Servicii Tarom

Tarom  e o companie mica și cam săracă,  comparativ cu competitorii și chiar cu partenerii din flying Blue.

Pentru ca și preturile sunt preponderent mai mici decât cele ale competiției,  dar nici orarul de zbor nu e mereu cel mai bun (pentru Munich și Frankfurt e Ok) și pasagerii sunt mai din aceeași clasa și mai riști uneori sa călătorești alături de oameni care ar trebui sa meargămaxim  cu microbuzul, d-ala fără aer condiționat și cu locuri doar în picioare. Sau cu trenul personal când erau biletele ieftine și oricum toată lumea mergea cu nașul,  ca acum și trenurile sunt cu o clasa mai sus.

Prin urmare, după cum am mai spus, mai vezi printr-o baie urmele sărăciei pasagerilor,  mai mult cu duhul, mai muci pe spătarul scaunului din fața (asta nu știu sa o justific),  te mai tai intr-o tabla ca lipsește panoul de control din cotiera scaunului – ma rog, asta pentru ca am eu pielea prea subțire, ca un finuț ce sunt. Ia sa fi pus eu mana pe munca sa vezi ca nu ma mai tăiam, dar ce vrei, din scris la tastatura sau la touch screen nici bătături in buricele degetelor nu fac.

Mai vezi câteodată curățenie mai cum fac eu pe acasă când nu are cine și chiar nu se mai poate.

Mai găsești ca o colega,  cate o musca prinsa intre geamuri, dracu știe cum a ajuns acolo, eu credeam ca sunt vidate sau sigilate ca termopanele, dar pesemne ma înșel… Nu, musca nu e înăuntrul avionului. Din sursa sigură :).

image

Cică,  locul 23A, aeronava Timișoara,  în caz ca nu au scos-o.
Asta e, oameni săraci.
Ar mai fi,am mai spus și asta,  cum
ca sandwichul ala de șuncă cu branza și multa pâine alba e o mizerie mai mare ca ala de la Lufthansa și nu l-am mâncat niciodată, nici ciucalata de zahar cu caramel -milka… Plm.

Ba,  în ultimul timp au început și sa mai întârzie . Ca azi gen.

Later Edit:   Citez informatia primita de la un coleg, sa nu zica lumea ca plagiez:

in ultimele 3 sapt au avut întârziere de fiecare data minim 30-40 de min la plecarea de dimineața din București datorita afluentei mari de pasageri la checkin-ul Tarom care evident nu făcea fata cu ghișeele aferente si astfel țineau checkinul deschis in plus fata de ora de zbor ca sa poată toti capsunarii sa se întoarcă pe plantație, sa nu piardă avionul

Just si se explica inexplicabilul.

Dar totuși :

Lufthansa, prin comparație,  sunt campioni la greve.  Întârzierile de 30 de minute fac parte din standard. Gen, asa merg ei,  ca CFR-ul. Mai ales pe cursele de seara / întoarcere. La Tarom 1 din doua dați aterizează mai devreme un pic. Am ajuns Gold la ei, de când zbor,  și încă nu mi-au anulat vreo cursa,  nici nu mi-au pierdut vreun bagaj. Da, mai anulează și ei curse, mai pierd bagaje, știu din surse sigure, dar nu mi s-a întâmplat mie.

Cu beutura e ca la români. Mâncare o fi,   n-o fi,  dar la băut te îndeamnă,  gen,  mai vrei o cafea,  o apa,  o țuică fiarta.

Bine, ei sunt politicoși asa, țară ospitaliera , s-a întâmplat de mai mult de o data sa ma ia de mână din somn și:
– Domnu’,  domnu’, mâncați orbeți ?
Sa le iei familia în pulă ca te deranjează ,  sau chiar pe ele, ca parca au mai scos la pensie din stewardesele GILF, iar la recrutare au făcut selecția niște bărbați, din cate se pare și se prezintă măcar aproape de așteptări.
Dar, din nou, la Lufthansa,  Austrian,  Lot, Swiss (star alliance),  dacă te-ai uitat intr-o parte când au ajuns la tine,  aia e, dacă e zborul lung  înghiți în sec până la destinație,  sau scoți ceapa, slana, pălinca,  sau ce ai tu în desaga.

Iar stewardesele, am spus, de nenumărate ori, ca sunt bune doar dacă ești gay,  iar femeile, par recrutate tot de femei,  d-alea urâte și invidioase.

Nu contează așa de mult,  dar nah, e ca la bar, dacă te servește unul sau una de nu îți vine sa te uiți la el, nu mai ceri al doilea rând.  Poate asta e și ideea. Știu, sunt un porc, un bădăran,  un superficial, nu înțeleg esența lucrurilor și,  mai ales, va mai zic odată,  mi se rupe pula de ce credeți voi despre mine.

Un alt tip  vreau sa va dau, ca ăștia ai mei n-au zis nimic 4 luni, cum ca ei comandau când luau biletul și LFML.  Adică low fat meal. Adică în loc de ce am zis mai sus, sandwichul e cu pâine integrala, piept de pui și  un mar.  Și da, în același preț.  Luați de băgați la cap.
Și pentru cine e interesat, probabil eu luna viitoare,  ca pieptul de chickalau nu e chiar gustos, au și opțiune de mâncare kosher. Sa mai zică cineva ca românii sunt antisemiti.  Opțiune halal n-au. Foarte bine, gen.

Știi cum e, cu șmecherie ca la români. Dacă știi sa ceri, bine, dacă nu, asta e,  lumea merge pe burta.

Lounge-ul nu se compara cu ala de la Star Alliance,  dar te fac Gold mai repede, unde ai,  oarecum prio boarding,oarecum  prio baggage,un invitat și parca doua bagaje la cala moca.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments