Fugiți băh, că vin refugiații

Se supără lumea ca fac/ au făcut centru de refugiați “în vamă“,  că strică turismul.
La primul auz ai fi tentat sa spui că ” ce turism strică, băh, ăia,  tu ai văzut ce turiști merg în vamă?  Refugiații sunt parfum.”
La o analiză mai atentă ai să observi însă că nu strică nimic pe tot litoralul.
Păi românii nostrii cu dublu “R” și jumătate din aia cu unu sunt la același nivel de civilizație cu refugiații. 
Dacă aș merge vara asta pe plajă în România am premonitia că aș vedea sirieni vânzând semințe. 

Pe de altă parte șuruburile s-au mai strâns puțin și nu mai are tot refugiatul access la drumul de Germania,  prin urmare nici România nu li se mainpare o idee chiar rea după viața de “transfug” pe drum către Europa.  Că presupun că nici grecii nu-i mai primesc chiar cu pâine și sare.  Și așa ii vezi pe aia de la Galați nu chiar supărați de condițiile de aci.
Mâine-poimâine o să apară aci un cartier sirian, cu moschee și tot ce trebuie.
Și nici nu au de ce să fie supărați. Primesc moca cazare, 16 lei pe zi de mâncare, acces la sală de fitness ( bă ești prost?!) . Banii aia înseamnă 480 lei pe lună. Pentru că drepturile omului.
Eh, în timpul ăsta vreau să știu și eu,  cetățenii romani aflați în condiții mizere din diferite motive primesc la muie.

⚠ Atenție! Eu nu susțin că statul român trebuie să țină pe mălai cetățenii sai nevolnici, ca nu sunt socialist. Dar dacă nu o face,  cu atât mai mult îmi pasă de cetățenii altor țări.  Ăia au plătit 9000 de Eur ( a crescut prețul moncher)  la traficanții de oameni ca să ajungă aci. De undeva au avut banii ăia.  Și nu i-au dat statului roman. Bă,  serios acum, politica asta încurajează traficul de persoane. Pedepsim traficul de prostituate,  dar sponsorizam traficul de refugiați. 

Dacă tot faci asta cel mai simplu e să spui, bă tată,  România are cota de 30 000 de refugiosi d-astia.  Hai, deschidem o agenție de recrutare la granița cu Siria și le spui clar. Băieți,  va costa 9000 de Eur taxa de viză de refugiat și un interviu, ca să nu primești chiar toți dementii.  Intr-un avion bagi cca 200 de d-astia și îl poți închiria ieftin. Fiecare cursă îți aduce 1.8 milioane de euro. Ok, o sa te coste mai mult, dar măcar ii alegi și mai tai din costuri.  De fapt poți să ridici puțin prețul ca oferi siguranță,  nu te compari cu traficanții.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Andrei
8 years ago

Eu unul sunt de acord să primim urâți de ăia dar să îi pune în cartierele de romi, în casele confiscate de bănci pe care nu le cumpără nici boala că doar deh.. Nu să îi ”adăpostească„ în căminele studențești sau în centru București..