A dat-o Firea, democratic, la temelie

Tanti o sa mai câștige un mandat de primar, probabil, pe tactica asta.

Nu? Hai sa vedem cine n-o votează. Cine, ca nu se pune problema de câți.

Lumea în, era să zic bula mea, dar constat că eu nu mai am nicio bulă ( și mă simt bine, nu vă faceți griji) – facebook și pe net pe unde mai citesc urlă că nu e corect, că Firea e un primar incompetent, populist, plmist ( e PSDist stiu) – aspecte pe care nu le contest.

Ce spun e ca e un primar democratic.

Așa e corect. Serios. Dacă o comunitate, în majoritatea ei, vrea să trăiască într-un anume fel, trebuie respectată decizia lor. Nu glumesc, nu sunt sarcastic.

Dacă viermii vor să trăiască în căcat nu poți face o schimbare ( democratică) din interior.

Știu că majoritatea celor care citesc asta au altă părere, ei vor, sanchi, un oraș mai curat.

Chiar de-ar fi așa, ce vreți voi nu prea cred că vă stă la îndemână.

Voi, ăștia care vă permiteți anumite măsuri care pot conta într-o oarecare măsură, credeți că Bucureștiul e al vostru și că și ceilalți ”trebuie” să-și permită și că dacă nu își permit să se care.

Băieți, priviți problema greșit . Ei sunt mai mulți decât voi și nu pleacă nicăieri. Orașul este al săracilor iar ei decid să trăiască AȘA .

Da, atenția e deturnată un pic către bugetul mic al primăriei, către alte teme, dar realitatea e una. Bucureștiul e un oraș al săracilor. Nu vă uitați la fluturașul de salariu, și la banii din cont. Dacă aveți nevoie ( nu mă exclud, am locuit acolo mai mult sau mai puțin vreo 15-16 ani ) să fiți acolo ajungem la replica aia la modă de-acuma: ”Stați jos, săracilor” sau ceva.

Nu poți să-i dai afară din oraș pe ăia care câștigă 2500 -4000 de lei pe lună ( din ce pula mea vreți, mă, să-și ăștia rable Euro Coișpe?).

De ce? Pentru că , pula mea, ăia vă/ne țin vouă/nouă cafelele la 10 – 15 lei și alte chestii mai pe ieftinache așa . Și țin și interesul de business crescut în zonă, că e mai atractiv când ai muncă relativ ieftină, față de dacă ar fi scumpă. Și nu vrea nimeni să-i dea afară. poate ați vrea voi, dar majoritatea n-aveți bani nici să vă mutați pe voi ( nu glumesc, cunosc foarte puțini oameni care locuiesc în București pentru că preferă asta și o și preferă).

Majorității nu prea le vine bine să se care și e absolut just. Dar e aberant să crezi, în condițiile în care bucureștenii sunt #saraki, că poți face orașul ăla altfel decât așa cum e – am spus-o a mia oară, cumva?

Poți avea enclave, poți avea zone mai mișto ( ce dracu’, până și Cape Town, ZA are zone mișto, au ăia vile cu piscine ( mai ușor cu apa pe scări, dar piscine au)), dar atât. Și dacă poți să îi izolezi fizic pe săraci ( fix ca în Cape Town, cu cartiere păzite and shit), bă, cu praful și poluarea e mai greu, că se ridică și peste ziduri, trec peste bariere, etc.

Și traficul va fi la fel, mu$ai mai multe rable, că nu vedeți cârtițe sfredelind metrouri pe sub pământ și linii de tramvaie noi și trenuri de oraș. Și blocuri – AM ZIS BLOCURI – se construiesc întruna pe la periferii fără infrastructură. Cu ce credeți voi că vin ăia, mă, la muncă? Cu metroul invizibil? Ce dracului îi spui tu ăluia care tocmai și-a luat cel mai ieftin apartament din Militari Residence, că n-avea bani de unul mai acătării, sau în Titanul Nou, să-și cumpere și o rablă nouă? Din ce bani, mă, că abia își permite rata la coteț, cu prima casă , avans minimal și condiții de cocină. Sau ăia care stau in blocurile ălea vechi prin cartierele mărginașe, că nu au bani de un apartament nou? ALORA le spui tu de euro coișpe, ma?

Bă, soluția e simplă.

  1. Votează ce vrei și vezi ce iese. Pula mea, eu cred că iese tot Firea, dar dacă iese altcineva credeți că va fi diferit? Mult succes.
  2. Așteaptă, cere o lege care să trateze problema la nivel național, poate în general peste toată țara lumea e mai receptivă și POATE se poate introduce o lege care să treacă peste hotărârile de consiliu local. #VrabiaMălaiVisează
  3. Daca nu îți convine ce iese, nu prea poți să cari toți Bucureștenii afară din oraș așa că singura opțiune, dacă ai o problemă cu calitatea vieții e să te cari pe tine.

Nașpa, dar doar așa e democratic. Nu prea e democratic să le pui tu taxe la ăia mai #saraki ca tine, pentru că sunt #saraki, că ei nu acceptă asta și îți iau familia, dar mai ales primarul/ consiliul în pulă. Democratic, că sunt mai mulți.

De ce merge în alte părți? Oamenii sunt mai puțin săraci, puțin mai civilizați și își permit să aprecieze anumite măsuri de îmbunătățire a calității vieții.

Bucureștiul e un oraș bogat doar pe hârtie și doar relativ. Tanti Firea vorbește de faptul că orașul aduce 25% din PIB, probabil e cu tot cu Ilfov, contribuție pe care o împarte cu soțul ei și alți primăroși din împrejurimi și cu alte business-uri care se află în București de conveniență birocratică, ca al meu.

De drept, eu am o firmă și doi angajați în București, care are singurul motiv să existe acolo că firma de contabilitate o arde pe acolo, dar mă gândesc serios să o mut la Vâlcea ca să nu se mai laude ăștia cu banii mei.

Notă: Eu nu mă bucur de retragerea taxei, chiar i-am dat un mesaj în care i-am spus că-s nebucureștean și o să continui ( din joi în Paște) să vă afum cu cazanul meu până când faceți ceva pe temă, dar părerea mea nu a contat, evident.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alex
Alex
4 years ago

Eu unul suspectez ca altceva s-a intamplat, iar respectivul sondaj a venit doar ca o manusa pe planurile ei.
Mi s-a parut cusut cu ata alba.
Ceva s-a intamplat. Nu ni se povestesc adevaratele motive ale schimbarii.

Stropic
Stropic
4 years ago

Nu am citit prea mult, dar…care majoritate?

Adica ce sondaj e ala pe facebook? :)))

Nu ca as avea mega incredere in ce institute mai sunt pe acolo de statistica si fac sondaje pt alegeri de exemplu, dar come on!!!

Stropic
Stropic
4 years ago

Pai votul e alta treaba. E anuntat pe toate gardurile cu timp inainte, nu cu cateva zile, pt toti pensionarii si tinerii (tineri) care nu folosesc facebook. Adica poti sa fii slab implicat politic si tot sa auzi ca bah, sunt alegeri, chit ca decizi sa te doara in cot. Dar zi tu ca il urmaresti pe primarul din Reading pe fb, sau pe cel de la tine de la tara. :)) de unde sa fi auzit de sondajul lui peste in cateva zile? Ca sa nu intru in cine voteaza in sondaj si cum stii daca e din buc… Read more »

Stropic
Stropic
4 years ago

Da, dar tu esti media influencer, cu blog, nu te pui la socoteala, normal ca esti mai informat. :))

Ronnie
Ronnie
4 years ago

pe mine m-a amuzat ca era o lista lunga de exceptii de la plata taxei. eu ii puneam pe toti sa plateasca, inclusive pe cei cu auto electric (cand se plimba ridica praful si mai fac vant noxelor 🙂 )

daca nu va fi candidat comun, nu vad cum sa piarda. daca liberalii bagau mai repede aia cu doua tururi era out. daca daca …

Buruc
Buruc
4 years ago

Cred ca e normal ca tot Firea sa iasa, Nicusor inca mai ‘discuta’ cu Vlad despre cine e mai potrivit sa candideze… iar intr o problema spinoasa cum e Radet-ul cu parere de rau zic ca si Nicusor are aceeasi pozitie ca Firea, deci incep sa ma intreb de ce ar alege bucurestenii pe altcineva? De facut, oricum nu se face nimic, n am vazut vreun proiect al opozitiei despre ce ar dori sa schimbe in bucuresti