruc: nu la fel a fost si cu romanii care muncesc in strainatate?

atunci parca predica toata lumea egalitate si dadeau citatul ala cu daca cineva fara relatii, bani sau vb limba iti fura jobul, you’re shit.

daca ar fi boicotat prin a cumpara din alta parte, era elegant si corect. Dar s-au dus buluc sa ameninte gazdele care ii tineau in chirie sa ii dea afara. Gen nu vedeti ce infractori sunt astia, va dam foc si va omoram daca ii mai tineti, ca noi suntem oameni cinstiti! :)))))

0040
0040
4 years ago

Drepturi drepturi… da unii sa fie mai egali decat altii, fix cum zice Buruc :)))

Tot asa cu egalitee, fraternitee, mUE… citeam zilele astea despre alta cioara vopsita care are legatura tot cu piata muncii: https://romania.europalibera.org/amp/spre-un-salariu-minim-ue-ce-castiga-ce-risca-romania/30383463.html

0040
0040
4 years ago

Adevarul e ca nu stim sa boicotam.
Oare si pe afara au astia facilitati fiscale daca angajezi indieni? Ca vad ca sunt la moda acum. IBM tocmai l-au botezat CEO pe unul… Arvind Krishna
Probabil erau invidiosi ca sub conducerea indienilor toti astia de mai jos au crescut:
Sundar Pichai (Google)
Satya Nadella (Microsoft)
Shantanu Narayen (Adobe)

Catalinx
Catalinx
4 years ago

@Buruc: Nu prea. Ar fi avut o scuză bunicică cu aia, una modernă și progresistă, dar au pus problema cultural și xenofob. “Eu nu sunt supărat pe oamenii ăştia. Doamna Katalin (directoarea firmei-nr) a zis că vrea să aducă muncitorii aici, să aducă o altă cultură, aşa a pronunţat ea. Noi avem cultura noastră aici, în zona noastră, aia secuiască, ungurească, românească, avem cultura noastră, să nu vină cu cultura din Nepal aici. Dacă ascultăm televizorul, în Germania, Franţa sunt oameni care de 100 şi ceva de ani stau acolo, prima dată s-au dus zece, apoi 20, 30 şi acum… Read more »

Stropic
Stropic
4 years ago

@Catalinx: asta e o problema economica, nu culturala. e buna si cultura, dar intai sa avem ce manca. datele problemei sunt urmatoarele: doua joburi cu salariul minim pe economie. nu vrea nimeni sa munceasca ca brutar asa. Na, nu pot sa zic ca nu inteleg, dar asta lasa niste alternative: 1. Patronul mareste salariile, micsoreaza profitul si da de acolo, dar ceva imi spune ca nu avea o mega corporatie brutarul ala si nu poate micsora la infinit, ca isi baga piciorul si renunta la afacerea asta cu profit 2 lei. 2. Mareste salariile si scumpeste painea, dar deja concureaza… Read more »

Stropic
Stropic
4 years ago

Pai si cum pastrezi comunitatea plecand si lucrand in alta tara? :)) Sau zici ca nu ii doare de economie, dar se plang ca de unde bani de scoli si biserica pt straini? De fapt o dau cotita, sa nu recunoasca adevarul, ca ii doare in cot de comunitate, ar da foc maine la tot satul daca le-ar iesi lor ceva, pur si simplu nu vor sa traiasca EI printre nepalezi ca au auzit ei ca sunt criminali si murdari. Dar nu vor nici sa plece de acolo, ca le e lene. Doamne fereste, plus, poate unde pleci ai vecini… Read more »

Catalinx
Catalinx
4 years ago

ar da foc maine la tot satul daca le-ar iesi lor ceva, Nu cred, că nu sunt olteni. Nu cunosc, evident, în detaliu satele din Ardeal, dar mi s-au părut că oamenii aia au o coeziune mai ridicată decât în sud. Doamne fereste, plus, poate unde pleci ai vecini negri complet, ptiu, aia sunt chiar canibali din ce am auzit, ca strainii astia accepta chiar pe oricine. Chiar așa! Nu la partea cu canibalii, nici neapărat cu culoarea, dar la aia cu “străinii ăștia acceptă chiar pe oricine” :)). Dar scoti si banul pe masa cand decizi, mult, putin, al… Read more »