Cuscri

În stație la titan ma plimb ca bezmeticul citind știri pe net.

Trec pe lângă o banca pe care stau doi oameni, care,  din felul în care vorbesc și gesticulează,  îmi dau seama ca sunt beți.

Nu sunt prea în vârstă și nu sunt îmbrăcați rău. Îmi place sa cred ca sunt totuși cu 10 ani mai în vârstă ca mine, dar nu sunt sigur.  Unul zice:
– Băh ce  a dracului e viața asta.  Ce-om fi făcut noi sa ni se întâmple așa ceva.
Pulă mea, bețivi,  nu ii bag în seama.  Ma uit la un clip cu unu pe capota unei mașini și râd ca prostu’ în timp ce aia balmajesc ceva neinteligibil.
La un moment dat îl aud pe celălalt cum zice :
-Băh,  dacă copiii noștri se fut înseamnă că suntem cuscri.
În clipa aia mi se pare că înțeleg tot și motivul pentru care sunt beți și depresia din vocea lor,  ca știu ca am și eu copii și ma gândesc ca peste zece ani cel mare…
Îmi vine să râd,  dar brusc aia nu mi se mai par chiar sigur cu zece ani mai bătrâni.  Ar putea sa fie o diferență de vârstă mai mică,  iar eu am făcut copii cam de foarte tânăr,  pentru vremurile de acum.
Empatizez puțin cu ei și ma gândesc, cat de copii…
La care primul se ridica,  drept ( nu se balanganea deloc, cum m-as fi așteptat după cum vorbea), ridica arătătorul deasupra capului și zice:
-Nu! N-are cum! Cuscri am fi dacă am avea băiat și fata. Suntem doar părinți de poponari.

În timp ce alalalt îngana un ” lasă mă,  ca sunt copii, nu știu ce fac la vârsta asta”  iar eu ma grăbesc înspre autobuzul ajuns în stație îmi dau seama ca nu-mi mai vine deloc sa râd și chiar ma gândesc,  oau, cum pula mea o iei p-asta.

Puteți sa ma înjurați ca sunt homofob, dar nu îmi dau seama ce aș face în locul lor. În afara de a bea, desigur. Asta e clar!

Măcar nu trebuie sa discute problema avortului.

Acum am intrat în mașină în fata blocului ca sa termin repede de scris, ca dacă intru în casă ma iau cu copiii și uit.

Oare pe la ce vârsta…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments