Cum e cu liber de sarcini

In articolul asta , un nene Tapalaga , sau cam asa ceva , evalueaza un pragraf din sentina vietii de executie , de care am zis ieri.

Si zice chestia asta:

“imobilul situat in soseaua Bucuresti – Ploiesti, nr. 25 – 27, sector 1, Bucuresti, compus din teren in suprafata de 4184,41 mp si constructia in suprafata 3140 mp edificata pe acesta cu suprafata construita la sol de 1986,25 mp, inscrisa in CF cu nr. 4405 a localitatii Bucuresti cu nr. cadastral 2693 care vor trece in patrimoniul statului liber de orice sarcini”

Dupa care spune ,el si aici nu mai citeaza nimic si pare ealuarea proprie asa cum multi se grabesc sa o faca , anume ca:

Liber de orice sarcini inseamna ca orice contract de inchiriere, de pilda, incheiat anterior nu se pune. Pe scurt, tu, stat roman, intri in posesia unui imobil curat ca lacrima si-l valorifici. Valorificarea in sensul legii inseamna vanzare, atribuirea cladirii unui institutii de stat sau donatia catre un spital, institutie de caritate etc. Inchiriere, guess what? Nu se poate. Asa ca degeaba au trimis Antenele zeci de notificari prin care cereau sa negocieze cu fiscul un nou contract de inchiriere.Legal, nu se putea.”

Din ce stiu eu , care nu am studii de drept , constatarea unui imobil ca fiind liber de sarcini se face cercetand   certificatul de sarcini,  popular “extrasul din cartea funciară”. Contractul de inchiriere poate fi trecut in cartea funciara ca sarcina , dar nu este obligatoriu. Cred totusi ca pentru  contractele pe durata mai mare de 3 ani , ele sunt inscrise in in cartea funciara.ANCPI 7/96.

Daca e asa , eliberarea de sarcini din cartea funciara ar putea atrage dupa sine si posbilitatea rezilierii cu evacuare in conditiile simple ale legii. Cu 5 zile notificare. Caz in care Ciolos si Iohannis au cam dat un pic cu muci in fasole, iar Tariceanu le-a cam tras-o prin bot.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments