Doua Filme, cu spoilere și tot ce trebuie

1)Scurt cu 4 DX
Am fost acu fo doua săptămâni la Megamall sa vadă și ochiul meu un film d-ala 4DX, ca am auzit ca e mișto cu balanganeala cu spray de apa, blițuri și mirosuri.

Am nimerit la ăla,  Matele încurcate 2.
Interesant,  aproape la fel ca primul, de un 7 așa.  Dar filmat 2D. Rușine!  Mergea grav de un 3D.

Efectele de balanganeala, cu blițuri și fum și apa ajuta în crearea unei experiențe multisenzoriale,  dar fără 3D e cam “blunt”.

A doua ar fi ca,  din perspectiva mea un film de genul explore, aventura la persoana I e mai potrivit pentru genul asta de efecte.

Ok, e interesant când trag aia cu automatele și îmi suiera gloanțele pe la urechi,  sau când sar în apa și ma spala jetul pe față ( fără griji, nu îți uda hainele, e Light) ,  și când se mișcă scaunul pe măsură ce sa înclină plafonul unei clădiri dar sunt doua probleme :
Una e ca nu sunt neapărat mai implicat și mai integrat în film când se întâmplă toate astea. Practic îmi distrage atenția.
A doua ca filmele care nu au fost făcute pentru asta ci remontate, nu au efectele sincronizate foarte bine. Se simte uneori contratimpul.Eh, învață ei.

Apoi mai e mirosul,  bai deci orice, de la ploaie, la nisip, la infectați, la bășini  miroase cam la fel. Un soi de miros de formaldehide. Cam subțire.  Adică, atunci când vad morții infectați întinși pe jos de zile intrezi ma aștept ca băieții ăștia sa prepare niște cocktailuri cu ceva poliamide ( putresceina, cadaverina) ,  iar basinile trebuie sa miroasă minim a hidrogen sulfurat, n-au cum sa puta a formol dacă nu cumva ala care le trage e îmbălsămat.
Substanțele astea se pot procura și folosi, după gust -as zice.

2) Și acum despre al doilea film cu spoiler cu tot.

      Marțipanul
Pardon, Marțianul.

image

Indiferent de ce voi spune mai departe, filmul reprezintă o ecranizare superbă.  Nu prezintă idei noi și chestii de neimaginat ca Interstellaru’,  ci dimpotrivă,  însă ecranizarea merita toți banii și e 3D. Păcat ca nu l-am văzut pe asta la 4DX, ca era mai potrivit.

Dincolo de asta și de bancurile cum ca US  au cheltuit miliarde de dolari sa îl salveze pe Matt Daemon de printr-o grămadă de filme, este clar ca apa sintetizata din hidrazina ca filmul este un lobby agresiv, dacă vreți o campanie de imagine pentru NASA, care vrea sa trimită oameni pe Marte pana în 2030. Numai ca au nevoie și de buget și  susținere publica, pentru a capătă susținere politica.

Mai e și faptul ca momentan privații de la Mars One, bulangii care nu m-au acceptat în programul lor de colonizare, au luat-o înainte și plănuiesc sa ajungă acolo în 2025.

Poate așa veți înțelege mai bine de ce filmul nu are reprezentări catastrofice,  actorii principali nu greșesc decât infim și spre deosebire de celelalte filme unde America îl salvează pe Daemon,  pierzând mai multi oameni în acțiunea de salvare, încât la sfârșit te gândești ca mai bine îl lăsau dracului sa moara, aici nu moare nimeni. Nimeni, nimenea, nici măcar vreo ruda a vreunui om de serviciu de la NASA.

Brava bai băieți.  Adevăr va spun vouă ca misiunea noastră p-icisea s-a cam terminat și ca înjumatatea următoare a secolului ăstuia cele mai bine plătite joburi vor fi alea care implica travelling,  dar nu ca la mine pana la 80% București – Munich,  ci Cape Canaveral – Hellas Planitia. Asa ca vedeți ce va pune dracu’ sa va îndrumați copiii sa se facă  și sa nu ma bântuiți pe mine peste 30 de ani ca nu mai e loc de programatori, da?

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
speedy.gonzales
speedy.gonzales
8 years ago

eu cred ca Elon Musk cu al lui SpaceX are mai multe sanse sa ajunga pe mare atat inainte de NASA, cat si de Mars One.