Integrarea in absolut a copiilor cu nevoi speciale . De acasa

 

Voiam sa imi scriu cheltuielile de saptamana trecuta. Le scriu maine.

Voiam sa vorbesc cu nevasta ceva pe fb. vorbesc mai incolo, sau maine.

Acum am dat peste articolul ASTA.  Cititi-l, cititi-l! Pe tot, ca e cu poze.

Vreau doar sa  dau share la el in felul asta si sa le iau mortii la pula unora. Nu alora care “ingrijesc” copiii aia  la Babeni. Lucrurile sunt asa  de zeci de ani si nu ma surprinde ca nu s-a schimbat nimic. Doar ma scarbeste. Imi aduce aminte in ce tara ma intorc cand  vin de la munca.

Am vazut acum o vreme un val de articole ca asta , toate plecate de la o reactie exagerat de sictiramba a unei femei la o atitudine comuna in zilele astea.

Atitudinea comuna  e aia de a crea social rejects  din  copiii cu probleme de comportament sau dezvoltare, autistii – asa cum le spune lumea generic , indiferent ce probleme ar avea aia. Generic , pentru ca nimanui nu-i pasa de detalii si realitatea egoista e ca tot ce vrei e ca fiu-tu sa creasca intr-un mediu cat mai bun , mai competitiv , ideal un mediu unde toti sa fie doar cu un pic mai prosti si mai necuminti ca fiu-tu , ca vrei sa cresti un invingator , nu-i asa? Si nu pot sa condamn pe nimeni pentru asta , desi trebuie ca e al dracu’ naspa cand fiu-tu e mult mai “in urma” decat turma.

Ce vreau sa spun e oricum altceva. Ca cei mai multi  o dau p-aia cu  ” locul copiilor astora e la scoli speciale , unde pot sa fie ingrijiti  comform cu nevoile lor, n-ai cum sa-i amesteci cu copiii “normali” “. Si cu asta s-au spalat pe maini, pentru ca isi imagineaza ei centrele  cu oameni specializati  care ii repara pe copiii astia. Si-asa isi dau ei cu parerea filozofic ca n-au cum copiii aia sa faca parte din colective  cu copiii “normali”. Sigur , e un mod de a masca faptul ca de fapt ii doare in pula de copiii altora. Si asta , sincer e un lucru corect, dar atunci vreau sa-i fut in gura de ipocritii care vin cu argumente semidocte  pentru ca n-au curaj sa spuna ca nu-i treaba lor  de faptul ca copiii aia n-au nicio sansa la scolile speciale si ca sunt incartiruiti acolo si tratati ca niste caini , injectati si lasati la futu-i ma-sa, gen , care moare, moare , care  nu , foarte bine , mai luam ceva buget pe curu’ lui , mancam si noi o paine din banii statului. Un fel de  scos la produs e si asta. Doar ca mai degradant decat prostitutia.

Uite aici , v-am pus-o in bold ca sa se vada si v-am dat link cu probe , ca sa nu va mai spalati pe maini! Va doare in pula si va pasa doar de copilul vostru cum o fi el? Foarte bine , la fel sunt si eu  si se pare ca e OK pentru realitatea sociala a vremurilor astora din tara asta ( cel putin) , dar nu va mai erijati voi in oameni care stiti voi si dregeti voi si sunteti niste inocenti. Nu. Sunteti intoleranti. La fel ca mine si ca restul tarii astia plina de oameni ospitalieri , ca toma  ce vazui un articol pe FB despre ce popor fantastic suntem si cum ar trebui sa se mute toti in Romania ACUM. Americani prosti, normal  . Sa o suga.

Si m-am razgandit, s-o suga murdara si flasca  si aia care au un job de asistenta sociala , ca-s medici , ca-s asistente , si-i doare in pula si tot ce fac e sa traiasca din tranformarea in muraturi si conservarea la borcan al unor indivizi lipsiti de sansa.  Ca nici eu nu-s prea sensibil la problemele altor oameni , dar parca nici nu imi fac un job din asta.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
IM
IM
8 years ago

Aveam in clasele primare pe un specimen din asta in clasa, era baiatul unei profe dar individul era un soi de adhd din ala schizo-maniaco-obsedat din pricina caruia vreo doi ani am fost degeaba la scoala pentru ca nici o ora nu se putea tine in conditii normale. Unii refuzau sa mai vina la ore pentru ca se trezeau din senin cu vreun penar in cap sau cu caietul rupt, scupati sau injurati. Realistic vorbind, cu toata mila, toleranta si intelegerea pe care o poti acorda cazului, nu ajungi nicaieri integrind. Ca fapt divers, parintii care-si asuma puitul ar trebui… Read more »