Frigider rotund sau polonic patrat?

polonic-patratMie imi place eficienta. Dar se pare ca numai mie. Totul pleaca de la faptul ca am un frigider cu o capacitate >200litri , insa nu pot folosi  efectiv , cred , nici jumatate din capacitate.

E “no brainer”  faptul ca cel mai eficient mod de a folosi spatiul dintr-un frigider este introducerea  de cutii cu forme paralelipipedice (patratoase). Asta doar pentru ca frigiderul are o astfel de forma, altfel este contrar matematicii, care arata clar ca  sfera concentreaza volumul mai eficient decat alte forme.

Si-atunci de ce nu sunt frigiderele sferice… Prima problema ar fi ca sferele nu se integreaza eficient unele in altele, adica , intr-o sfera de  200 de litri  nu poti inghesui  20 de sfere de 10 litri , ci  undeva in jur de 6 – 7. Sigur, poti sa mai adaugi sfere mai mici, si apoi,  mai mici …

Bun , deci frigiderul asta e, din ratiuni practice, si n-ai ce-i face . Dar atunci de ce oalele de gatit au forme rotunjite si nu patratoase? O fi pentru ca e mai usor sa mesteci intr-un cerc decat intr-un patrat …si ca un fund circular se incalzeste mai eficient decat unul patratos.  Si vasele de mancat sunt la fel , si  o parte din bolurile de pastrat sunt la fel . Pentru ca polonicele si lingurile sunt rotunde si ele , si e mai usor de golit o oala / farfurie rotunda cu un polonic / lingura rotunda,  decat o oala/ farfurie patrata.

Bai da stii ce? Exista caserole pentru tinut mancarea  patratoase , care’s eficiente cum scriam mai sus. Si-atunci care-i problema si de ce aberez eu aici ?

  Pai aia e , ca  de cate ori pun mancarea in caserole d-astea in frigider e dificil sa  scot cu polonicul rotund  din ele  si mereu  se pierde cate ceva .

Adica avem doua sisteme:  Ala de gatit    si mancat , care este  axat pe forme rotunde , si cel de pastrat, care este axat pe forme patratoase.   Ca de obicei , problema este interfata defectuasa  intre cele doua sisteme, carevasazica,  polonicul!

Enervant sa-ti imparti existenta intre doua sisteme incompatibile, interfatate prost.  Dar uite ca am descoperit polonicul patrat…aproape patrat.
Ma deranjeaza situatia   pentru ca paște si pentru ca multa mancare !

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
7 years ago

http://muryokokoku.blogspot.com/

Download Full Version Free Software