Pescuit nocturn.Meh

Spuneam.

N-am prins nimic. N-a ciupit , n-a muscat , n-a tras.  Da, mah, la nimeni… Degeaba imi ura cineva sa ne-o traga la fund. Nici macar aia .

Altfel am baut bere ( fara alcool) , motivatia mai incolo. Am mancat seminte . Si am strans gunoaiele , nu le-am lasat acolo. Aici vorbesc de mine, numai.

Am avut rame de pamant pentru somn. Si coropisnite. Ramele tot mai dispareau din carlig. Desi cred ca e din cauza ca se agata carligul cand recuperam firul sa re-lansez. Dar coropisnita , putea sa o las 3 zile , s-ar fi imputit acolo.

Nu mai trage pestele , ca nu mai e bah, d-aia.

Si aia cu setcile se plang ca nu mai prind nimic . Mda, pai pula mea, trebuie ca pestele sa fie de vina. Sau unditarii . Ai dracu’ l-am prins pe tot ce sa vezi.

Puii mei , sper sa dispara de tot ca poate isi gasesc si astia o meserie ce nu implica “resourse depletion”. Parca vad ca se fac “padurari”.

 

Tot pe partea de altfel, copilul #1, urla ca vrea si el, ca stau tot timpul plecat si alte santaje emotionale.

Nu. Ca ploua. Ca e noapte . Ca dupa juma’ de ora vrea acasa. Ca e plictisitor. Ca imi strica dispozitia. Se vede din poza cine a avut argumente mai bune.

Dar a fost o partida de pescuit de vis. Am jucat sah. Un meci intreg , nederanjat, decat o data cand a trebuit sa cobor la masina sa iau umbrela.

 

Dupa juma’ de ora.

-Tati, pestele asta e enervant. Nu ciupe deloc. Putem sa mergem acasa?

-Da, pot sa te duc  si las astea aici , dar nu te mai iau cu mine alta data.

-Umm, cred ca pot sa mai stau 2 ore.

Peste inca juma’ de ora.

-Tati s-a facut intuneric si peste inca nu am prins si mi-e urat. Vreau acasa.

-Ti-e frig?

-Nu.

-Atunci nu putem sa mergem acasa.Sau mergem dar…

-Cred ca mai pot sta o ora.

 

Peste o ora, eu:

-Tata , hai, mergem si noi acasa , ca restul pleaca.

-Pai nu am prins niciun peste.

-Nici n-o sa prindem . Hai, ca incepe ploaia. Si e jumatatea noptii.

-Jumatatea noptii? Hai ca se ingrijoreaza mamae si mami.

-Ti-e somn?

-Nu.

Dupa 200 de metri dormea.

Dimineata , eu:

-Te-ai cam plictisit , nu ?

-Chiar nu! Vreau sa mai ma iei ….

Mmmm… Eu m-am plictisit si nu stiu daca mai am la ce sa merg la balta asta.

 

 

 

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
IM
IM
8 years ago

Numai pt ca mai impartasesti lucruri pe aici. De altfel nu prea indraznesc sa … Cum e sa fii parinte? Fata de inainte sa devii parinte? Ce se schimba propriu-zis? Nu dpdv lista de cumparaturi, timpul si spatiul pe care altadata il ocupati voi singuri gen…. Exista fenomenul ala de double vision parental cand al tau e mult mai decat oricare altul sau e mai mult legenda urbana? For the record you don’t sound like a dad and yet I am sure you’re a very responsible and carrying one. Am mai povestit si in alte randuri fara sa-mi propun anticipat… Read more »

catalinx
catalinx
8 years ago

Mi-e greu sa cred ca reprezint vreun tipar actual de părinte încât ceea ce spun eu despre cum e diferit sa fii părinte sa reprezinte un punct de vedere relativ comun al părinților. În primul rand ca pentru oamenii relativ educați ai societății de azi m-am insurat și am avut copii relativ de tânăr. Nu cred ca-s multi cu copii de la 26 de ani, gen sa-si mai și fi dorit copil la vârsta aia și sa nu fie vreo întâmplare. Asa ca ce spun eu posibil sa fie reprezentativ doar pentru mine și nu mi se par transformări imprevizibile.… Read more »