Raul v-o da la muie. Gen, cu pickhammeru’

 

download

 

Vad articolul asta pe linkedin. Situatia descrisa pare sa fie aia pe care o observ si eu , fara sa fiu recrutaci, ci recrutabil. In mare n-ar mai fi nimic de spus , nici nu-i ceva deosebit ,dar in detaliu  observ ca articolul in sine e un carlig .

Practic firmele de recrutare o cam sug. Gen , o ard in spammuri si interviuri aiurea si rata productivitatii e mica , pentru ca  – pula mea… nu e marfa. Cand e marfa, nu e bani .

Si cand zic o ard in spammuri, zic pe bune. Gen , am gasit in spam o mana de mailuri de recrutare in ultima luna. Si zau , eu nu i-am bagat in spam , ca vorba aia , e mai in interesul meu sa citesc mailurile astea decat reducerile la viagra ( am auzit ca daca esti ITst ti-o poti permite la pret intreg), dry cooker si chestii de spionaj (plm , tara de securisti).  Asta inseamna ca trag pe mailurile alea de nu-i mai sufera mailserverele sau utilizatorii. Stii , ITstii astia pe care ii cauta ei si care pot fi la un momentdat sictiriti sunt in parte si aia care au grija de serverele de mail , blacklisturi and shit.

Eh , ce ma deranjeaza pe mine? Pai sa fac aici analiza pe text a poeziei linkediniene:

Subliminal se puncteaza cateva aspecte :

Vezi ca nemtii sunt reci ca persoane si in Essen sunt destul de rasisti. Este foarte greu sa te integrezi si sa fii unul dintre ei cu adevarat. De prieteni ce sa mai zic…nu o sa ai niciodata iesirile cu gasca din Romania si nici parintii si fratii.”

Ma simt nevoit sa spun : Sugi bah  pula, cu rasismul tau d-aici! Gen , unde ma ? Mai rasisti ca romanii?

O fi greu sa te integrezi, daca nu iti place munca, daca eji d-ala corporatist muist care se bucura la office party zilnic ca pretext de frecat duda, ca mai e ziua numelui cuiva , ca a mai avortat o colega si nu mai e rost de postnatal ,sau daca esti rromalete dus la furaciune sau la miloaga de alocatii, da, e greu sa te integrezi . Daca esti vizorist genetic si te fute grija ce fac altii si ca de ce nu te baga in seama aiurea pe strada , da, iar e greu , barfa e boala grea si da dependenta.

Prietenii, coaie , asta era , iesirile cu gasca , parintii si fratii. Beeeshiti ba in pula mea cu cardeala asta de cocalari!  Parca Raul ala avea 35 de ani , nu 25. Ai fix atatia prieteni de cati ai nevoie si aici si in alta parte.

In articol , personajul , probabil fictiv , Raul ii raspunde cumva intre rezonabil si teatral , dar nah , e un articol media , la care  autorul o baga iarasi subtil p-aia cu :

Sa ii spun ca Romania este o scoala a vietii excelenta pentru orice copil educat corect pentru ca poate intelege niste lucruri pe care niciodata nu le-ar intelege in alta parte“.

Gen , oau , sa moara ma-ta! Ia d-aici scoala vietii ca-s plin de ea manca-ti-as! N-as  fi zis nu nici la  ceva ani la “Ruprecht-Karls-Universitaet Heidelberg”, fie si la “Universität Duisburg-Essen” aia care-s rasisti ( gen , poate predau aia rasismu’ la scoala, sa fi invatat si eu ). Altfel spus , ati auzit careva de KIT  ? Stiu ca nu e kit-u’ ca MIT-u’, dar totusi locul 127 in lume pentru o universitate dintr-un oras de care jumatate dintre voi n-ați auzit ? Comparabil cumva cu La creme de la creme  de Roumanie ,  Universitatea Bucuresti , cotata 651- 700 ? Desigur ca nu , pentru ca a noastra  vine la pachet cu scoala vietii coaie . Scoala de copy/ paste , scoala de  dat spaga sau supt  … pula ( cum ar zice Gigi)  sa iei examene , dupa gen si posibilitati. Numa’ ca atentie , ca daca compensezi prea mult cu scoala vietii , ai sanse corecte sa fii admis fara examen si la una din prestigioasele  universitati de la Rahova sau Jilava. Ca am auzit ca pe acolo au mers astia din IT la doctorate. Frecvență obligatorie!

Iar la asta :

Cine va plati pentru zecile de mii de copii crescuti fara parinti, cine va plati pentru sutele de mii de super specialisti care nu se vor mai intoarce niciodata, cine va plati pentru toate umilintele si rasismul pe care il indura milioane de romani care fac acum munca de jos in toate tarile lumii.

Daca romanii ar fi mai uniti si mai hotarati ar realiza ca este infinit mai usor sa faca ordine in propria ograda decat sa traiasca disperarea singuratatii printre straini…dar asta e alta discutie…

..ma  gandesc ca omu’ e de formatie umanist, sau infige carligul mai adanc , caci cu singuranta foloseste notiunea de infinit in necunostinta de cauza.

Fara sa il cunosc imi permit sa raspund cu :

-Ba, boule!  Ma-ta e fie proasta , fie curva. Faptul ca s-a putut pleca a fost cel mai bun lucru care i s-a intamplat tarii astia . Altfel am fi stat aci toti ca sclavii. Aaaa, ca , pula mea  , au plecat prea multi si nu prea se mai gasesc sclavi . Pai pula mea, “a murit gaina aia ” si in Romania , pana la urma.

Si s-a intamplat fix pentru ca oamenii au putut sa plece cu sechelele de rigoare , ca sigur ca aia care-au plecat la capsunarit , needucati fiind , nu i-a dus mintea cat sa inteleaga ca nu e util sa stai zece ani in Italia cu retur acasa odata la 6 luni cu microbuzul , ” ca sa iti faci un rost in Romania” si ca mai bine iti iei toata satra cu tine acolo.

Doar ca, pula mea, ce sa vezi , astia ITstii care pleaca acum ( si au mai plecat si altii mai putin mediatizati) sunt un pic mai intelgenti si va trag pula prin gura. Nu va mai dau nicio speranta ca ar mai avea la ce sa va trimita bani acas’ , bani care sa finanteze economia caietelor de cumparaturi , numite peiorativ “carduri”. ( Gen , pe bune ma? In tara IT-ului lumea aci inca mai cumpara “pe caiet” ? Da , trebuie sa recunosc ca e penurie mare  pe piata fortei de munca IT) . Nicio speranta ca ar mai avea la ce sa se intoarca  sa isi faca “un rost” aci,  sau sa vina macar in Iulie , August  sa-si vada copiii , prietenii, sau parintii.

De ce? Ca romanu’ e al  mai al dracu’ rasist. Gen , ii exploateaza p-aia din rasa lui, bah, d-aia! Ca daca nu exista presiunea externa pe piata muncii de la “rasistii aia de nemti”, de la “englezoii imputiti” , sau …  interviurile de acum ar fi sunat ca pe alea la care mergeam eu acum 8 ani cu : ” Stiti la noi aici se mai sta si peste program cand e nevoie ” ( gen , pan’ la 7 jumate’ nu pleci d-aci nici cand esti concediu ), si ” noi vrem angajati care se implica” ( coaie , ai inceput ceva , stai pana termini. Te-a sunat clientul la 6 jumate cand trebuia sa fii deja in drum spre casa , stai pana termini, mori acolo , nu ne pasa, pentru ca sunt multi ca tine , morti de foame) si ” noi facem carte de munca dupa 6 luni , in functie de …” ( in functie daca sugi pula  bine , daca o iei si in cur , si daca ploua cu flacari in decembrie pe 25). Si-am uitat sa zic de perioadele de proba de 1 luna plus , sau stagii de internshit ca poate poate i s-o face mila si …

Nu, eu n-am suferit d-alde d-astea , le-am cam tras pula prin gura , asta ca sa nu muriti din compasiune pentru mine.

Daar, acu’ ca s-a cam intors roata , hai sa spunem ca ce naspa e la aia , ca atat ne-a mai ramas. Normal , nu ca s-ar mai intoarce careva de-acolo sa ne  spuna cum e , nu e ca si cum l-ar durea pe careva in pula de cum  o duc “prietenii” si “gasca” in Romania.

 

Dar e mai mult de-atat. Carligul e pus la modul :” Da, bah , asa e, s-a platit cam putin si se ofera cam putin p-aici pe la noi , cacat- pe cine sa mai mint ca v-ati prins in pula mea toti. Dar stai ca se va plati si la noi bine, ca nu se mai poate , ca se va plati asa de bine si va curge atata lapte si miere ca se vor intoarce toti aia plecati inapoi.

Gen, va rog eu frumos , nu stingeti lumina , astia care mai sunteti p-aci nu plecati si voi ca belim toti pula .

Si eu zic , aham -Show me ze money bitchez. Show me everything  you got for me!

Pana atunci orice Raul gaseste combinatia, s-a suit pe ea si a plecat si nu-l mai vedeti prea curand.

Si nu – nu , Raul nu e ala hiper-mega-super tiitorul knowlege-ului din corporatie pe care il platesc cu salarii occidentale , ca stii, pe Raul ala e posibil sa il combine la un salariu 2x salarii occidentale , ca pula mea , e doar un om , dar problema e ca nu mai sunt Doreii aia , la care le spuneti voi rotite. Ca se duc sa fie rotite in alta parte si Raul suge pula fara ei ca n-are cui sa faca KT, n-are pentru cine sa faca planuri si pe cine sa puna la munca.

Ca normal bah , ca  orice persoana e inlocuibila intr-o corporatie , ca tocmai d-aia  au plecat si ei. Ca sunt inocuibili si nu da nimeni doi  bani pe ei  si-asa si ei au plecat sa ii inlocuiasca pe altii care aveau pretentii mai mari.

Si-atunci Raul al tau isi da seama ca va ramane vicepresedinte intr-o corporatie fara angajati , pentru ca pula mea. Si cariera lui de project management , sau super-dooper-designing/ engineering/ pula mea-ing o sa o suga in cur  cu toti banii pe care  vreti voi sa ii platiti .

Ca toti prietenii , gasca si cine mai vreti voi , care erau inca si mai prost platiti decat el au plecat deja. Gen , despre ce pula mea prieteni vorbesti cand ei il asteapta deja pe Raul sa  bea cu el o bere nemteasca , rece si rasista.

Ba si daca ma intrebi pe mine , la rasisti tre’ sa te duci, nu la d-aia  multi-culti, toleranti si pula mea. Acolo se face integrare adevarata. Gen, frate , respecti valorile locului si viata oamenilor de-acolo , de regula mai civilizati ca tine? Bun , ca nu te baga in seama , ca iti vorbesc printre dinti , ok , dar te accepta acolo, gen te tolereaza. Nu esti compliant? Muie si la gara . Si de aia sunt mai putini tigani in Germania , d-aia culoarea e preponderent alba, d-aia curatenia e curatenie si legea e mai lege si siguranta sociala mai siguranta sociala,  ca  in alte parti pe unde dau pe-afara de politically correctness si toleranta .

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
IM
IM
8 years ago

Intrebare. Cum stai cu germana? Pentru ca evident ai destul de multe tangente prin prisma jobului. Eu am ocazia sa invat chiar la locul de munca dar guess what -din comoditate si narcisism gen lasa ca invat eu de capu’ meu, am facut cacatu’ praf! Doar ca retirement pentru mine bate mai degraba spre Germania, Elvetia Luxemburg decat UK! Si germana nu se invata din cursuri online! E nevoie de tutor si de multa conversatie gen! Iar daca e sa discut despre procesul de recrutare din romania m-as limita la a spune ca e o gluma proasta. Privind panoramic asupra… Read more »

Malin
8 years ago

Apropo de germana, cand am venit in Mallorca si am cautat sa ma angajez (indiferent de domeniu) mi-am dat seama ca aici germana e mai importanta decat engleza si ca daca vorbesti germana oferta de salariu creste si cu 30%.
A fost oarecum un soc sa descopar faptul ca intr-o zona din Spania e mai importanta germana decat orice alta limba.