Netflixu’ fără Chromecast e ca nunta fără lăutari

Lumea da din labe pe tastatura ca netflix – netflix , (hbo , hulu, curu si ce mai e).

Bah, dar la ce va uitati fratilor  ca eu am 3 tembelizoare in casa toate cu apps si access la internet, wireless  evident, dar nu am netflixul vieții pe  niciunul.

Sigur as putea sa urlu pe forumuri ca poate face vreunul din producatori ( sunt toti diferiti : Sony, Panasonic, Toshiba) update in apps si apare netflixul vietii.

Sau as putea sa imi iau televizor cu netflix. Aham, uite-acuși . Gen , beșiți bah de-aici, ca e vorba de +300 de EUR pentru doar inca un televizor prin casa.

Și-atunci ce ramane de facut ?

1) Legat laptop/ desktop la televizoreta prin cablu hdmi , ca daca te legi pe VGA sa  muti imaginea cu browserul pe TV dar sa ai sunet din calculator , efectiv te piși. In cazul in care nu ai cumva ceva 5.1 misto pe acasa. Dar chiar si-asa e complex.

2) Sau te uiti pe calculator , tableta , daca asta merge pentru tine. Pentru mine nu.

3) Sau …Chromecast.(2.0)

Am platit 38 de iepuroi pe el. Da, da, l-am luat din Germanistan  inainte de craciun, ca aici la noi la tara maimutelor e cu adaos comercial ca pentru oameni care apreciaza luxul. Luxul de a avea un cacat de  player pe USB. Gen  270 de lei (~60 EUR) la Emag. Cica e “la reducere”  ca e revolutia preturilor. Uimitor , nu alta.

reducerechromecastemag

Chiar e la reducere , pentru tara noastra aflata in afara universului. Ca pe pcgarage e mai scump cu zece lei. Deh, ei nu au revolutia preturilor.

reducerepcgarage

 

 

Uite ca au crescut preturile si la mediamrkt , nu mai e 38 , e 39 de eur. Rupere , ce sa mai.

mediamarkt prix

Ba si ii iau la pula p-astia din Romania , ca chiar merita luati. Nu-mi spuneti de cerere si oferta. Sunt destule pe piata si nu se vand chiar atat de multe. Poate si d-aia . Oricum, se numeste japca si gata. Gen , poftiti de cumparati.

 

Eh, trecand si peste asta , ăsta a luat locul la orice device mai foloseam te rulat media. Am un media player numit cinematube, l-am primit cadou acum o mie de ani pe unde lucram , gen – sarumâna , am vazut  maxim vreo 50 de filme pe el ( toate cu licență firește , în caz că citește vreun cineva p-aci).L-am firmware-uit , gen scrie flash , fă pe dracu ghem , ca sa fie cat de cat ok.

Asta merge out of the box.  Iti  instalezi aplicatii de chromecast pe telefon si trimiti youtube , faci stream la film sau ce ai tu pe telefon / tableta  in televizorul pe care e montat. Nu trebuie sa stie smart internet , nimic – televizorul. Trebuie sa aiba un port de HDMI si 1 de USB cu curent in el , altfel trebuie sa folosesti incarcatorul cu care vine chromecastul si sa il alimentezi de la o priza.

Iti mai trebuie o retea wireless, cu access la net , daca iei youtube , sau nu , daca faci streaming din telefon . Bine , pentru setupul initial ai nevoie de retea cu access la net. Eu nu am reusit ce voiam sa fac -fara.

Netflixul merge pe chromecast like a charm.

Există extensie de browser chrome , numita VS launcher , care iti permite sa rulezi filme din calculator. Da, da si mkv-uri cu subtitrare .srt , externa , facută de veverița_BC.

Si pentru zgarciții ca mine care n-ar da 1000 de lei ( sau cat dracu mai costa) pe un xbox, ps, wii să se joace cu copiii, exista jocuri de chromecast , multiplayer, pentru care folosesti telefoane android pe post de controller. Bineinteles ca sunt mizerii cu grafica de doi lei , cam ca acelea pe care le jucam in anii 90 la sălile de jocuri. Dar merge.

galaxy-invaders

Oricum am deviat de la subiect , ca vorbeam de netflix. Ba, nu stiu , mi-e mi-ar fi scarba sa stau sa ma uit la ala pe calculator. Mai merge pe laptop ca il iau in brate si ma duc in pat cu el , sau daca sunt plecat prin hoteluri , se intelege, dar altfel… chromecast si televizor FTW.

Ce mi-e scarba e ca nu se integreaza cu amazon – inca nu am gasit cum , ca sa iau filme de acolo si sa le arunc pe TV intr-un mod elegant. Se integreaza cu Google Play , dar google play nu se integreaza cu distributia filmelor pentru zona noastra geografica. Normal. Ca la țară.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments