Snorkeling video

Acum mai bine de un an am cumparat de pe vasul de croazieră o cameră pentru ca să pot filma ceva snorkeling – > action cam. Nu aveau aia GoPro, nici nu eram interesat de așa ceva, aveau doar chestia asta : swiss-go.

Care mi se pare ca e așa și-așa, aș zice că își face treaba, dar am eu niște probleme să filmez snorkeleală. Una la mână, cam fac fără mască, în apnee, și nu prea stau locului, fie sunt cu plămânii plini și nu mă scufund de ajuns în apă sărată, fie sunt cu plămânii goi și tre să dau din mâini ca să îmi mențin adâncimea, fie mă ia vreun curent. Plm.

De aia cele mai stabile filmări sunt ălea din Seychelles, că și eu și soția aveam măști, în Mauritius am plecat fără snorkel cu un domn destul de în formă pentru vârsta lui, iar în Maldive am zis că nu mă mai car cu masca din România și nici nu am împrumutat mască de la centrul sportiv, că eu n-am nevoie că eu sunt crocodilul bălții și era un curent în recif de te ducea dracului, dacă nu pedalai. Și da, fără labe, că nu îmi plac nici alea. Si trebuia să țin camera pe cap, dar eu o țin pe mână. Snorkeling cu olteni adică.

Ăsta e din Seychelles și ce era notabil e că reciful era la apă mică, practic puteai sta în picioare, doar că nu puteai să mergi în picioare, mai prudent să înoți că te tăiai în corali altfel.

La fel și în Mauritius.

În Seychelles nu mă tăiam nimic, dar mă cam lua valul. La propriu.

Camera filmează în 4K dar filmele sunt reprocesate FHD pentru că, pula mea, Microsoft Movie Maker ( editare din cea mai amatoricească, trebuie s îmi iau un Blender, ceva, nu mă mai pricep la astea, au trecut vreo 15-20 de ani de la ultimele talente de-ale mele pe temă.

Habar nu am cine face camera asta, dacă e cea mai buna, știu că a costat in 2018 120 de dolari pe vas, ei o marketau la promoție pentru ca ”tax-free”, dar probabil că prețul a fost japcă, fiind pe o croazieră.

*când n-ai drona, faci ce poți adică , mai nimic.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
4 years ago

Pai da’ e frumos pe vremea asta sa scrii articole cu plaja si apa calda??? 🙁

Oricum foarte dragute filmarile. 🙂