Aveti grija la porcul din portbagaj. Nu va place schimbarea?

Scrisesem ceva mai lung dar avu grija WordPressul sa pierd tot textul inainte de publish asa ca versiunea mai scurta:

Stire pe Digi24:

A plouat cu amenzi în cel mai mare târg de animale din judeţul Buzău. Inspectorii Autorităţii Sanitar Veterinare din Bucureşti, însoţiţi de poliţişti şi medici veterinari, au descoperit că porcii erau sacrificaţi direct pe pământ, fără să fie respectată nicio normă de igienă, iar produse perisabile erau ţinute în aer liber. Valoarea sancţiunilor primite de comercianţi se apropie de 12.000 de lei.

Si nu numai in Buzau si Bucuresti. De pe Realitatea :

Un control de amploare a avut loc în localitatea giurgiuveană Călugăreni, în jurul orei 3.30. Au fost controlaţi cei care transportau porci în târgul din localitate.
După razie, transportatorii s-au orientat către alte pieţe din judeţul Giurgiu, în Bolintin Vale şi Dobreni.

Un pic mai multe detalii pe Vocea Giurgiului.

Povestea: Romanii , “proaspat” intrati in Uniunea Europeana , de “numai” 9 ani sau ceva , inca  mai cred ca “Lasa bah , ca nu vine Uniunea Europeana , la mine in curte sa imi spuna ce sa fac ca… “

Treaba e ca  in mare au dreptate , nu prea vine ( inca) Uniunea la tine in curte  sa te ia de  guler ca nu tai porcul cum trebuie , dar are grija sa nu iesi tu de la tine din curte niciunde cu porcul ala , taiat sau nu .

Ati urlat toti in  centrul Bucurestiului ca vreti schimbare si ca nu plecati de acolo pana cand … ? Ati urlat ! Ati avut coaiele mari si l-ati schimbat pe Ponta ? Schimbat.

Eh , acum , pare-se ca nu prea e buna schimbarea.

Prin stirile astea si pe la radio , se spune cum sunt romanii raliati ca  inspectorii si militienii confisca carnea atat de la  comercianti , cat si de la clienti , sau de la cei ce-si transporta propria carne.

Cum adica? Adica , stai la oras , da’ ai taiat porcul la tara , sau l-au taiat ai tai , iar acum vrei sa il iei pe tine la oras? Pai iti recomand sa il pui pe locul din fata , ca daca il cari in portbagaj si te opreste militia , ai cam belit pula .  Gen , ai sa faci masa de  Craciun   fara cele ce se cuvin ,  sau eventual mai vegan style  asa, ca momentan nu sunt norme stricte la transportul prazului si al verzei murate . Si saramalele cu orez sunt bune, nu ?

Ba am auzit ca un giurgiuvean mai suparat i-a si futut una in sapca unui Garcea spagar , fix pe motivul ca  l-a lasat fara carne pe masa de craciun  si ca era carnea lui si ca …. foarte bine i-a facut , mortii lui de agent spagasin.

Da, da ,  si-o merita  , gen cu ce sunt ei legitimati sa aplice legea asta in tara in care 44% din populatie traieste in mediul rural si  creste porci , sau  participa intr-un fel la cutuma asta a sarbatorilor de iarna . Probabil cu legitimatia , caci altfel fara indoala ca majoritatea agentilor ca si restului populatiei  au  parinti/ socri/ sau alte rubedenii la tara care taie porcu’  si le fac si lor pachet de craciun , cu pomana porcului si tot ce trebuie . Si vorbim aici pe partea economica cinstita , nu de aia care il primesc drept spaga , transat frumos , din “surse”.

Nici nu cred ca e vina lor . Ca mai mult de un soric si un caltabos de Craciun nu cred ca  vor nici ei . Obiceiul e obicei. Cred ca a venit “de sus “.

Sa respectam regulile in tara in care salariul minim este 1000 de lei si in care 30% din populatia angajata castiga salariu minim .  Pai astia vad carnea mai degraba  asa , decat in supermarchet si astora  le fut normele  europene craciunul.   Nu mie . Desi  si in Bucuresti o proportie semnificativa de populatie e inca alimentata “de la altul” ,  proportie in care ma numar si pe mine.  Nu , nu mi-a confiscat militia nimic , iar daca o fac ma doare in pula . La mine e o treaba de preferinta .Ca sa mananci sanatos, ca pula mea. La altii e o treaba de necesitate , de subzistenta . Ca am fost si eu student. Acu fo mai bine de 10 ani .

Dar coaie , sa se respecte legea, ca eu supravietuiesc , numai ca veti vedea mai multi d-astia care tot ii trag ca era mai bine #pevremealuceasca . Pentru ca era, pentru unii .

Acum Europa va trimite sa va luati carnea de porc de la Auchan/Kaufland/Carrefour. Iar pe aia al caror model de business era sa creasca porci un an , ca sa ii vanda de sarbatori si sa puna ban pe ban ii trimite tot la supermarket sa negocieze cu aia sa vada daca pot sa  aprovizioneze cu porc ( poate daca  cresc sute de porci pe an si asigura flux continuu ) , sau daca nu cu vreun tiriplici de intermediar , sa-l aprovizioneze pe ala si are el grija sa  bage carne la magazin.

Aaa, nu prea va place europa ca nu prea vi se potriveste . Bah , nici mie  , dar eu n-am zis ca vreau schimbare .

Poftiti de va schimbati acum. Sa aveti un craciun vegan!

pfg

Sursa foto.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments