Săptămâna trecută la Păltiniș

În caz ca va întrebați cum a fost la munte la Păltiniș, săptămâna trecută.
Bine.

image

M-am tras pe schiuri. Mai mult pe cur decât pe 🎿.  Dar în fine. Sa zicem ca m-am belit pe ici pe colo și ca vreo trei zile am fost plin de vânătăi,  la modul ca nu au trecut toate nici până acuși.

image

Ca un masochist ce sunt mi-a plăcut dar nu mă mai dau. 
De acum încolo ma dau cu placa,  ca amimpresia ca se învață mai ușor. 
Bine “eu știu” știu cu schiurile, asta a fost a 4a oară când am fost și nu am încercat niciodată sa învăț,  că nu îmi plac profesorii,  stilul lent și să stau sa învăț mizerii gen  🚶 pe plan  și pe panta cu ele în 👣,  plug și cristiane.  Eu doar vreau să mă dau.

Și cam așa a fost până acum.
Prima dată cred ca am fost la Brașov  și a doua la (Bușteni,  Predeal -una din astea).  Sau invers, ca ultima data acu’ mai bine de 10 ani cred că am fost la Transalpina.

Cert e ca prima oară am pierdut schiurile. Adică,  au căzut,  iar eu m-am dus dracului mai bine de 50 de metri de-a berbeleaca. Le-am găsit,  după o vreme.

A doua oară nu numai că  am pierdut schiurile dar am ieșit de pe pârtie în pădure și am sărit printre copaci.

Acum a fost mai tango. Am luat numa’ un copil taras, dar m-am tras pe cur, nu l-am lovit grav. Dar nici nu am putut să mă desfășor în voie ca era lume pe pârtie. 

Oricum, în doua ore și jumătate eram sătul de pârtie și numai bun de tăiat lemne pe mine. Noroc cu pensiunea ca avea saună și piscină.

Zăpadă nu prea am găsit în afară de la pârtie iar în Păltiniș,  fix acolo nu prea am gasit niciun loc îmbietor unde să mâncăm ceva.

Peisaju’ e peisaj totuși.  Și vederea îndepărtată. Ăia din fund de la taxatoare cre’ca sunt Făgărașii.

image

image

Mai sunt vreo două poze cu mine trase cu aparatul ăsta :

image

Dar nu vi le arăt.  Sa zicem că nu îl am la îndemâna . Și chiar dacă l-as avea….

Pensiunea Mai se află la cca 15 km de Arena Platos de la Paltins. Este la iesirea din Rasinari, “in natura”.

image

Am găsit și rezervat o camera de lux la această pensiune si pe la ora 16.00 ajunsesem aici, întorși de pe munte. Atenție căci cazarea aici începe de la ora 17.00. Scrie pe site, scrie unde faci rezervarea, îți spun și ei, asta e politica unității, checkin incepand de la 17.00, checkout nu mai târziu de ora 11.00. Am întrebat la recepție daca camera este deja gata, în caz contrar urmând sa luăm mai intâi masa la restaurantul lor și ne-am fi cazat pe urmă.

image

Au fost însă amabili și am primit camera cu o ora mai devreme.

image

Când am ajuns în cameră am fost surpinși de un miros plăcut. Nu știu să zic ce, că nu ma pricep, dar ceva aroma therapy.

image

Camera e mobilată și decorată cu gust. Ca idee, aerul condiționat simplu, cu furtunul tras printr-o spărtură vizibilă în zid, poate ca nu se asorteează cel mai bine cu restul camerei, dar nu m-a deranjat și sunt sigur ca utilitatea din timpul verii bate contrastul estetic.

image

image

Camera pe care am primit-o era cu vedere la piscina exterioară, acum înghețată și la un peisaj frumos. Cu balcon ale carui ferestre și ușă erau din termopan cu suprafață vitrată mare și de calitate.

image

Camera am gasit-o preîncalzită, iar temperatura a fost constantă și imbietoare tot timpul sejurului.

image

Este un calorifer in camera aia, dar mi se pare mic pentru cata caldura e in camera si nu era genul ala, dogoritor, cred ca au si incalzire in pardoseala / pereti.

Baia nu e neapărat în ton cu camera dar este absolut ok. Mi s-a părut un pic ciudat pentru o pensiune de 5 margarete (nu știu daca clasificarea ar trebui să echivaleze cu 5* ale unui hotel) că la duș, în loc de șampon sau gel de duș era un banal săpun lichid de mâini. Din nou, am trusa mea de “scule”, ca un om care locuieste mai bine de 100 de zile pe an prin hoteluri, dar presupun ca altcineva ar putea fi deranjat. Si e oarecum “pacat”, sa zic asa, sa ai o unitate de cazare superba (da, pentru locatiile cu care sunt obisnuit in Romania, arata foarte bine) si sa te impiedici la nimicuri de genul asta.

Si inca ceva, apa calda e ok, dar daca vii inghetat si ai vrea sa faci un dus fierbinte, sa zicem ca nu ai cum. Interesant, apa calda de la dusurile de la piscina / sauna era mai fierbinte decat cea de la baile camerelor. Nu stiu daca se face amestec la o temperatura mai joasa pentru preventia risipei, cum am mai intalnit la alte hoteluri, sau era alt motiv care imi scapa mie. Din nou, nu e rece, dar mi s-a parut un pic suspect ca nu poti face dus fierbinte.

In camera gasesti halate, utile pentru piscina/sauna/masaj, dar nu si papuci. Cladirea cu facilitatile de relaxare este in alt corp, practric mergi la receptie, apoi in restaurantul unde se serveste mic dejunul, apoi 10 metri pe afara si apoi ajungi acolo. Poate parea incomod, dar pentru mine a fost ok. La urma urmei finlandezii ies din sauna in zapada.

Piscina e curata, poate cu prea mult clor pentru gustul, pardon, mirosul meu, dar astea sunt standardele sanitare. Sauna e la fel de curata si evident, gasesti dusuri in aceeasi cladire si vestiare, atat in zona cu dus/ piscina, cat si un etaj mai jos unde e sauna.

Inca ceva, vestiarul de langa piscina are peretii incalziti. Practic cat de iarna ar fi, nu iti este frig in slip. Mi-a creat o stare si o impresie foarte placute.

Piscina are si jacuzzi. Nu stiu ce sa zic despre asta ca nu sunt fan bulburuci – mai mult nevasta. Eventual doar ca functioneaza .

Restaurantul a la carte e bunicel, nu neaparat super-extraordina-arta culinara, dar mi-a placut cum au gatit, vinul fiert e de calitate, iar personalul care serveste foarte amabil si manierat.

Micul dejun se serveste in alt restaurant. Gasesti acolo si chestii standard semipreparate, gen mezelarie, dar si preparate “de casa”, cum ar fi pateu, salata de beuf, sau a la rouse (nu am gustat), salata de vinete si branza sarata, care pare “de la ciobani”. Cafea la automat “saeco”. Nu e chiar unul modern, dar in ansamblu e mai pe gustul meu decat o cafea clasica “la ibric”, sau la filtru. Mi-a placut si aici.

Parcarea este gratuita. Au si WiFi, dar nu am incercat ca am destul net mobil si mi-a fost lene.

In camera am avut un TV LCD Samsung, cu diagonala 80 (cred, posibil sa fi fost o idee mai mic). Minibarul era scos din priza, presupun pentru ca e iarna, insa apa la temperatura camerei era cam prea calda sa te bucuri cand o bei – pentru ca era cald in camera .

Ca sa sumarizez, daca te gandesti la 5 margarete ca la 5 stele si visezi un Radisson Blu sau ceva asteptarile iti vor fi inselate. Daca constientizezi totusi ca te afli la o pensiune si observi eforturile pe care chiar le fac oamenii de aici sa te simti bine, cred ca ar trebui sa fie multumitor cam pentru orice om care nu are o conditie “rasfatata”.

Alte activitati nu am avut, sau ma rog, sunt private si nu am sa le descriu aici.

Apropo de care , patul king size e facut din 2 paturi mai mici lipite. A fost ok, dar ar fi fost superb sa fi fost cu o singura saltea.

Inca o chestie atentie la rezervare. Preturile la ei sunt in EUR. Pe diferite site-uri de rezervari, gasesti in general valuta convertita la leu si ai senzatia ca vai plati suma pe care o vezi pe ecran, insa nu este asa. Eu am platit cu 5 lei in plus, care fireste ca nu-i nicio problema si nu inseamna nimic, doar ca trebuie sa stii asta si de ce. Eu am platit cu cardul, in lei, presupun ca daca ai card in EUR sau platesti cash in EUR, e totul fix ca in rezervare.
Am plătit cu cardul, dar #farabonfiscal.
Sure, why not.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments