Am mers cu Uber

De aproape 2 luni de când am citit aici  ca a venit uber în București am tot încercat.

Unde stau eu, nu e nici țipenie de uberos pe harta. Nici la aeroport nu am gasit, la orelele la care ajung eu. Am intelesca ar fi ceva mașini acolo.

Eh, după căutări îndelungi, în timp ce o ardeam cu autobuzul ( sunt piedone) la ceas de seara în circumstanțe incerte pe la Gara de Nord ( gen, m-am saturat de taximetriști de București) , deschid uber și vad o masina lângă. Ma dau jos la prima și îl chem sa ma ducă acasă.

Vine un nene cu un Fiat Panda. Știu, ma plângeam de Logan, iar Fiat Panda nu e peste. Ca e mai mic, ca spațiul de bagaje e mai mic, etc.

Dar, ca e un mare dar. Masina cu care am mers nu era cazan. Avea suspensii ok și nu simțeai ca se rupe sub tine.
Nu mirosea a țigări.
Am putut sa îmi leg centura.
Asta o data.

A doua si ce-a mai valoroasa e ca nenea șoferul era un om care își făcea meseria onest, nu un cerșetor cu licență de taxi.
Nu stătea cu degetul pe trăgaci sa ma ardă doua trei impulsuri când iau ochii din ceas.
Nu făcea ocoale prostesc de nejustificate sa mai ciupa el un kilometru la cursa. Gen, mi se rupe pula de doi lei dar ma enervez ca trebuie sa plătesc “șmecheria” și cu doua minute din timpul meu, bonus la aia doi lei.

Nu îmi povestea ce viata nașpa au uberistii, gen. Ba îmi explica sistemul ălora cu bonusuri și de ce e cool.
Ma intreba într-una, obsesiv, dacă îmi place muzica, sau vreau sa o schimbe. Altfel spus omul era drosebit de atent, ca vânează rating.

Nu am stat sa ma caut după mărunt. Ba, cursa a fost moca pentru mine, ca era prima, iar șoferul si-a luat 25 de lei de la uber.

Nevasta se impacienta pe Facebook și îmi cerea numărul mașinii, ca dacă ma fute ala în cur. Sincer, m-am simțit mai sigur decât în ultimele taxiuri.

Sunt și bug-uri. Gen mi-am setat adresa de acasă cu strada și număr. La mine pe telefon era ok. La șofer apărea prin comuna Rosu, aceeași strada. Plm, am reglat-o pe loc.

De-acum înainte sa caut taxi, eu caut uber, chit ca sunt conștient ca nu e o chestie corecta, ca se numește ride sharing dar este taximetrie.

Cand o fi taximetria taximetrie și taximetristul om, am să-mi reconsider poziția.

Nu pun poza ca logo ca nu le fac reclama. Doar va povestesc.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments