Legea dării în plată:Efecte

S-a modificat un pic dar nu peste tot.

Se spunea că vine apocalipsa, că nu se mai pot cumpăra case, că se va da tot înapoi în plată, că….

Lumea a uitat că afacerile cele mai proaste s-au făcut în 2006-2008 și că de atunci au trecut 8 ani. Cine a avut de murit a murit deja , activele toxice nu prea se mai află la bănci de mult.  Programul prima casă care primeaza de prin 2009 nu e inclus și băncile răsuflă ușurate. De fapt, nici nu le pasă. Dacă ai luat o casă în 2009, de să zicem 70 000 de EUR  și nu ai falimentat deja ,înseamnă că ai plătit pe undeva pe la 7000 avans  + încă pe puțin 15000 plus dobânzi.  Oare casa ta mai valorează 48000 azi? Eu zic că da, deci nu e mare pagubă. S-ar putea să fie cu profit pentru bancă.

Așa că uite ofertele curente de creditare:

  1. ING. Ăștia nu au avut niciodată prima casă ți sunt bine-mersi.

dupadareainplataing

BRD.

Eh , ăștia au schimbat ceva.  35% avans pentru creditele acoperite de darea în plată și 15% pentru restul. Au și prima casă.  Bravo lor!

dupadareainplatabrd

Banca Transilvania: Avans 15% și au și prima casă.

dupadareainplatabtr

 

BCR banca pentru locuințe: Lăsând la o parte că mi-au sărit în ochi niște mizerii de condiții , au așa:

prima casă , care e standard,  avans 0% pentru credit sub 20000 EUR . Ce poți să îți iei cu banii ăia nu știu, probabil garsonieră conf. III în București sau casă foarte la țară și cu condiții rurale, gen veceu în curte, dar să trecem peste.

Deci avansul este de 20% , sau 25% la construcție. Cât există prima casă de ce vă faceți griji?

 

 

bcrlocuintedupadareainplata

 

CEC: Ăștia au ceva credit ”prima noastră casă” , diferit de ”prima casă”. Al lor e ceva cu ANL , dacă mai știți careva ce e asta.

În rest și ei au schimbat optica. Avans 30% la creditele acoperite de legea dării în plată , 15% la restul.

bancacec Piraeus: 15% la lei și 25% la EUR . Just. Au și prima casă.

 

 

piraeus dupa darea in plata

Dacă vreți mai multe căutați și voi pe net. Eu am pus asta aici mai mult pentru mine, ca să râd peste 30 de ani legat de cât de căcat erau băncile 🙂

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
IM
IM
7 years ago

Nu stiu prea multe despre legea asta dar din cate am inteles omul isi da casa la banca cand ajunge incapacita doar ca banii platiti pe rate anterior, ii pierde. Banca in schimb nu pierde niciodata.
Pe vremuri aplicai simultan pentru credit de nevoi la 2 banci (pe salariu de la 5000 in sus sa ne intelegem). Si-ti luai apartament pe numele mamei in caz ca …, sotul/sotia cica tre’ sa plateasca daca imprumutul s-a facut dupa casatorie.

admin
7 years ago

Nu stiu prea multe despre legea asta dar din cate am inteles omul isi da casa la banca cand ajunge incapacita doar ca banii platiti pe rate anterior, ii pierde. Da. Premiza e ca recurgi la darea in plata cand nu mai poti plati si cand in urma executarii bunului ai ramane tot tu dator , ca altfel iti vinzi singur casa pana sa te excute ei si scapi de datorie. Si da, de obicei in urma executarii cam ramai tot tu dator. Practic asta reglementeaza legea , ca banca nu-si mai poate bate pula de tine sa te caute… Read more »

Fery
Fery
7 years ago

Ma nu se dadeau astia din presa cu curu de pamant ca legea asta va imploda piata de credite imobiliare, si implicit si pe cea a constructiilor? Ca ni ce zic astialalti (nu ca i-as suspecta de multa inteligenta analitica, but still..).

Mediafucks: Legea dării în plată stimulează cererea de locuinţe, implict creşterea preţurilor

http://www.mediafax.ro/economic/legea-darii-in-plata-stimuleaza-cererea-de-locuinte-implict-cresterea-preturilor-15312822

Acuma e de bine ca creste piata, sau e de rau ca se scumpesc imobilele?

catalinx
catalinx
7 years ago

Sunt mai multe aspecte aici. Amplificarea cererii nu a venit după darea în plată. E prea devreme să ai statistici pe ce se întâmplă după legea asta. Abia acum se așează lucrurile. Articolul ala zice că discuțiile legate de lege, mai exact panica creata, a crescut cererea și preturile pe principiul “hai să luăm acum ca pe urma nu o să mai putem”. E doar un caz obișnuit de specula pe zvonuri. Nu aș crede cifrele ălora. Alea sunt preturi cerute. Ce s-a tranzacționat e cu totul altceva. Vor scădea preturile în continuare? După mine probabil că nu, sau nu… Read more »