Cat a evoluat lumea. Personal Care Feminin

image

Trebuie ca e amuzant sa vadă cineva un asemenea titlu, la mine aci. De partea a doua ma îngrijorez. Nu e ca și cum m-as pricepe, nici ca și cum as face reclama la ceva. Nici măcar ca și cum as fi motivat sa scriu ceva tehnic pe tema asta.

Se întâmplă , sper ca nu înspre nefericirea mea, sa lucrez într-un proiect cu o pondere mare de femei.
Sigur, ele-si spun fete și de vreo doua nu-s sigur ca au vârsta la care ai voie sa muncești,  dar în fine.

Cu excepția jobului de la compania anterioara, am lucrat preponderent în medii masculine unde totul era ușor și simplu. Făcea unul dintre noi  o gluma misogina, ca niște porci ce suntem, râdeam toți ca niște muncitori pe șantier, ni se descrețeau frunțile și aia era, treceam mai departe. Eaaasy.

Acum fac eu aceleași glume și rad doar eu.  Din când în când, cate un coleg ma mai ajuta cu un zâmbet speriat sau mai controlat asa.  Ehm, asta e. Ma adaptez la mediu. Nu e ca și cum as urî,  sau as desconsidera/subestima femeile. Dimpotrivă.   Doar ca mi se pare absolut distractiv sa arunc cate o pilula amara sau o nuca în perete. Hai sa ii spunem trolling.

Mi-o mai și fur, ca asta e, ma incoltesc.  Asa-s femeile, da’ nu ma supăr. ( Zic și eu asa ca știu ca și voi citiți aici și trebuie sa par fair play).

Oricum,  am dat în laturi. Altceva voiam sa spun.  Mergând eu intre 3 femei la aeroport sunt oarecum nevoit ( nu ca nu mi-ar surâde idea) sa fac parte din dialogul lor despre orice vorbesc femeile. Cam cum ai fi o femeie intre bărbați care vorbesc de fotbal. Scrisesem mașini,  dar am corectat, ca parca-s vreo doua în echipa care au habar și ma vor trage de urechi luni.  Și da,  sunt convins ca percepția mea și replicile pe care le dau au la fel de mult sens ca cele tipice ale unei femei obișnuite în situația de mai sus.

Și încep ele o discuție despre ceva ojareala pe unghii. Oau, gen super topic-  ma bag cu plus valoare.

Cum sa va spun? Credeam ca am idee cu ce se mănâncă chestia asta. Adică,  îmi aduceam aminte din copilăria mea zbuciumata ca își mai făceau verisoarele mele unghiile, le curatau cu acetona ( care-i bunicica de tras pe nas,  by the way),  o mai vad pe fie-mea cum se joaca cu oja si-i mai cumpăr ocazional acetona, (bai s-a scumpit de zici ca-i aur- eu cred ca trageti prea multa pe nas) și tot ocazional, o mai vad pe soție cu unghiile făcute.
Nu știu sa zic dacă sunt mai frumoase asa, sau necolorate. Apropo de asta, am încetat de mult sa cred ca femeile “se fac frumoase ” pentru bărbați. Nope,  se fac în toate felurile pentru ele și sunt ok cu ideea.  Nu e ca și cum ne-ar cere părerea.
Ma scuzați, nu e ca și cum atunci când ne-ar cere părerea, contează orice alta părere decât ce vor sa audă.

Iar aici sunt bulangiu și nu vorbesc în nume propriu,  ca nevasta-mea si-a vopsit parul  în culoarea pe care o vreau eu, ceea ce trebuie sa spun cu recunoștință  ca e Ze Shit,  ca  sa va fac în ciuda alorlalti ai căror femei își mai vopsesc parul.
Gen, nu va întreb pe câți dintre voi v-au întrebat,ca e irelevant,  ci la cati dintre voi s-a întâmplat ca nevasta sa se vopsească în culoarea voastră preferata?

Știu, nici nu contează ca va cam doare în pula de culori, ca în afara de culoarea parului și culoarea ochilor,  la restul enhancementurilor feminine ce implica culori, gen farduri, unghii,  fond de ten, Ruj ( am auzit ca acum se spune gel de buze,  whatever),  creion de ochi -sunt total indiferent.  Culoarea unei mașini ma poate impresiona mai mult decât  culoarea unghiilor unei femei.  Nu aceasta nu este o declarație injositoare la adresa femeilor care-si fac unghiile, ci modul în care vad eu lumea și nu știu de ce am o vaga impresie ca mai sunt alți bărbați ca mine.

Nu ca nu-mi place sau ceva, ci ca e doar o culoare, cum ar fi culoarea la pantofi. Sunt la fel și gri și negri și albi și maro, încerc sa ii asortez cumva după înțelegerea mea.

Eh, iarasi am deviat.  Și în timp ce vorbeau fetele astea mi-am dat seama ca aud termeni pe care nu ii cunosc,  gen proceduri complicate: gel de unghii, uscat la lampa, straturi succesive.Rezistenta 3 saptamani- habar nu am dacă asta e mult sau puțin, am înțeles ca mai mult nu contează,  ca ale dracu unghii cresc și cresc nevopsite.
Bai frate, chiar îmi dau seama ca sa îți faci unghiile a devenit mai complicat decât sa vopsești o aripa de masina în culoarea caroseriei. Și poate dura la fel de mult.
Chiar am întrebat dacă li se face și pregătire cu chit.

Și nu glumesc, uitandu-ma, mi-am dat seama ca lacul /gelul/ vopseaua (încă nu am reținut ce e, dar am înțeles ca e ceva semipermanent care se scoate doar cu polizare, șmirghel – ce mai, ca la mașini)  roz de pe unghiile unei colege lucește mai tare și pare mai de calitate decât vopseaua metalizata roșie de la rabla mea.  Ba cred ca nici dacă i-as face un polish nu as scoate-o pe aia de pe  masina la fel. Oare,  dacă îmi vopsesc masina cu oja de aia, tine mai mult ca vopseaua metalizata ?…

Ce mult s-a schimbat lumea! Lumea femeilor, ca la barbati gelul de par a rămas cam la fel, aparatele de bărbierit au doar mai multe lame, plm,spirit practic, fără pic de simt estetic.

Îmi aduc aminte ca acu 20 de ani foloseam oja sa vopsesc mașinuțele cărora le decojeam vopseaua în prealabil, cum spuneam, ce sa te aștepți de la un bărbat. Încă mai am câteva d-alea și arata ca dracu’. Oja de acu 20 de ani era de cacat. Zău,  le-as fi recomandat femeilor sa își facă unghiile cu Rosu Burgundy de Megane, sau ceva.

Eh acu’ că avem tehnologie noua și lămpi UV am sa întreb fetele de unde pot procura marfa lor de calitate sa îmi duc la bun sfârșit munca făcută de mântuială în copilărie.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
IM
IM
8 years ago

Recunosc ca m-a intrigat titlul. Dar cand am descoperit ca oja, m-a nedumerit. Ca io oja n-am mai folosit de cand -am folosit vreodata oja gen-? Im iamintesc ca imi faceam gheare din petale de margarete pentru ca Craiasa Zapezii si mi se parea cool! Apoi ceva oja neagra in vremuri nihiliste pana cand am descoperit cu groaza ca mi s-au ofilit unghiile de la neexpunere la lumina sau de la patura aia grea de pe ele. Cert e ca am simtit nevoia de dat cu oja putin spre deloc asa in general. Unghiile scurte si eventual date cu lac… Read more »

catalinx
catalinx
8 years ago

Referitor la unghii scurte, am o oarecare stare de crispare când vad unghii tăiate din carne, fie ca-i la femei, fie la barbati. Adică și eu mi le las uneori mai lungi asa :), un 2 mm. Nu știu daca ma deranjează femeile cu unghii foarte lungi, nu mi se pare neapărat sexy, interesant – poate, doar mi se pare penibil când vad femei care se poarta ca niște handicapați, își țin mâinile ca harciogii și nu pot face nimic pentru ca au unghiile prea mari. Dar, ma rog, dacă reușesc sa trăiască așa și le place, cine-s eu sa… Read more »

IM
IM
8 years ago

Oamenii in general sunt obsedati de aspectul fizic si de a modifica ceva la el. Oamenii vopsesc par, unghii, piele (prin tatuaje) poarta piercing jewellery, fac operatii estetice, isi schimba freza, merg la sala -toate in numele obsesiei de a arata intr-un anume fel. Si pe mine ma obsedeaza sa nu ma ingras, sa am tenul impecabil dar m-am oprit aici. Nu m-a chinuit nici ideea sa vopsesc ceva par unghii (daca mi-am camuflat firele albe cu o lingurita de vopsea din cand in cand nu se pune 🙂 ), nici sa-mi modific fizionomia cu niste smac, nici sa-mi infig… Read more »