Cauciucuri de iarna: #3 Mix.

E ok. Încă nu ninge…
Uzura maxima admisă, în România, e o noțiune  depășită.
Conform legii, ea e stabilita la înălțimea de 1.6 mm a canalului de rulare.
Fie vară, fie iarnă.
Deci, conform legii, aproape toate cauciucurile astea sunt Ok.

Unele la limită, dar ok.
Sunt curios dacă legile fizicii pe timp de iarna sunt de acord cu codul rutier.

image

image

image

image

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Florin
8 years ago

S`a circulat atatia ani cu cauciucuri de vara, iar acum brusc vine isteria la prima zapada. Nu zic ca nu`s bune, sunt clar folositoare in anotimpul rece, dar mai important este ca soferul sa nu fie idiot cand circula pe zapada. Ca totusi are masina cu roti nu cu senile.

Florin
8 years ago

Lasa ca pe autostrada mereu s`a gasit sa fie mama prostilor gravida. Au facut scandal ca nu`i lasa politia sa plece pe viscol, apoi au facut scandal ca nu se misca autoritatile repede ca sa`i scoata din zapada. Eu pe cei care i`as gasi blocati pe sosele cu cauciucuri de vara i`as pune sa plateasca si dezapezirea pe langa amenzile de rigoare.

Fery
Fery
8 years ago

Pai stai linistit sefu, ca legea tocmai asta prevede: daca blochezi drumu cu gume de vara, te pun aia sa platesti si tractarea si toata interventia de deblocare a drumului, plus ceva mii de lei amenda. @admin: din cate stiu eu, cam toate anvelopele fie de vara, fie de iarna au martori de uzura in canale si sigur nu-s de 1.6mm inaltime. Nu stiu daca codul rutier prevede 1.6mm sau inaltimea martorului de uzura (whichever comes first). Oricum, daca o dam in avioane, daca faci accident cu victime cu gume de alea si trebe sa plateasca asiguratorul niste sute de… Read more »