Prima casa . S-au terminat banii

Am citit stirea asta , veche , de pe 29 Oct. , care zice in mare :

Programul “Prima Casă” ar putea fi sistat din 2016. Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat că va face o analiză, iar luna viitoare va decide dacă acesta poate continua sau nu. Şi viitorul programului „Prima maşină” este incert în contextul în care autorităţile schiţează în aceste zile bugetul pe anul viitor.

Prin targ se aude ca s-a terminat deja . Oficial nu , insa se pare ca majoritatea bancilor au terminat deja fondurile alocate anului acesta.  Si cum nu se stie daca mai incepe la anul – probabil nu , mai ales  daca se aproba legea cu privire la stingerea creditului prin predarea bunului cu care s-a garantat . Caz in care preturile la case vor mai cobora vreo doua trepte , iar cei ce aveti credite cu dobanda dependenta de ROBOR – mult noroc .

Let the hunger games begin!

 

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Rate_Multe_cu_ROBOR
Rate_Multe_cu_ROBOR
8 years ago

Taci ma …

Marius
Marius
8 years ago

Se pare ca au inceput deja Jocurile Foamei :)) Am o colega care tocmai ce trebuia sa isi vanda o casuta in Corbeanca. A venit cumparatorul a decis ca ii place si o cumpara..doar face creditul, ii da banii si semneaza actele. Banca pare-se ca a fost de alta parere. A trimis o echipa de evaluatori care i-au subevaluat casa grav de tot( cu mult sub pretul zonei) si cumparatorului i-au impus un avans enorm si niste conditii imposibile. A purtat o discutie cu evaluatorii si se pare ca imprumuturile ipotecare sunt in stand-by si ei au indicatii sa sub-evalueze… Read more »

admin
8 years ago

Pai deh , afaceri imobiliare de Roumanie. Intre noi fie vorba , “pretul zonei” fie ca e Corbeanca, fie ca e Berceni City , fie ca e Bucuresti Miez, reflecta de cele mai multe ori un raport cerere/oferta influentat de: -un numar mare de tranzactii de tip prima casa raportat la numarul tranzactiilor , ceea ce justifica temerile ca atunci cand programul se sisteaza si pretul zonei va sa scada , determinat de lipsa cererii . Altfel spus cererea e balansata de stat cu co-garantarea imprumutului, altfel cam ciu-ciu tranzactii. -piata de munca inca cu potential in Bucuresti si saraca… Read more »

Fery
Fery
8 years ago

Nu sunt de acord, singura problema care fute bancile grav acuma e perspectiva adoptarii legii asteia conform careia garantia ipotecara care garanta creditul odata executata sa compenseze integral datoria fata de banca. Si de aia stau acuma bancile sa vada care e smecheria si probabil vor subevalua grav proprietatile aduse garantie, ca sa aiba acoperire gen 140%, asa cum viseaza unii. Numa ca, asta e un sut in propriile coaie, pentru ca daca faci asa, devalorizezi si proprietatile existente, pe care se deruleaza deja credite, dupa care unii dintre oamenii mai treji o sa zica pa si la sicriu, vor… Read more »

catalinx
catalinx
8 years ago

Chiar și cu subevaloarea proprietăților – apropo, nu cred ca e nimic sub, cred ca e supra acum,deja lumea isi cauta de lucru în alte țări mai degrabă decât în București sau alte orase cu piața de munca – dacă statul ar susține în continuare prima casa cu avans 5% și dobânda preferențiala impusă, un om simplu ar reuși sa mai pună el diferența de la evaluare și sa crediteze. Lucru care iarăși o tâmpenie, tați, asta e evaluarea atât îți plătesc pe casă, vrei mai multi bani, hai sa vedem cine are Cash sa îți dea, Pam Pam. Eu… Read more »

IM
IM
8 years ago

io credeam ca s-au terminat banii de acum trei ani. pesemne simulau ca inca mai au pentru o vreme.
oricum n-am inteles niciodata cum era asta beneficial pentru populatie in vreun fel.

Fery
Fery
8 years ago

Pai era util pentru populatia foarte restransa de umanoizi constructori de case si blocuri, platitori de spagi, lasati in aer cu multe gunoaie de constructii supraevaluate maxim si nevandute prin 2009-2010. A, si pentru banci, pentru ca, din nou, statul, adica noi toti, am pus bani la comun pentru ca niste unii sa isi vanda jegurile. Dar desigur, relansare economica, deblocarea pietei imobiliare, relansarea creditarii, locuri de munca, taxe si impozite colectate, same old shit.