Halouinu’. Concurența moaștelor.

Sectiune prin brânza de pareri.

Vă așteptați, poate, sa auziți placa cu:
-Ce sărbătoare mai e băh și asta, că nu îmi place, că suntem niște degenerati.

Ba nu. Nu am nimic cu sarbatoarea .  E ok.  Nu, nu sunt un cioban prost care se indigneaza ca , vai, nu e o sarbaoare romaneasca, că ce ne trebuie nouă sarbatori  păgâne imprumutate de la “altii” ( adica americani – ca asta e perceptia).

Ca si cum nu mai sunt alte sarbatori imprumutate de la altii. Sunt sigur ca Craciunele   e o sarbatoare romaneasca.

Sigur, data de 25 Decembrie si slujba  nasterii au radacini destul de vechi in istorie si au venit la pachet cu religia crestină, care e , în sine , o mizerie.

Dar, sunteti cuprinsi cumva de spiritul craciunului ala “capitalistu’ “, cu Moș Crăciun, cu cadouri , cu brad impodobit?

Am renuntat  noi la Mos Gerilă al nostru , ăla romanescu’, pentru  a-l reînvia pe nenorocitul de Mos Craciun? Am renunțat.

In schimb, nu o intelegeti pe asta cu Halloween ? Probabil ca nu ati citit “A Christmas Carol” si habar nu aveti de expansiunea fenomenului (craciunului) , ci stiti doar ca asta e o sarbatoare crestineasca. Cum si Halloweenul e , un fel de “sarbatoarea tuturor sfintilor” , sau “sambata mortilor”. Dar mai moșgerilizată așa, de către popor. Practic, a rămas din ea , partea cu deghizatul , petrecerile, si la americani cerșeala de dulciuri ( deh, nație de obezi). Adică, a trecut prin filtrul de “mainstream”, ca cui ii mai pasă azi să evoce și să se pioșească în aducerea aminte a unor nimeni, trecuți in varii calendare ca sfinți , martiri și alții.

Sigur ca din sărbătoare a ramas doar partea de circotecă , că nici oamenii nu mai sunt atât de religioși , și ii cam doare in pulă de sfinți , iar personificările sunt acum dintre cele mai laice, iar legendele , evolueaza si se diluează  in marketing , unele , e adevarat duse in derizoriu. Frapulla rullz.

Și nu văd nimic rău în a împrumuta o sărbătoare daca ea place. Cu toate zorzoanele de marketing ieftin  în care e împopoțonată.

Nu mă atrage în vreun fel , nu am vreo motivație  în a sarbatori, în general , ceva, dar copiilor le place să se scălâmbâie  și drept e că e amuzant și că îmi plăcea și mie , așa ca de ce nu. Dar lumea, lumea se apară cu crucea ma-sii în mâini.

Doar că unii o iau prea în serios , gen :

1 prost:

1. Spune nu, Halooween-ului! Dacă ești creștin autentic, fă un bine, promovează dragostea. Și așa sunt oamenii destul de speriați. Măcar să se sperie de bine!

2 prosti :

Halloween –  vârful de lance pentru  oamenii ziși serioși care se joacă cu viața lor spirituală,  dar și cu  eternitatea!

Asta  are si studii care leaga satanismul de Halloween. Că frate , halloweenul  dă nas satanistilor, care…. Care, pula mea ,ăia oricum sunt dusi, dacă nu se bucura de sarbatoarea asta , se pisa oricum pe cruci de paște si de crăciun. Doar schimba prilejul , nu și tematica.

3.Bravo Rusia. HALLOWEEN INTERZIS in scoli . Pe astia ii inteleg sunt bisericosi , e cu muie spiritelor si  love valorile culturale neaoșe , ca brânza , miel, bizda. Nu ar zice unul ca stimuleaza creativitatea , spiritul ludic si pula mea. Nope .

4 prosti abordeaza problema pe partea economica si vorbesc despre Halloween , ca influenta nefasta. Pentu ca sarbatoarea imbogateste comerciantii. Umm, la fel cum e si Craciunul? Sau Pastele ?

5. Astia zic ca “Nu va lasati copiii sa participe la actiunile organizate cu ocazia satanistei sarbatori a Halloween-ului“. Normal sa vina asa de la ei . Sunt popi. Nici eu n-as lasa copilul sa mearga la biserica , dar asta e  altceva.

Si ar mai fi , dar am pierdut linkurile , cum ca hallowenul ne face mai răi , cum nu sunt potrivite pentru copii portretizările sadice si macabre. Asta am primt-o pe FB , dar s-a dus in veceul facebookului inainte sa apuc sa copiez linkul.

I-as fi zis aluia sa zică zău cu limba scoasă.

Vedeti voi poza de mai jos luată de aici?

Exact , e ok sa mergem cu copiii la pupat de moaste , ca astia sunt crestini de-ai nostri , mumificati . Nu satanisti nenorociti.

Și să știți că moaștele de Halloween 🎃 sunt false, că sunt de plastic sau cauciuc.

Alea originale le găsiți doar în proprietatea bisericii expuse la evenimentele anuale.

Stiti cumva de obiceiurile de pupatul mortului? Serios , tre’ s-o stiti p-asta . Nu stiu daca  copiii mai sunt implicati  , in general , dar va asigur eu ca in zonele rurale mai exista “traditia” asta.

-Hai , Neluțule , hai!  Pupă-l , pe tac’to mare , că nu-l mai vezi . Acu’ il băgăm la groapă și dus este.

Dar  Halloweenul , aceasta oroare  păgână, care bagă spaima în oameni.

Întâmpinați, va rog, cu căldură 🔥 acest blând suflet de paroh creștin care nu este lăsat sa dispară în uitare, ci este ținut legat de trupul lui perimat, pentru a veghea asupra noastră. Nu-i așa că simțiți cum se roagă el pentru voi?
image

Gen,Muhahaha, luați-o p-asta creștini, va era frică de 🎃?
Și sa știți că dulapul de unde l-am scos pe ăsta mai are și alți monștri înspăimântători, adevărați, nu plastice de doi lei. Biserica deține adevăratul Halloween, încetați cu chinezariile voastre. Că despre asta este vorba.
Patentul pe șmecherie.
Pana una-alta , am fost ieri cu copilul la engleza si , normal ,  orice profesor care  preda engleză , organizeaza sau aminteste macar ,ceva , de  sarbatoarea asta , ca e relevanta in cultura  popoarelor de limba engleză.
image

Fără fețe de 🚸 în poze.

Erau toți cu săbii , cu mustăți desenate , fetele imbracate in vrajitoare…. unele mame de fete  aratau chiar mai mult a vrajitoare , desi nu erau costumate de  sarbatoare ci veneau de la serviciu , probabil – dar asta e alta poveste . Una peste alta , un soi de divertisment. Dar sigur, pericolul satanist pândește la orice colț . Nu e asa?

Azi la școala pictează dovleci , apropo de care , mi-a zis  aseara ca sa merg să ii cumpar.

Normal că:

Futu-i Halloweenu’ lu’ halloween al …. si baga-mi-aș pula in ea de sarbatoare satanistă ! Păi la ora asta imi spui?

După care m-am executat și am plecat de am cumpărat dovleac , că  dacă asta se face acum , de ce nu?

Ca despre asta e vorba . Mamicile adopta un dovleac de Halloween , ca au suflet de mama. Si e foarte bine. Taticii merg sa îl aducă.

Serios , dovlecii sunt relativ inovensivi comparativ cu mortii stafiditi in cosciuge de lux , si ideile râncede ale creștinismului de mult expirat , secat de orice valoare și infestat de ultima generație (sper) de paraziți , ce pozează în conducători spirituali.

Dar asta e doar părerea mea, că părerea altora , care conduc învățământul din sectorul I, se pare că a fost oarecum alta.

Adică au încercat interzicerea sărbătorii în școala , doar ca  părinții s-au revoltat , asa ca in final  au mai lăsat de la ei , că deh , in state democratice nu e chiar ca în Rusia si nici nu vor să se pună rău cu toți părinții.

Niște proști. Serios. Aici țin cu școlile. Gen, băi tată , la noi în școală există uniforma ( daca exista) si in aia se vine imbracat, iar politica scolii prevede ca noi azi avem altceva in programa , nu Halloween , asa ca hai v-am pupat , la revedere.

Iar cui nu-i convine sa se ralieze. Sa ceara dezbatere publica pentru schimbarea programei si introducerea in programa a Hallowenului . Democratic , adica . Nu e nicio interdictie in asta, după  ore , părinții își pot lua copiii și pot petrece ce vor unde vor.

Bineinteles ca daca citesti articolul din link si motivarea autoritatii in domeniu din sectorul I , te apuca rasul , ca sunt , normal niste trogloditi si ca cu  formulara aia e normal ca se duc toti parintii peste ei si ii exorcizeaza live.

Iar asta nu inseamna că, brusc la sfarsitul articolului m-am pozitionat impotriva a ceea ce am spus mai sus, doar ca romanii ca intotdeauna sunt prosti si nu pot sustine o pozitie , bazata pe reguli si concepte.

Altfel spus , comitetul de parinti ar putea cere , ruga ,  aderarea la sarbatoarea Halloweenului , dar nu vad de ce o scoala publică are vreo obligatie in a se supune , daca ei sa zicem , nu au  o bucata de metodologie si ceva ce pot pregati in acest sens.

Desigur, iti trebuie oameni capabili , sa isi dea seama mai intai ce inseamna o pozitie pe care o  asumi si mai ales ce pozitie asumi in momentul in care faci un comunicat .  Asta e deja altceva.

Tot altfel spus , cand am luat copilul de l-a engleza si l-am intrebat ,cum fu , a raspuns:

-Super , nu am facut engleza. Ne-am uitat la desene si am desenat un labirint.

-De ce?

-Pai , e Halloween.

A-ha . Atentie , cursurile alea particulare de engleza le platesc si intentia mea e sa studieze engleza . Nu ma deranjeaza metodica , gasesc ca e oportun  sa  creezi un mediu cultural , sa te legi de nimicuri ca asta,  pentru  a te ajuta in munca ta.

Doar ca , vedeti voi , la noi sarbatoarea e sinonim cu scutire de la  indatoriri. Iar aici ma pozitionez  impotriva . Daca e pe banii mei. De dreapta , adica .

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
IM
IM
8 years ago

se pare ca a fost cu adevarat Halloween in Romania. Ce-i drept a fost ceva Halloween si pentru mine pe motiv ca Bro inca mai e la varsta rebeliunii la un gig si nu prea ii mergea telefonul in timpi reali. Intr-un final l-am gasit si era in alta parte din fericire la momentul cu pricina . In collectiv fusese cu vreo doua sapt in urma. Eu ca eu dar ai mei erau transfigurati. “putea sa fie al meu” gen. Iar morala ar fi ca sunt un coward , nu am stringurile necesare sa-mi petrec toata viata worrying. Gen cum… Read more »

catalinx
catalinx
8 years ago

Nu știam, ca nu sunt în București și la țară nu ma uit la TV și nici de net nu am avut timp. Ieri dimineață ma bântuia frate-meu pe Fb că dacă întreabă tata de ce nu a venit și el, sa ii zic ca a rămas sa meargă în club. Și nu am înțeles nici gluma, nici ce tot spunea acolo. Cand ai scris tu, iarăși nu am înțeles ce zici, dar am intrat pe Facebook și am întrebat prin casă de m-am lămurit. Îmi dau seama ca dacă ești cumva implicat personal percepi altfel evenimentul. Pentru mine e… Read more »