Sa mai zic una cu grecii.

Ca tot e la moda hashtagul #ThisIsACoup ,ca pe bune ca e .

 

Le-a promis linge-n cur ala de Tsipras grecilor  tinerete fara batranete , desi n-avea de un’ sa le dea? Le-a promis. La modul ca , bah, ori intr-un fel ori intr-altul austeritatea vine. Si cu bailout si fara.

Bah , dar ce le face omu’ asta mandatarilor lui , nici Ponta nu poate egala. N-are cum.

Un fel de : Ati zis nu? Bine. Atunci asa facem. De ce cacat i-a mai intrebat? Pai ca despre asta e democratia moderna. Sa nu moara neintrebati , dar acu’ daca nu raspund ce trebuie nu inseamna si ca ii baga cineva in seama.    Catre cine are Grecia datorii ,si cum e cu scadenta ?CJ3EXOvWIAA2qa4

Pai uite ici.  Deci Banca Centrala Europeana si FMI, in mare.

La BCE Germanistanu’ tine grosu’. FMI-ul e o institutie guvernata de interese private , in mare , politice obscure in si mai mare.

Care  e bailout planu ‘ ? Asta e . 

Mare plan . Adica , cica total 86 de miliarde .Ma esti prost ? Dar hai sa vedem din ce se compune, lasand la o parte ca zici ca e facut in powerpoint de un mecanic de tren beat care n-are mare treaba cu matematica:

Cica li se da finantare de 35 de miliarde, din care de fapt partial cica (habar n-am daca e asa, sau nu) a fost deja alocata , dar nu cheltuita. Si e oarecum cu schepsis daca si ce li se da.

Cica 12 miliarde , un imprumut de legatura cat sa plateasca datoriile  catre banca centrala europeana , pana la jumatatea lui August.  Asta nu e de facto un imprumut , e o amanare.

Grosul, de 50 de miliarde de iepuroi il reprezinta de fapt un fond de garantare  din  ATENTIE , privatizarea  activelor , cum ar fi portul Piure ( stiu bah ca e Pireu, sau Piraeus) etc, bani cu care iar ATENTIE ,  sa plateasca recapitalizarea imprumuturilor bancare ( in proportie de 50% din suma), sa reduca deficitul bugetar ( sa acopere cheltuielile statului) , alocand 25% din suma , iar pentru investitii se vor aloca 25% din suma fondului de garantare?

Si boborul grec ar trebui sa fie de acord pentru ca ?… pantof.

Adicatelea , in termeni uzuali si ne umflati cu botox, hai ca va confiscam ( ca cam asa vine treaba asta ) activele publice , eventual strategice ,  de 50% ne luam noi banii pe care vi i-am dat pana acu  ( cu tot cu parandaraturi and shit) , pentru care nu va achitam dar va mai amanam un pic plata datoriei ( normal, asa face un bun camatar) – de fapt  va mai imprumutam cu niste bani sa ni-i platiti inapoi pe aia vechi , plus dobanda,  bineinteles, si de jumatate din active va platiti si voi datoriile sociale  si ce v-o mai ramane mai investiti in economie.

 

Gen, bah esti prost? Umm,  ce li se poate intampla mai rau grecilor daca refuza sa plateasca datoria la  CEB  si IMF  si le ofera in schimb muie ? Pe partea economica vorbesc. Mpai sa ramana fara bani si sa fie nevoiti sa privatizeze chestii ( pe langa inflatie and shit) ca sa mai faca de-un bistar .

Adica  fix ca acum, doar ca  iti lichidezi activele la 100% din valoarea lor si-ti poti canaliza veniturile ( in teorie , ca asa am mai vazut si noi coruptie )

Dar pula mea, nimeni nu vrea sa iasa din zona ieuro ?

Serios ,  ce cacat are ma UE asta , de innebuneste pe toata lumea.

Acu doi ani Rusia le-a oferit bani cash  ucrainienilor sa-si vada in pizda mamii lor de uniunea lor zonala , sa  vanda gazul rusilor cinstit catre Europa  si sa tina piata de bunuri inchisa pentru aceeasi ieuropa. In conditiile in care aia erau faliment.

Europa le-a aratat pula prin slitz si n-au rezistat, au facut ca trenul ca jos  Rusia si oligarhia  , ca ei vor in muie …si muie si-au luat.

Acu’ Europa le spune astora ca le intoarce curul daca nu isi vand tara  si astia sunt gata – gata in genunchi sa-i suga pula lu’ Angela Merkel si sa-l linga in cur pe Junker ala .

A innebunit lumea.  Sau , banu…banu’ e dusmanu’…

 

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments