W10 clean install + TestDisk

Sătul de ecrane albastre și suspectând ca o fi și de la upgrade peste W7,  zic,  ok,bag picioru’ clean install.

Scot  Hddul, las numai ssdul,  dau delete la toate partițiile și ii zic lu nenea Windows să își facă 1 partiție,  bănuiam ca își face 2,  poate lasă și ceva unallocated ca W7.

image

A mai pus, că ne-am boierit. Fie.  Le fac și dau ca prostul next fără format.Fail!  Normal.

Fac spume de prostia mea, opresc,  leg și harddiskul ( habar nu am de ce -rutina),  repornesc .

Intru în installer din nou și vad un milion de partiții pe ecran. Normal.Zic, sa ștergem! Prima 512 mega, delete,  ma uit mai bine fusese de 512 giga… De la hard-disk.
Bag pulaaaaaa! Nu din nou….

Instalez în morții lui windowsul ala cum trebuie ( pare sa fie stabil acum) și caut un utilitar de recuperare.

Dau peste chestia asta freeware, TestDisk, al lu’ Christophe Grenier.

Genial, o chestie în mod text, dar care merge cu next, next și care dacă nu ești handicapat ca mine când șterg partiții fără să mă uit – ce merge brici și în 2 minute și un reboot am avut partiția înapoi. În Windows, ca sa ne fie clar.
Nu stersesem și datele și nici nu formatasem,  deci,  da era o chestie relativ ușoară,  dar mi-a placut. Merita omul o donație.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
speedy.gonzales
speedy.gonzales
8 years ago

oooo,da !!!
am folosit si eu test disk sa recuperez niste poze sterse de pe un card si mi-a recuperat mult mai multe chestii decat altele cu ferestre frumoase.
mai am un tool din asta de recuperat fisiere in format grafic de windows, bineinteles crackuit, dar nu imi mai aduc aminte numelel lui.
la el imi placea ca puteai sa precizezi in mod avansat ce tip de filesystem era si de la ce sector la ce sector sa scanezi

Fery
Fery
8 years ago

zici ca-i linux. numa zici. de ce insisti cu microsoft? am trecut pe ubuntu de un an, never looked back. tot ce nu merge in linux, merge in masina virtuala (si am softuri de echipamente de telecom windows only), deci il pot folosi si la munca fara probleme.