Frăția Inelului sau Cârdășia Imprimantelor

Acest cerc vicios despre care ar fi plictisitor sa va spun acum cum funcționează captivitatea clientului nevoit sa încarce cartușe la prețuri cât echipamentul.

Vă spun atât:
Am avut 2 imprimante cu cerneala pe care le-am injectat în vena cu culori până le-am spart în pizdă.
Aveam mereu din alea cu cap de scriere separat pe care le spălăm le opaream le … Una era Canon pe care am injectat-o și i-am corectat din modul service cu apăsat pe butoane ( era atât de amuzant)  eroarea de “ink absorber”( pe care îl goleam si il curatam),  până când a ajuns la un număr de pagini la care chiar trebuia dusă la service sa se facă “maintenanta” –  resetarea unui amarat de contor, care nu se facea ca nu aveau procedura , oricum. Adică trebuia aruncată,  în pula mea, ca costase 180 de lei și avea 4-5 ani. Am încercat sa o flashui și nu a mers.

Pe urmă au urmat cei mai prost cheltuiți bani din 2012, când am cumpărat un HP.
Pula mea, astia montasera cartușele cu cip, deja de ceva vreme.  Degeaba l-am umplut eu și pe asta / astea -că era color, ca imprimanta citea ca e cartușul gol și printa din pizdă numai mazgaleli.
Am renunțat sa mai stau murdar pe mâini ca un mecanic de Dacie și am luat o multifuncțională Lexmark,  tot color. Am alergie la imprimante alb negru. Văd culori, vreau culori, chit ca 90% din materiale sunt A/N.  A costat,  cred ca mult. Vreo 1300 de lei. Cartușe cu toner de 1000 de pagini.  Conectata în rețea,  cu network print, cu scanare pe ftp sau în rețea cu multe chestii mișto. Inclusiv touch screen.

Jurnal de bord,  data stelara 07.12.2015

După doi ani am alerta ca nu mai am toner negru. Mai e de vreo 100 de foi.
Eh, dar am intrat în panica și m-am pus pe cautat.
Cartuș de 1000 de pagini Lexmark original  – 210-235 de lei cu transport.
De 2500 de pagini –  310-350 lei…
De 4000 de pagini – peste 600 de lei.

image

Ma duc frumos la doi pași mai încolo ca sunt unii cu o ghereta de service calculatoare și reumplere cartușe.
Întreb cât costă sa reumple și sa înlocuiască/  rescrie cip și îmi spune sec 185 lei.

image

Un fel de “ sa-mi bag pula în mă-ta,  de ce nu aș cumpăra unul nou?
Gen îți bati pula de mine,  mai am 1 an de garanție nu merita golania pentru nici 10% reducere.
Și aici e șmecheria și frăția inelului.
Ca un sac de 10 kile de toner e undeva intre 180 și 300 de lei. Hai sa zicem ca iei d-ala scump la 100 de lei borcanul de 1 kg. Pe 1000 de coli intra cca 30-40g  de toner.
Dar vezi mata’, că nu mai merge ” cu seringa “. Degeaba caut sa vărs tonerul în cartuș, ca îmi trebuie scule speciale, sa rescrii cipul nu știu dacă e posibil. Sigur pot sa iau un braț de la chineji cu 10-20 de eur, dar vezi, e complicat pentru mine ca utilizator sa fac asta, nu mai am atât timp liber ca atunci când eram student si munceam pe 500 de lei și nici nu mai sunt așa sărac,  ca d-aia am luat chestia asta sa nu mai scap de problemele săracilor.

Iar pe de alta parte nici nu vreau sa risc sa o stric,  ca la banii astia printarea e cam scumpa daca o inlocuiesc odata cu cartusele.
Și de aia ăștia concurează cu prețul de nou al cartușului. Dacă ești firma și schimbi 2 pe lună,  se vede.  Dacă schimbi 1 la doi ani, te doare în pulă de 15 lei.
Și plecai înapoi în casă sa caut cartușe pe net.
Ma gândeam sa mai dau 100 de lei în plus  sa iau unul de 2500 de pagini. Astea îmi ajung pana când se va toci kitul de imagine. Ala e scump. Nu se reconditioneaza,  din ce știu.

După care văzui ca toate cartușele,  inclusiv ala de 4000 de pagini au fix aceeași formă,  doar greutate mai mare.
Gen, ba ești prost?  Pot sa îl umplu pe asta cu toner de 4000? Sigur ca pot. Rămâne doar sa îl întreb pe ala dacă de 185 de lei umple cartușul sau îmi pune tot de o mie de pagini.

Asta ar fi un game changer :).

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments