Din nou cu telefonia. Cum e cu nelimitatu’. Furtul infinitului

Tagline: Romanii consuma recent multe minute de telefonie catre Vodafone  nu pentru ca s-au nascut poeti , ci hoti!

 

Prolog: Am schimbat  saptamana trecuta simul telekom pe care l-am pierdut prin casa. L-am gasit pe urma (shhht, ca m-aude nevasta si am platit 11 lei ). Asa si eram la Germanosi pentru inlocuire dupa ce am blocat  numarul sunand la relatii cu clientii. Completezi acolo o foaie cu chestii , ca sa dai de inteles ca tu erai posesorul real al cartelei prepay anterioare , desi sunt inregistrat la ei cu buletin si tot ce trebuie .  Citind foaia completata, ma intreaba  duduia de la Germanos cu o voce mai mult decat mirata:

Nu aveti extraoptiune activa?!

-Nu.

Adică, vorbiți pe credit ?!

-Da.

De ce spun asta . De fapt eu  nici nu prea vorbesc la numarul ala , il pastrez doar pentru relatia cu bancile , CV , ma mai suna un angajator , o chestie …mizerii. Oricum incerc sa vorbesc cat mai putin la telefon. Prefer sa scriu pe blog. Nimeni nu mai vorbeste ca pe vremuri. A trecut iufa aia , nu ca nu ar mai comunica oamenii ci pentru ca au alte canale , iar telefonia nu mai reprezinta ceva gen 80-90% din connexiunile la distanta.

Ca poate v-ati prins ca toate companiile ofera mii de minute (extra-optiuni  prepay , oferte de abonament) la preturi relativ scazute pentru ca au nevoie ca lumea sa plateasca. Releurile lor oricum stau in picioare si consuma , nu le foloseste la nimic daca taxeaza minutul si nu vorbeste nimeni si e o diferenta minora dpv al costurilor operationale daca rata de folosire a infrastructurii e 10% sau 80% . Nu e ca si cum ar putea sa inchida releurile sau sa le dea mai incet, pentru ca pe langa ca exista angajamente semnate cu ANRC (ANCOM) legate de acoperire   , pierzi clienti daca omul nu poate vorbi intr-un anume loc si pentru ca vorbim de telefonie mobila , s-ar putea sa nu se stie ce clienti pierzi cand decizi sa inchizi sau sa tai puterea releului de la Dâlga din deal .

Si-atunci pentru a lua lunar un 5 EUR de la fiecare utilizator inregistrat vin cu ofertele astea de minute  multe. Mai intai erau mii de minute in retea. Apoi au trecut la mii de minute nationale.

Problema cu numerele e  că daca eu Vodafone ofer 1000 de minute nationale, cat o fi de greu sa vina Orange sa zica : “Poftim 2000 la acelasi pret!”

Nu e ca și cum daca se ofera 2000 de minute utilizatorii le-ar si vorbi pe toate . Nu acum! A fost o data aia . Nu mai are nimeni timp de futut la telefon , ca nu mai e atractiv.

Asa ca Orange si Telekom au introdus  optiuni cu Nelimitat  in toate retelele nationale ( cred ca si Digi, nu stau sa caut acum) .  Pai simplu! infinitul e infinit si nu poate sa mai vina  Vodafone sa ofere 2 nelimitaturi si jumatate.

Da , dar romanul e hoț din naștere. Iar Vodafone știe asta și au introdus o facilitate care era pe vremea Connex.

Daca ai cartela la Vodafone și ești sunat, primești bani. Credit , na. Dar , totuși poți să-ți cumperi telefoane de creditul ala ,deci sunt bani adevărați nepoate.

Nu știu daca vă duce mintea ce s-a întamplat. Păi simplu – Gena de hoț , de combinator , de chilipirgiu si papugiu prezentă în orice român s-a activat instantaneu și gândul a fugit direct la combinație. Nu e logic ? Nelimitat pentru cativa eur/ luna la  Orange  si Telekom coroborat cu  primit megabytes si credit telefon , tranferabil ,etc la Vodafone  ? ( Linkul nu e reclama la Vodafone , nu iau niciun ban de la ei , ci ca sa intelegeti ce spun)

Pentru tot romanul e clar ce trebuie sa faca. Cumperi o cartela de vodafone si una de  la astia cu nelimitatul activezi optiunile suni din alta retea in vodafone si asa il lasi.

A durat doar doua secunde pana cand cineva s-a gandit sa cumpere mai multe cartele vodafone si sa sune de pe una cu nelimitat pe mai multe ( conferinta) –  ca nelimitatul e nelimitat , nu?

Nu credeti? Ia ascultati-l p-asta care vorbeste mai mult de 24h in 24h si se plange la Telekom cum ca de ce vor sa ii suspende serviciile.

“Pai daca-i nelimitat , juridic vorbind   e 24 din 24, pot sa vorbesc oricat !”

Practic , as zice , ca da poti sa vorbesti chiar mai mult de 24h in timp de 24h , ca e nelimitat nu ? Bah  si le dau dreptate papugiilor de tipul astuia. Fireste ca ce fac ei  ( aia care isi  iau numere  pentru exploitul asta ) e un abuz si cred ca incalca si ceva clauza contractuala , daaar e un fail de marketing. Iar pentru Vodafone , nu pot decat sa am toata stima , ca au inteles  foarte bine caracterul romanesc si in spiritul national  le fura  alorlalti infinitul.  Stiti ca ei percep taxe de interconectare , nu? E si dau si ei de-o bere la golani, pentru a fute serviciile  celorlalti operatori, folosind armele lor , nu?

La modul , ati promis nelimitat? Dati nelimitat acum. Sa va vad. Daca as fi in locul OPC , as lua sesizarile in serios.

Nu credeti? Cititi aici. E deja “campanie de blocat cartele” si prins combinatori in orange si vodafone , pentru ca  inregistreaza  pagube comerciale  ( taxe de interconectare) si probleme tehnice de suprasolicitare a retelei.

Atentie insa , siteul idevice.ro nu e compatibil cu ad blockere si daca il aveti pornit nu puteti citi. Eu le-am oprit pe toate ca sa pot citi continutul , ceea ce nu va recomand sa faceti ca e plin de reclame si banere care se incarca greu , deci practic merita sa isi ia adblockerul ala in muie si sa nu ii  citeasca nimeni. Well, decat eu, o data pe luna.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Marian
Marian
8 years ago

La scriptul de block, ii dai un stop cand incarca pagina sau disable scripts 🙂
Revenind la subiect, daca nelimitatul e nelimitat, pai sa-l folosim zic. Digi si-a luat-o deja pe tema asta cu nelimitate cu Franta, Italia si alte tari. Au pus clar, 3000 min/luna.
In rest si la ei e “nelimitat” orice la 3 eur/luna + TVA 🙂

Bit
Bit
8 years ago

Idevice.ro e cel mai mare gunoi de site din cauza aversei de reclame suprapuse peste pagina. Practic pe ipad nu vezi articolul de reclame.

Radu
Radu
8 years ago

“Atentie insa , siteul idevice.ro nu e compatibil cu ad blockere si daca il aveti pornit nu puteti citi” Esti informat gresit. Adguard AdBlocker (Chrome) e minunat 🙂 ———- Am rasfoit contractul Digi. Singura chestie relevanta care este mentionata acolo face referire la nu stiu ce anexa A.2, conform careia trebuie sa vorbesti in limitele impuse de aceasta. Am cautat anexa A.2, ciuciu! Am sunat la Digi, ciuciu! Cand imi fac timp, ma duc la un punct Digi, sa vad daca le da cu virgula 🙂 Ii intreb care-s limitele impuse pentru “nelimitat”, si le cer grile stabilite pentru asa… Read more »

Licaon_Kter
Licaon_Kter
8 years ago

uBlock Origin n’a macanit nimic, o sa fac o poza cu setupu meu gen.