Giratorii

Multe intersectii au devenit  giratorii, mai ales in orasele mici , in ultimii zece ani , pentru ca asta a fost privita ca o optiune ieftina de fluidizare a circulatiei. Ar fi absolut ok daca ele ar arata asa .

Dar nu. De cele mai multe ori arata asa:

tc2

Si ar fi ok și așa mici în jurul unei baligi pe strazi care nu sunt intens circulate.

Oricum , giratoriul in Romania e un fel de “ma doare in pula, merg inainte ca pe drum drept”.

Numai in  ultimele 3 zile in acelasi giratoriu 3 masini nu mi-au acordat prioritate .  2 vorbeau la telefon si nici in pula nu i-a durut. Faceau dreapta sa zic asa, adica mergeau pana la prima iesire din giratoriu. Lasand la o parte faptul ca a trebuit sa opresc , la modul “da’ va rog domnu’ , treceti!” si ca nu si-au semnalizat nici iesirea  ( nu ca m-as astepta la asta ), unul din ei a si oprit brusc fix in iesirea din giratoriu, sa intrebe un pieton de ceva  .

A treia masina era o duba de jandarmerie , care nu avea semnale luminoase sau alte indicatii cum ca ar fi in misiune.   Si nu mergeau in misiune, ca au mers pe acelasi drum cu mine pana la mine la bloc de unde si-au luat cafele de la non-stop. Da’ sa zicem ca astia aveau prioritate de jandarmi. Ba si nu am nici masina greu de observat . Si n-am nici tupeuri de nesimtit , sa ma fac ca dau peste ei , sau sa dau peste ei, ca daca intru intr-un Logan ma striga lumea Huidu pe strada dupa aia .  Nici nu injur , nici nu claxonez.  Doar ii astept sa treaca , ca doar nu sunt politist sa le iau permisul sau ceva. Dar la ce dracu’ mai avem notiunea de sens giratoriu  , daca il respecta doar cine vrea? Sa se scoata dracu’ din practica. Semafoare peste tot si aia e. Noi nu suntem oameni de giratorii.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments