Ce stie procurorul general despre IT

 

Se da stirea  asta, la care  ma crucesc asa putin  si ma intreb , coaie , cine pula mea e Nitu asta , procuror general,  care vine cu ideea asta “geniala” de a salva planeta (moldova) de scurgerile de informatii din directia procurorilor.

Adica cum coaie ,  le taiem porturile USB de la , atentie , laptopuri , si gata , am rezolvat problema , ca ” mailul lasa urma , stick-ul nu”.

Mmm, ce sa spun, daca ceilalti procurori sunt la fel de priceputi cu tehnologia ca si dom’ procuror general , probabil ca  da,  solutia functioneaza  si vor fi toti dezamagiti si pusi in imposibilitatea de a mai sifona informatii din dosare.

Am cautat pe net sa vad cine e nenea asta care a ajuns in pozitia asta  si am gasit CV-ul dumnealui.

Nu , nu il suspectez de incompetenta pe meseria lui , are omul doua licente , una in drept comunitar si alta in stiinte juridice ,  n-am ce sa spun despre lucruri la care nu ma pricep. Dar jos de tot pe ultima linie a tabelului cu CV-ul  scrie asa:

“Aptitudini si competente tehnice (utilizare calculator , anumite tipuri de echipamente, masini, etc) ” iar in celula in care prezinta aptitudinile scrie asa:

“Tehnoredactare computerizata ,office , excel , internet. ”

Deci asta-i tot ce stie ( pardon , tot ce a scris in CV  ca stie ) despre tehnologie informationala si vine cu solutia asta minune de prevenire a scurgerii de informatii din  laptopuri. Care se pot muta din birou , integra in alte retele din afara parchetului…etc.

Eu sunt doar uimit , dar ma gandesc ca  procurorii subordonati , mai ales aia care investigheaza  dosarele de  fraude informatice , dar si aia care se ocupa de dosarele ce includ probe  de interceptare rad si cu curu’ .

IT-ul a ajuns la fel ca fotbalul si ca politica .  Toata lumea se pricepe.

Acum 15 ani eram , probabil , singurul om din satul meu capabil sa instaeleze un windows. Bine eu eram capabil si de alte chestii , dar asta era unitatea de masura. Stii sa instalezi windows? Pai esti ITst.

Acu’ toata lumea instaleaza windows-uri,deci toti suntem ITsti.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Malin
8 years ago

La fel ca si copiatul la examene, metode de a sustrage informatii exista destule. Singura solutie sa opreasca sustragerea de informatii e sa interzica accesul complet.
Sunt curios cum pun in practica toata aberatia asta.