Sync.My Ass.Now

Am vazut articolul asta. Iar apoi asta. Nu stiu ce incearca Radu sa transmita , mai exact , el de obicei scrie chestii competente , legate de IT, dar aici cam ciufuleste cacatul.

Deci treaba e asa. Dupa ce am citit , m-am dus repede pe sync.me si mi-am cautat numarul de telefon. Macar e https in mortii lor. M-am gasit cu nume si prenume. Doar pe numarul de la firma , ma golanilor. Nevasta nu e, nici  numarul meu personal.

Deci, probabil,  careva de la firma la care lucrez  si-a instalat cacatul asta de aplicatie  si le-a dat alora voie implicit  sa-i ia agenda si s-o  puna la dispozitia publicului. Sigur ca , pula mea , e mai usor sa il intrebi pe unu’ , auzi ba? ne vinzi noua pe toti prietenii tai? decat sa-l intrebe daca se vinde pe sine.

 

 

Repetati dupa mine: Nimic nu e gratis. Daca cineva iti ofera un serviciu gratis , tu nu esti clientul. Esti produsul pe care-l vand ei.

Acuma, sa fie clar, daca aflu care e idiotu’ nu mai avem ce discuta , la telefon sau IRL, gen stiu coaie ca e agenda ta , dar numarul de telefon e al meu si nu m-a intrebat nimeni daca vreau sa fie afisat public. Stiu ca e misto sa vezi cine te-a sunat , dar pula mea, poate vreau sa fac si eu un ban cu metoda accidentul,  mai pot? Nu mai pot ca ma cipciti. Dar poate , in schimb altcineva sa faca bani cu metoda accidentul  , pe seama mea. E o comparatie fortata si probabil ca daca esti atat de idiot incat le-ai dat alora agenda s-o puie pe site nu intelegi ce-ti spun .

Sigur , poti sa dai optout la https://sync.me/optout/  , unde trebuie sa iti scrii numele ( gen sa le si confirmi ca esti tu , ca de ce n-ar fi ei siguri ) , adresa de email ( ca altfel vinzi baza aia de date daca are nume, prenume, numar de telefon , dar si adresa de email valida. Bine, prost sa fii sa o dai pe aia in bune, dar asta e alta treaba.

Radu zice in articolul lui , ca stai  ca e ok ce fac ei ca poti doar sa cauti dupa numere de telefon , nu dupa nume. Cat pula mea de greu e sa faci un reverse dictionary? De pe site nu merge ca te lasa sa cauti 1 data pe zi de la un ip, dar de pe aplicatia de telefon , poti sa cauti pana dai in damblageala.

La intrebarea ce poti face , ovidiu sarb raspunde cu fix asta :” optout”. Ba , da , dar nu e de ajuns, parca nu e.  Eu zic ca merita mai mult.

Merita otraviti. Nu , nu otraviti ca un caine , otraviti ca un DNS

Gen , daca ei iti iau datele cu japca chiar din referintele altora , ce ma opreste pe mine sa nu le dau pe gat cacat cu japca. Gen  sa imi creez niste adress books asa de cateva sute de mii de numere cu nume aleatorii, sa downloadez aplicatia si sa-i las sa se inece cu ele ? Am sa ma apuc in curand sa instalez niste emulatoare de android , asa ca pregatiti-va toti sa va regasiti in baza de date sub numele de “V“.

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
razvan
8 years ago

subscriu ideei ca nimic nu e gratis. primul lucru care mi-a venit in minte a fost inchiriatul de biciclete reiffeisen de la herastrau & politehnica. lasi nume, prenume, cnp, nr telefon.

si dupaia te suna jdemii de callcentere si tu nu intelegi de ce.