Fotbalul e frumos

De când m-am vindecat de el.

Dap, văzui meciul cu România. 

Auzeam pe stradă oameni supărați că ne batura francejii. Nu știu pe voi, dar pe mine nu mă bătu niciunul. Ba,  ultima oară când m-am întâlnit cu franceji acasă la ei au dat de băut . Cineva ar putea crede că nu îmi place fotbalul dacă numără cât de rar mă uit sau cât de rar joc.
Ma rog, mi se rupe de campionate și de cine câștigă.  E irelevant. De jucat nu am mai jucat aproape un an ca nu am cu cine. Sunt mai puțini amici cu care mă pot întâlni în același timp decât sunt  necesari pentru o echipă de fotbal de sală și majoritatea nici nu joacă jocul.
Plus spiritul meu de echipă combinat cu mizantropia mă fac candidat perfect pentru 🎾 tenis. La perete.

Când eram mai tânăr eram mai prost, ca toți ăia pe care ii vad și acum suferind în timp ce privesc un meci.
Lăsând la o parte ca acum nu mai știu nici jucătorii și că nu văd niciun motiv pentru a-i ști îmi e indiferent că unu scapă mingea,  sau ca Tatarusanu ( pe ăsta îl știu)  apară de pe linia porții, iar când iese și-o cam fură.  Cam așa a fost mereu, de ce m-aș supăra pe el.
Aveam cândva impresia că ăia sunt acolo pentru mine și mi se părea, cumva, că nu se ridică la nivelul meu de exigenta și că ar avea obligația să câștige.  Și că eu am obligația să mă uit.
Not anymoore!  M-am uitat acum că era pe Prosteve HD și că oricum plătesc cablul ăla și nu m-am uitat 20 de minute la televizor luna asta. Vedeam lume în diverse locuri care cautau streamuri disperați să vadă meciul. Hahaha, pe baza aia n-aș ști cine câștigă campionatul.
Nu mi se mai pare că arbitrul ne fură, să-l futem în gură și chiar dacă o face nu e nici o miză pentru mine. Dacă le da ălora penalty e foarte bine, hai să vedem dacă apară Tatarusanu.
Dacă le dă românilor,  iar e bine, hai să vedem dacă se caca Stancu pe el
Serios,  mă distra când îl vedeam aseară crispat, părea că își tine cu greu sfincterele închise și pot să înțeleg asta. Pentru ei, în teren,e o miză.  Dar nu pentru mine.

Dacă pierd,  dacă nu se califică,  dacă sunt eliminați,  dacă se accidentează?  Don’t caaare! Dacă vreau să văd un meci de fotbal și România nu joacă,  nu e bai, mă uit la alții cu aceeași relaxare și imparțialitate cu care am făcut-o în ultimii zece ani.

Dacă joacă prost? E fix treaba lor, bă.  Eu închid teveul și mă uit la altceva dacă nu îmi place.

Trebuie să ai o viață foarte tristă ( știu, am avut) să suferi pentru fotbal.
Trebuie să fii foarte fraier ( știu, am fost) să crezi că cineva joacă fotbal pentru tine. Dacă te uiți pe orice site de “știri sportive” și vezi cum oricare fotbalist are o mașină mai scumpă ca a ta, femeia lui de săptămâna asta e mai futabila și mai bună ca a ta, asta în cazul în care ai una, iar în cazul în care a ta e mai bună,  tragi pe ea, că “aia e!” mai bine nu mai pupi – cum pula mea poți să crezi că ăla joaca fotbal pentru tine. Joacă pentru  astea de mai sus, iar dacă nu ești tu în măsură să i le conditionezi,  tot ce poți să faci e să înjuri.

Tot ce pot să spun e că mi-a plăcut meciul,  francezii au avut ceva rezistență,  golurile lor au fost superbe,  mi-a plăcut cum s-au chinuit românii galbeni, gen, bravo taică Puiule!
Mă mai uit.

Ce nu îmi place sunt proștii din bloc care urlă și de la barul de mai jos. Nici comentariile disperate.  Aș vrea un comentator ca Banciu. Nu pot să dau pe mut ca nu mai aud mingea lovită,  arbitrii și iarba cum crește.  Dar înțeleg, meciul nu se transmite pentru mine, eu nu beau nici bere, nu mănânc nici semințe când mă uit,  ci pentru ăia care urlă și care suferă așa că e normal să fie un comentator care îi exorcizeaza.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
IM
IM
7 years ago

Am vazut si io meciu dar doar pentru ca amicii englezi tineau cu Romania gen si mi-au amintit ca se desfasoara ca meci de deschidere. Ok, mate, hai sa vedem cum ia bataie Romania! N-au jucat rau. Problema e ca si la confruntarile intre Serena Williams si restul jucatoarelor de tenis. Cand Franta are o echipa pe jumate made in Cote d’Ivoire nu prea e fair din start. Ca de-asta nu e plin de romani la 100 de m garduri. Dar as aprecia cu atat mai tare faptul ca romanii au alergat. Dar atat. Nu construim faze, nu atacam si… Read more »