Paris

Dupa ce m-am întors din Africa e cel mai bun moment sa scriu despre Paris. Nu de alta , dar tot aud Paris in sus , Paris in jos si zau ca mie mi-a placut mai mult Praga.(mai jos)

_MG_7831_MG_7742

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Am stat doua săptămâni acolo ( in Paris) , e drept nu în cea mai frumoasa zona, ci la Gara de Nord.  Click si geana pe chistoace si pe jeg. Lasand  africanii la o parte , ca mi s-a spus sa fiu mai tolerant. Ba, eu sunt tolerant.

Dar la fel sunt si prudent, iar prin zona aia misuna o droaie de niste unii care arata a oameni fara ocupatie. Sau, ma rog , o ocupatie or avea ei , doar ca nu una civilizata. Erau de exemplu unii de vindeau cartele lebara din mana , gen , in fata magazinului Lebara . De ce as lua de la aia ever ? Nu-mi dau seama. Trebuie sa fie o treaba de lebarari pe care n-o inteleg eu. In fine… Asta nu e parisul pe care il stiti voi din poze, sau aveti voi niste poze mai benga? Pai da, am si eu. Am si unele cu Bucuresti superbe, dar cand ies pe strada nu prea dau de privelistile alea. La fel si cu Parisul.

DSC_0204

DSC_0205

DSC_0208

DSC_0196

DSC_0387

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Frate când aud de ” Paris, City of Looooove”, se zbarleste pielea pe mine.
Sex? Poate, ca am văzut niște strâmbe pe la Bulan Ruj, deși eu am fost în “post” cat am stat pe acolo. Femeile, ok, sunt cochete, arajate, frumușele, clar.
Știu, voi o știți p-aia cu româncele sunt cele mai frumoase. O pula.
Româncele au potențial. Adică, în mare sunt frumoase pana pe la 25-30 de ani, iar după… Majoritatea se transforma în epave.

Știu e treaba de bunăstare, ca îngrijirea costa, doar ca, as spune ca e un pic și o chestie de educație și cultura.

Oricum, nu scriu sa spun ca româncele sunt urâte, ca vorba aia, pana una alta nu sunt însurat cu vreo frantuzoaica.

Punctul de vedere e altul. Orașul din jurul oamenilor mi se pare jegos.
Pe alocuri, mai jegos ca București. Acum inteleg de ce Bucuresti e micul Paris , sau mai bine zis Parisul e marele Bucuresti. Si inteleg si de unde i-a venit lu ala , Hugo , idea sa scrie un roman intitulat Les Miserables.

Tot prin zona cu Bulan Ruj, iar dai de coltasi fara activitate care silabisesc “co-ca-íne” , cand treci pe langa ei. Nici nu stiu daca au marfa buna sau sunt tepari.Uite-i.

DSC_0413

 

 

 

 

 

 

 

 

Da, sigur, priveliștea de pe Sena, de la Sacre Coeur, din Tour Eiffel, din pula mea. Se vede bine de la distanta. De aproape , stai doua ore la coada sa urci in turn. De voie .  Nu stiu cum se vede de sus ca n-am fost . A facut fie-mea ceva poze da’ nu le pun . Sigur aveti sau ati vazut si voi ca alea.

DSC_0394

 

 

 

 

 

 

 

Da, și București se vede bine de departe, în ansamblu.

Jegul și praful se vad doar în poze de detaliu și le tragi pe nas. Și în Paris.
Iar femeile nici acolo nu-s toate frumoase. Unele mai put, altele urla..etc.

Străzile, iar ca în București. Strâmbe, radiale, pitorești, dar te pierzi fără google maps. Conceptul de paralelism nu exista.

Sigur ca au Luvru și Versailles și ca ai ce vedea, ok, accept asta. Dar de locuit? Apartamentele în Paris sunt majoritatea ghebojite vechi, în general mizere, privite de afara. Și scumpe foc!
Nejustificat de scumpe și chirie și preț dacă ma întrebi. Un fost coleg care sta într-o garsoniera de 30 de metri pătrați plătește 1000 de euro chirie. No shit!
Da, sta lângă cimitirul Pere Lachaise, cică zona buna. Plm, o placere sa vorbești cu morții, sau sa citești pe cruci. Hai-hai ! Fara ironii cu morti.

Un apartament de 100-120 mp costa de la 400 000 Eur în sus.

Nu e ca și cum salariile ar fi fantastice. Nu confundați cu UK. Sunt mai bune ca în România, desigur. Mai bune ca în București, dar…
Transportul în comun e în general mai ok decât în București. Asta da. Dar scump decât în Frankfurt, Munich, sau Berlin. Deci, da.
Și milogi. Milogi peste tot.
E o mândrie sa fi sărac și sa cerșești.
Acolo nu se da bacșiș. Acolo am văzut un adolescent negociind prețul unui Burger de la 5 la 4 Eur. Nu i-a mers și îmi cerea mie 2 Eur…Ca el avea 3. Mirobolant. Cand am plecat, a luat cartofii pe care ii primisem la shaorma (separat), deși spusesem clar ca nu ii vreau. Și apropo, shaorma în Paris e cam nașpa.
Sigur ca au cafenele misto , restaurante unde se mananca bine desi la cele mai multe e doar mediocru sau naspa. Asa ca , mnu stiu ce pot sa zic. Cafeaua e mai buna ca prin germania , in general.  Bine si-asa . Si cam asta e. Nu-s impresionat.

 

 

This slideshow requires JavaScript.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments