May the force be with you. #Paris

Am zis mai demult ca Franța  face ce trebuie că merge în Syria sa rezolve problema imigranților.

Normal că statului islamic îi e mai greu sa se lupte cu aviația,  cel puțin în stadiul ăsta.
Dar e la fel de normal sa ia măsuri.

image

Interesant cât de ușor este să porți un război de gherilă intr-o lume deschisă.
Intr-o lume mică.  Senzația generală e că poți purta un război departe de casă folosind avioane, portavioane, rachete  chestii operate remote, drone și orice tehnologii mai visați voi.

Nu mai merge. Nu cu extremiștii și nu cu oamenii care nu au ce pierde.  Ei sunt deja la tine acasă de dinainte sa pleci tu la ei acasă.  În timp ce tu ești preocupat de drepturile omului,  de cat mai puține victime civile, ei cu civilii luptă și o fac împotriva civililor,  că e mai ușor și mai de impact așa,  iar când ești statul islamic nici nu prea ai semnat multe tratate UN, nici nu prea ai cu ce sa fi amenințat pe linie diplomatică. 

Acesta nu este un mesaj / o logica anti islam.  E absurd și târziu pentru asemenea considerații. 
Dar statul islamic nu înseamnă islam.  Ar putea însemna,  în viitor.

Propun doar să ne uităm cum și-a rezolvat Israelul, momentan, problemele cu  Fâșia Gaza, iar ăia de acolo erau timizi în atentate. 
Faceți abstracție de judecati politico-sociale gen cine e locuitor de drept acolo, de cine avea dreptate, etc.

Simplist,  au avut o problemă cu vecinii lor mai desculți dar insistenți și au rezolvat-o simplu. I-au invadat,  au răsturnat totul cu curul în sus și nu s-au oprit până nu s-au asigurat ca nu mai are cine lupta cu ei și ca nu mai are nimeni pofta de mizerii. Câte atentate au mai fost recent?  Exact.

Sigur, noi suntem o societate mai civilizată.  Noi vrem drepturi și libertate.      Doar ca trăim în aceeași lume cu unii pentru care astea-s non-valori.  Lume pe care o crem în același timp cu ușile larg deschise. Noi suntem îngrijorați ca lupta împotriva terorismului duce la limitarea drepturilor noastre în timp ce ăia își trimit oamenii la moarte sigură iar ai lor nu par sa fie deranjați,  ci motivați.

Lumea spune rugăciuni pentru Paris.

image

    În timp ce statul islamic se bate pe burtă și le transmite fiilor săi un “brava băieți! I-am băgat în sperieți pe infidelii de francezi”.

image

     Unui astfel de “stat” nu i se poate permite sa existe și gata.

    De fapt ceea ce au nevoie e o mica derogare de la normele societății civilizate și de la drepturile omului pentru a termina de făcut curat mai abitir.

    Mizeria pe care a provocat-o lumea civilizată și în Syria și în Mali și în  Libia și pe unde au mai vrut să-și pună șefi aserviți a născut plaga asta.  Parte din mizerie a fost făcută de francezi.  E timpul sa se ocupe de curățenie.

    Se pledează la a nu face din asta un conflict anti islam, sa nu discriminam să nu facem ca Hitler,  să…
Normal,  ar fi deja pierdut un astfel de conflict.

   Șansa lumii civilizate e sa scape de ăștia cât timp statul islamic acționează și împotriva islamului. După ce ei vor fi devenit reprezentativi pentru lumea lor,  mult noroc.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
IM
IM
8 years ago

something is puzzling me De unde munitia, armele, explozibilii si in general toata recuzita? Pentru ca de introdus in Franta NU ca nu mai merge asa. Trebuie sa fi fost acolo deja. Ma intreb ce rezultat o sa dea aia de la balistica. De obicei distrusii astia daca actioneaza de capul lor, nu prea se sinchisesc de faptul ca se afla de unde provine arma. Dar daca nu e nici un headstamp pe cartridge, nu s-a raportat nici un furt de arme si nu se poate identifica provenienta pentru ca sunt arme produse clandestin atunci clandestin n-ar functiona cam greu… Read more »

catalinx
catalinx
8 years ago

Mmm, cred ca te grăbești sa concluzionezi ca nu merge sa introduci arme în Franța. Nu o merge acum ca au închis granițele dar altfel ei erau în Schengen ultima dată când am verificat. Armele puteau sa intre ușor din Spania, Italia etc. În Spania și Italia ajung arme ușor pe filiera marochina, de “peste baltă “, vorba aia. Nu mi se pare că ăștia au un intelligence prea bun și e oarecum dificil sa aibă, la mixul lor de populație. Adică, oricum investesc mai puțin decât US și sunt mult mai preocupați de drepturi și cum sa nu discrumineze.… Read more »