Vin ieftin. Comoara pivniței

image

Cautam un vin “ieftin și bun” pe care să îl fierb. Gen, nu îmi vine să stric un vin bun ca să îl fierb. Bine, ideea e ca nu merită să cumperi un vin de 10 Eur + ( preț de supermarket, gen – că dacă îl cumperi în restaurant la prețul asta…poți să îl fierbi), după care să pui zahăr cu scorțișoară,  vanilie, sau ce mai vreți voi și să îl fierbi. Se duce dracului orice nota fina a vinului ăluia, pentru care ai plătit banii aia mulți.

Am găsit chestia asta,  Feteasca Neagră de anul asta (2015),  la 8 lei. Făcut la Dealu’ Mare. Cred că costă mai mult (decât vinul )sticla și dopul , care e chiar de plută,  nu de cauciuc. 

Iar vinul e vin, nu e fals ( cred ca nu vând falseturi în Auchan)  nici nu e din pastile. Nu ma doare capul după el. De obicei sunt sensibil la genul ăsta de mizerii.

Am tras o dușcă din el rece, că preparat are gust de vin fiert și atât.
Iar rece, e…  vin,  doar un pic dulceag. Raftul de demi-dulce, unde era așezat e potrivit.

În altă ordine de idei debaraua și frigiderul meu arată acum precum ale unui adventist.  Am consumat și ultima sticlă dar mi-e lene să scriu despre asta acum.

Și pentru că mă întreba cineva gen, băh tu cat vin bei…
Pai din asta am băut o cană.
În seara de revelion am băut doua pahare ( cca 100 ml fiecare) de vin și unul scurt de șampanie… și o bere la 0.33. Nu chiar ca la um chef mare, dar am petrecut la o masă cu “board games”,  nu cu grupul alcoolicilor anonimi.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
speedy.gonzales
speedy.gonzales
8 years ago

in 2015 am cules foarta multa zmeura si cum nu mai aveam ce face cu ea (inca mai aveam dulceata din anul anterior) am decis sa fac vin de zmeura folosind doar zahar si un pic de drojdie.
a iesit un vin atat de bun, ca nu se compara cu nici un vin de struguri, nici cu cele facute in gospodaria proprie: culoarea e un rozaliu foarte frumos, extrem de parfumat, cu un gust de zmeura si la sfarsit iti lasa o aroma placuta in gura.
asa ca la anul stiu ce o sa fac in iulie !!!

Marius
Marius
8 years ago

Daca nu face publica reteta, poate faci un pustiu de bine si ne-o dai si noua ca nu o sa mai am somn noaptea :))