N26 – m-am bucurat degeaba.#brexit

Din ciclul #brexit , am fost anuntat de N26 că o să îmi închidă contul în aprilie. Nu numai pe al meu, pe al lu’ toată lumea. Toată lumea din UK.

‘mnealor sunt bangă germană și operează în UK pe baza licenței lor în Uniunea Europeană, care se fâsâie. Practic, pentru a continua să opereze aici ar fi avun nevoie să aplice pentru licență în UK, pe care cred că ar fi putut-o obține, dar nu intenționează, ei vor să iasă din UK, ca UK-ul din UE.

Cred, bănuiesc, că nu au avut succes prea mare pe aici, că nici eu nu i-am folosit cine-știe ce, că nu au oferit mare lucru în plus față de o bancă locală, să zicem Metro.

Voiam să îi folosesc fix acum, știu pare incredibil, cumva nu neapărat legal, să-i dau cardul unui copil să-și țină banii de cheltuială acolo, pentru că, în UK, până la 11 ani nu-ți poți face propriul cont bancar cu card atașat, nici măcar supravegheat, cenzurat de părinți, sau tutori ( care givers, cum zic ăștia). Eu nu am găsit cum ai putea. 1, 2, 3

Știu că poți deschide conturi de economii și pentru copii cu vârste mai mici, dar nu de aia e vorba, ci de card atașat.

În România, nu știu mai deloc. Știu, de exemplu, că ING are ceva opțiune de cont de economii pentru copii, la care oferă și card, dar nu sunt sigur dacă cardul ăla e numai pentru depus banii la automatele lor ( în caz că ești d-ăla cu casholeții) sau poți să și scoți , plătești online, etc – adică dacă e un visa, mastercard cinstit.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Lucian
Lucian
4 years ago

Ce are N26 in plus/minus fata de Revolut? Se pare ca in RO a prins puternic isteria Revolut pentru ca… (insert here n+n reasons). Merita sa fac si un N26? Parca nu as mai ocupa inca un slot in portofel 🙂

Catalinx
Catalinx
4 years ago

Nu tii banii la ruși, aia are. Ii tii la nemți. Dar în rest are chestii in minus, nu in plus. În UK pot să am doar cont in GBP și curs valutar mai prost decât Revolut. În schimb, față de cele mai multe bănci din UK , minus Metro – care sunt okish, nu au comision de cumpărare în alte valute ( cand nu ești în UK , sau cumperi in dolari, euro, plm ) Dacă ești în România nu poți avea cont N26. Trebuie să ai o adresă de Germania. Adică să fii rezident acolo. Sau UK, dar… Read more »

Livache
Livache
4 years ago

btw, Monese ai testat?
https://monese.com/gb/ro/pricing

Catalinx
Catalinx
4 years ago

Nu.